Hírek

2021/01 21

A Lead Ventures tulajdonszerzésével és a MOL támogatásával regionálisan terjeszkedne az i-Cell

ProfitLine

A MOL-lal kezd közös termékfejlesztésekbe és a nemzetközi piacokat célozza az i-Cell, amelyben a közelmúltban szerzett tulajdonrészt a Lead Ventures. A scaleupokra specializálódott, budapesti székhelyű kockázati- és magántőkebefektető cég 100 millió eurós tőkéjű alapjainak a MOL, az MFB és az Eximbank a legnagyobb befektetője. Az elektronikus útdíjfizetési és a flottakövetési szegmens egyik kiemelkedő vállalkozásának számító i-Cell célja, hogy a mintegy 6 milliárd eurósra becsült európai telematikai piac meghatározó regionális szereplőjévé váljon a Lead Ventures és a MOL támogatásával.

Teljes cikk   

2021/01 15

A SOLUS Capital 2 milliárd forint tőkét helyezett ki a Digitális jólét programban

Kamara Online

Az MKB csoport tagjaként a SOLUS Capital tőkealap-kezelő már kétmilliárd forint tőkét helyezett ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium Digitális jólét programjában (DJP) – közölte az MKB Bank Nyrt

Teljes cikk   

2021/01 15

Fél milliárdos befektetést kapott a hazai proptech vállalkozás

ProfitLine

Egy 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás TabLog projektje 450 millió tőkebefektetést kapott, melyet termékfejlesztésre, illetve a nemzetközi piacra lépésre és terjeszkedésre használnak fel. Emellett a cég 2021-ben közel 20 új munkahelyet is teremt Magyarországon. A vállalkozás kitűzött célja, hogy az érkeztetés szakértőjeként meghatározó szereplő legyen egy olyan világban, amelyben a munkát folyamatos térbeli mobilitás és időbeli rugalmasság jellemzi.

Teljes cikk   

2021/01 14

A hazai startupokról készít átfogó jelentést a Startup Hungary

Kreativ.hu

A magyarországi startup ökoszisztéma jelenlegi helyzetét térképezi majd fel a Startup Hungary által indított kutatás, melyre már várják a hazai vállalkozások válaszait.

Már a Startup Hungary 2020-as alapításakor is egyértelmű célkitűzés volt, hogy a szervezet rendszeresen éves jelentést készítsen a magyarországi startup szektor helyzetéről a hazai ökoszisztéma szereplőinek bevonásával. Az első felmérés már készül: a startupoktól most várják a kérdőív kitöltését, a végeredményt pedig idén márciusban hozzák nyilvánosságra.

Teljes cikk   

2021/01 12

SOLUS Capital: eddig 2 milliárd forint sikeres tőkekihelyezés a Digitális Jólét Programban

Trend FM

A SOLUS Capital – az MKB Pénzügyi Csoport tagja – fő befektetési kompetenciaközpontként vesz részt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Digitális Jólét Programjában, melynek célja a magyar vállalkozások digitális fejlesztése. A mintegy 8 milliárd forint keretösszegű program célja az olyan magas növekedési potenciállal rendelkező hazai kkv-k és startupok támogatása, amelyek a versenyképességüket erősítő és a Digitális Jólét Program stratégiai célkitűzéseihez illeszkedő digitális fejlesztéseket valósítanak meg.

Teljes cikk   

2021/01 05

Több tízmilliárdos befektetéssel terjeszkedhet tovább a Kifli.hu anyacége

G7.hu

A cseh sajtó értesülései szerint lényegében biztosra vehető, hogy korona milliárdokkal száll be az idehaza kifli.hu, Csehországban rohlik.cz néven futó online kiskereskedelmi szolgáltatás mögött álló cégbe egy francia kockázati tőkealap.

