Események

Események

Baker McKenzie: A stratégiai társaságok gazdasági célú védelméhez szükséges intézkedésekről szóló új kormányrendelet kihatása a befektetési, átstrukturálási, banki és ingatlan ügyletekre webinar

 2020 06 03  

Webinar: A stratégiai társaságok gazdasági célú védelméhez szükséges intézkedésekről szóló új kormányrendelet kihatása a befektetési, átstrukturálási, banki és ingatlan ügyletekre

Dátum 2020. június 3., szerda Időpont 11.00 - 12.00 óra

Új vendég előadó: 

dr. György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár

A május 25-én hozott új kormányrendelet minisztériumi engedélyeztetési kötelezettséget határoz meg az úgynevezett stratégiai társaságokban történő bizonyos részesedésszerzés, illetve az ezekkel kapcsolatos eszközátruházási és biztosítéki, illetve egyéb jogosultság szerzésére vonatkozó ügyletekkel és tranzakciókkal kapcsolatban. A stratégiai társaság fogalma iparágak és üzleti tevékenységek széles körét fedi le, így a rendeletet számos tranzakció esetében alkalmazni kell. Az új kötelezettség elsősorban az EU és EGT tagállamokon kívüli cégek ügyleteire vonatkozik, de bizonyos esetekben EU és EGT tagállamokban lévő cégek tranzakcióra, illetve akár külföldi tulajdonú magyar cégek közötti ügyletekre is alkalmazandó lehet.

Előadók:

dr. Fehérváry Ákos, a Baker McKenzie társasági jog és vállalatfelvásárlási csoport társvezető partnere

dr. Vági József, a banki és finanszírozási csoport vezető partnere

dr. Kovács Benedek, az ingatlanjogi csoport vezető partnere

dr. Orosz Dániel, a társasági jog és vállalatfelvásárlási csoport szenior ügyvédje

Webináriumunk az új szabályoknak a tranzakciókra gyakorolt hatásaira és az azokkal kapcsolatos praktikus kérdésekre világít rá.

A webináriumon történő részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztráció esetén a meghirdetett időpont előtt emailben küldünk a webináriumhoz egy Zoom linket.

Kérjük, 2020. június 2. 18 óráig regisztráljon.

Regisztráció itt