Teljes cikk   

2021/01 02

KORAI FÁZISBAN LÉVŐ TECHNOLÓGIAI VÁLLALKOZÁSOK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJA AZ OXO CSOPORT

ProfitLine

Korai fázisban lévő technológiai vállalkozások jelentkezését is várja január 4-től az OXO csoport, amelyen belül az OXO Labs Kft. a jelentkezők közül legalább tízet választ majd ki, az ígéretes jelölteknek 25-50 millió forint összegű befektetést biztosít a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával

  •  

Teljes cikk   

2020/12 31

Kiosztották az Év Startupja és az Év Startup Befektetője díjat

IT Business

Idén decemberben hirdették meg először az Év Startupja és az Év Startup Befektetője díjakat az idén indult startup-építő szervezetek (például a Founder Institute, a Startup Hungary és a Tőkeportál) összefogva az évek óta működő Startup Campussal és a Startup Maffiával. A nyerteseket a decemberi 29-i Startup Szilveszter esemény során hirdettek ki.

Teljes cikk   

2020/12 22

A Trans-Sped megvásárolta a Webshippy 27 százalékos üzletrészét

Portfolio.hu

Eddig az MFB Növekedési Tőkealap tulajdonában állt a raktározással és tárolással foglalkozó Webshippy .

Teljes cikk   

2020/12 17

Több mint 1700 milliárd forint finanszírozásra vállalt kötelezettséget az MFB Csoport idén

Novekedes.hu

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és az MFB Csoporthoz tartozó cégek együttesen várhatóan 0,8 százalékkal járulhatnak hozzá a 2020-as hazai GDP-hez, miután gyorsan és jól reagáltak az évet alapvetően meghatározó piaci kihívásokra.

Teljes cikk   

2020/12 17

Még soha nem öntött ennyi pénzt a magyar gazdaságba az MFB

Portfolio.hu

Rekord összegű, több mint 1700 milliárd forintnyi finanszírozásra vállalt kötelezettséget az MFB Csoport 2020-ban – közölte Sipos-Tompa Levente elnök-vezérigazgató (képünkön) a társaság mai online sajtótájékoztatóján. A múlt héten bejelentett tőkeemelés és a kötvénykibocsátások a további növekedést szolgálják.

Teljes cikk   

2020/12 16

805 millió forint tőkebefektetéssel él a Xeropan

Üzletem.hu

Rendkívül mozgalmas az idei év a magyar nyelvoktató platform, a Xeropan életében. A COVID-19 járvány első hulláma során az Oktatási Hivatal javasolta angoltanároknak országszerte a távoktatás támogatása érdekében, a nyár folyamán pedig elnyerte az amerikai EdTech Breakthrough: az év Interaktív Tanulást Támogató rendszere díját.

Teljes cikk   

2020/12 15

Bőven vannak még sikercégek a régióban: kérdés, ki találja meg őket elsőként

Portfolio.hu

Október közepén, 25 milliárd forintos induló tőkével jött létre a PortfoLion által kezelt PortfoLion Regionális Magántőke Alap II. Az EXIM Bank és az OTP közösen, 50-50%-ban biztosítják a tőkét az alaphoz, amelynek célja, hogy régiós cégeket segítsen fejlődni. Az alap célja elsősorban az, hogy regionális cégeket fejlesszen, fókuszterületei közé pedig a digitális technológiák, a szoftverfejlesztés tartozik majd. A Portfolio most a konkrét befektetésekről, a potenciális piacokról és az első hetek tapasztalatairól kérdezte Molnár András vezérigazgatót és Nieder Jenő vezérigazgató-helyettest.

Teljes cikk   

2020/12 14

Három divat- és designipari innováció kapott befektetést a HFDA startup programban

Üzletem.hu

Idén rekordszámú, összesen 61 divat- és designipari ötlettel jelentkeztek a kreatív szakmák innovátorai a Magyar Divat & Design Ügynökség (HFDA), a Startup Campus startup inkubátor és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures tőkealapkezelő közös startup programjára.

Teljes cikk   

2020/12 09

Deloitte: A biztosítói piacot a kihívások mellett jelentős aktivitás jellemezte idén

Biztosító Magazin

Tavaly tovább növekedett a régióban a biztosítási szektor teljes díjbevétele, miközben az életbiztosítási üzletág évek óta tartó csökkenési trendje is megfordult. A pandémia által okozott általános bizonytalanságok valamint a gazdasági visszaesés ellenére a biztosítói tranzakciós piac 2020-ra még aktívabb és  kompetitív lett mint 2019-ben. Tovább folytatódott a már több éve megfigyelhető stratégiai átrendeződés a régióban jelen lévő nemzetközi csoportok esetében. Egyesek felülvizsgálják jelenlétüket a régióban és üzleteik eladásáról döntenek, ugyanakkor jelentős szereplők növekednek és felvásárolnak.

Teljes cikk   

2020/12 07

Új mentőprogramot kapnak a hazai cégek

Portfolio.hu

A Hiventures speciális likviditási és tőketámogatást biztosíthat a Covid-19 járvány okozta gazdasági hatások által sújtott vállalkozásoknak - jelentette be hétfőn a kockázatitőke-alapkezelő. A legújabb mentőprogramnak köszönhetően a hazai vállalatok Magyarországon egyedülálló módon - Európában is az elsők között - juthatnak ilyen típusú támogatott forráshoz.

Teljes cikk   

2020/12 07

Vajon melyik magyar cég lesz a következő felvásárlási célpont?

Mfor

Az állami támogatások ideiglenes segítséget nyújtanak a járvány által érintett vállalkozásoknak, ugyanakkor prognosztizálható, hogy a kormányzati támogatások visszaesésével a vállalati felvásárlási és egíbeolvadási ügyletekkel kapcsolatos jogviták száma, értéke és komplexitása növekedni fog – vetítette előre a DLA Piper nemzetközi jogi cég.

  •  

Teljes cikk   

2020/12 07

Új befektetési igazgatóval erősít a Széchenyi Alapok

Márkamonitor

Tapasztalt pénzügyi szakembert nevezett ki újonnan létrehozott, negyedik befektetési igazgatóságának élére a Széchenyi Alapok, amely egy év alatt megötszörözte befektetési aktivitását.  Molontay Tamás pályáját a Volksbankban kezdte, majd felsővezetőként, illetve vezérigazgatóként dolgozott az ING Bankban, a Crédit Agricole-nál és a Citibankban, foglalkozott kockázati tőkével, és egy nemzetközi ügyfélélménykutató cég európai igazgatójaként is tevékenykedett.

Teljes cikk   

2020/12 04

Adatnindzsákkal hódít a világpiacon a magyar cég

Portfolio.hu

Ha valaki big data szakértőként szeretne elhelyezkedni Magyarországon, nem érdemes messzebb mennie a Hiflylabs-nél. A cég üzleti intelligencia megoldásokkal, tanácsadással, valamint mobilalkalmazás-fejlesztéssel foglalkozik, vagy ahogy ők mondják: üzleti értéket teremtenek egy adatokkal teli világban.

Teljes cikk   

2020/12 04

Milliárdos befektetés egy nyelvoktatási startupba

Tőzsdefórum

Hat nemzetközi befektetővel 4,25 millió dolláros (nagyjából 1,2 milliárd forint) tőkeemelést hajtott végre az amerikai-orosz startup, a Novakid angol idegennyelvi oktató platform gyerekeknek - közölte a tranzakciót vezető befektető, a magyar kötődésű PortfoLion Capital Partners

Teljes cikk   

2020/12 02

Új hitelprogramot indít napokon belül az MFB

Portfolio.hu

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a vállalkozások visszajelzései alapján új hiteltermék-változatot indít az MFB Csoport gazdaságélénkítő csomagjának keretében. Az MFB Krízis Hitel Plusz néven, december 7-től elérhető program maximum 2,5%-os éves fix ügyfélkamat mellett igényelhető, maximum 300 millió forint hitelösszegig és egyaránt használható általános beruházási célokra, hitel/pénzügyi lízing kiváltására, likviditás és forgóeszköz finanszírozásra is. A hitelprogram közvetítését az MFB-vel szerződött pénzügyi vállalkozások végzik - közölte a bank.

Teljes cikk   

2020/11 30

Megdőlhet a tavalyi rekord az európai kockázatitőke-piacon

ProfitLine

Nemhogy a kifulladás jeleit nem mutatták a harmadik negyedévben a kockázatitőke-befektetések Európában, hanem – ezzel a növekedési ütemmel – a szektor akár felül is múlhatja az év végére a tavaly regisztrált üzleti volument. A Lead Ventures által külön is vizsgált, a cseh, a horvát, a lengyel, a magyar, a román, a szlovák és a szlovén piacot magába foglaló régióban szeptember végéig eggyel több tranzakciót hajtottak végre a befektetők, mint 2019 azonos időszakában.

Teljes cikk   

2020/11 21

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

Prim.hu

Negyedik alkalommal, de a pandémia miatt először kizárólag online rendezte meg a kelet-közép-európai régió legkiemelkedőbb startup networking eseményét, a neves előadókat felvonultató és rengeteg érdeklődőt vonzó Regional Startup and Innovation Day-t az MFB csoporthoz tartozó Hiventures és a Startup Campus. Az aktuális járványhelyzet ismert körülményeit tekintve kimondottan optimista hangvételű esemény egy időben több mint 500, összesen közel 2000 megtekintést generált. A hagyományos kategóriák mellett ezúttal a Covid krízisre legkiválóbban reagált startupot is díjazták, valamint megtartották a már megszokott boxringben szervezett Get In The Ring pitch párbajt is.

Teljes cikk   

2020/11 20

MNB: hamarosan jön a vállalati zöld hitel

Az Üzlet

A Magyar Nemzeti Bank számára kiemelten fontos a környezeti fenntarthatóság összekapcsolása a pénzügyekkel, ezért a jövőben a vállalatok számára is  bevezeti a zöld hitelt. De a jegybank saját ökológiai lábnyomának csökkentését is kitűzte célul – mondta az MNB alelnöke

Teljes cikk   

2020/11 20

Kockázatitőke-piac: mit okozott a járvány itthon és Európában?

Portfolio.hu

Visszaesés látszik az első féléves hazai befektetési adatokban. A járvány és annak gazdasági hatásai miatt talán ez nem meglepő. Eközben azonban a hasonló európai adatok alapján rekord év várható a befektetések száma és volumene tekintetében. Nincs elég pénz itthon vagy más tényezők vannak a háttérben?

Teljes cikk   

2020/11 16

Brit bankot vásárolt a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.

Mfor

Egy Nagy-Britanniából Litvániába költöző bankot, pontosabban fintech szolgáltató cég többségét vásárolta meg a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által menedzselt EXIM Exportösztönző Magántőkealap. Célja az, hogy a DiPocket Ltd. megvételével Budapest is felkerüljön a közép-európai térség fintech térképére.

Teljes cikk   

2020/11 16

Magyar startupot venne a Cisco

Portfolio.hu

A Cisco megvenné a PortfoLion egyik magyar startup befektetését, a Banzai Cloud Zrt.-t

Teljes cikk   

2020/11 12

A hazai kreatív iparágat erősíti a Hiventures

Storeinsider.hu

Olyan nagy növekedési potenciállal rendelkező, divat- és design szektorba tartozó vállalkozások finanszírozását kezdte meg az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, amelyek a tőkebefektetésnek köszönhetően ötleteik megvalósításával, márkaépítéssel innovatív terméket, szolgáltatást hozhatnak létre, vezethetnek be a nemzetközi piacra. A magyarországi divat- és design ipari ágazat fellendítésében a Hiventures szakmai partnere a Magyar Divat & Design Ügynökség.

Teljes cikk   

2020/11 08

Magyar kockázati tőkével kapcsolhat magasabb növekedési fokozatba az intelligens és zöld közösségi mobilitás-üzemeltetés német piacvezetője

ProfitLine

Négymillió euróval száll be Németország meghatározó intelligens mobilitás-üzemeltetési szolgáltatásokat nyújtó cégébe a magyar Lead Ventures. A scale-upokra fókuszáló hazai befektető több mint két és félszer akkora tőkéhez juttatta a fenntartható és zöldebb városi közlekedésben érdekelt Chargery-t, mint amennyit az a tavalyi év végén zárult előző tőkebevonás alkalmával szerzett.

Teljes cikk   

2020/11 07

Német mobilitási cégbe fektet egy magyar kockázati tőkebefektető

Portfolio.hu

Négymillió euróval száll be Németország meghatározó intelligens mobilitás-üzemeltetési szolgáltatásokat nyújtó cégébe a magyar Lead Ventures. A scale-upokra fókuszáló hazai befektető több mint két és félszer akkora tőkéhez juttatta a fenntartható és zöldebb városi közlekedésben érdekelt Chargery-t, mint amennyit az a tavalyi év végén zárult előző tőkebevonás alkalmával szerzett.

Teljes cikk   

2020/11 05

Német vállalkozásba fektet tőkét egy magyar társaság

Tőzsdefórum

Négymillió euróval száll be Németország meghatározó intelligens mobilitás-üzemeltetési szolgáltatásokat nyújtó cégébe, a Chargery-ba a magyar Lead Ventures

Teljes cikk   

2020/11 04

JELENTŐS TŐKEBEFEKTETÉST KAPOTT EGY, AZ ONLINE KERESKEDŐK PROFITNÖVELÉSÉT SEGÍTŐ MAGYAR STARTUP

Gazdaságportál

Mintegy 660 millió forintos tőkeemelést hajtott végre a MFB csoporthoz tartozó Hiventurestől és a Bonitás Alapkezelő Zrt.-től kapott befektetésnek köszönhetően a Conversific Zrt., egy a nemzetközi e-kereskedelemi analitikai piacon versenyző debreceni startup, amelynek egyedi megoldása mára 180 ország több mint 20 ezer webáruházának bevétel- és profitnövelését támogatja automatikus elemzésekkel és testreszabott ajánlásokkal – közölte a Hiventures kockázati tőkealap

Teljes cikk   

2020/11 02

Kevesebb cégfelvásárlás volt itthon az első félévben

Portfolio.hu

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint az egyesület befektető tagjai 2020. január- és június közötti időszakban 63 tranzakció keretében összesen 9,521 milliárd forintot fektettek hazai vállalkozásokba, amely fele a 2019 azonos időszakában tapasztaltnak – derül ki a HVCA közleményéből.

Teljes cikk   

2020/10 28

Új együttműködés könnyíti meg a vállalati dokumentumok digitális feldolgozását

Portfolio.hu

Az MFB csoporthoz tartozó Hiventures két portfolió cége, az SDSYS és a TrustChain összeállt, hogy közösen nyújtsanak megoldást a vállalati dokumentumok – szerződések, számlák vagy teljesítési igazolások – digitális feldolgozására, így mostantól ezek, egy gyorsan bevezethető, egylépcsős fejlesztés keretén belül egy platformon válhatnak elérhetővé.

Teljes cikk   

2020/10 27

Jön a régió legnagyobb startup eseménye

MM Online

Erős jövőképpel, magabiztos digitális tudással rendelkeznek a hazai fiatalok, a legtöbben saját vállalkozásban vagy cégvezetőként dolgoznának – derült ki a Hiventures reprezentatív felméréséből. A legtöbben szívesen dolgoznának startupban, a fiatalok fele szívesen indítana is ilyen céget, ehhez azonban bátorság, kreativitás és kitartás kell. A vállalkozó kedvű fiataloknak november 12-én a Hiventures szervezésében megrendezésére kerülő 4. Regional Startup and Innovation Day-en lesz lehetőségük inspirálódni, a rendezvény – a koronavírus járványra tekintettel – idén egy rendhagyó, több digitális kreatív technológiát ötvöző, páratlan esemény lesz.

Teljes cikk   

2020/10 25

Csökkent az aktivitás a kockázatitőke-piacon az első félévben

ProfitLine

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint az egyesület befektető tagjai 63 tranzakció keretében összesen 9,5 milliárd forintot fektettek hazai vállalkozásokba idén január és június között, alig a felét annak, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Teljes cikk   

2020/10 21

ÚJ MAGYAR ALKALMAZÁS LÉPETT A STREAMING-VILÁGPIACRA

Gazdaságportál

Az élő közvetítések a COVID előtt is közkedveltek voltak, de az utóbbi időszak az egekbe lőtte ki ezt a tevékenységet. Vajon mindenkinek, aki élő közvetítésen keresztül szeretné a tartalmát terjeszteni, mélyen a zsebébe kell nyúlnia? A válasz NEM. Mutatjuk a megoldást.

Teljes cikk   

2020/10 21

Újabb támogatás a magyar divat- és dizájnipari vállalkozásoknak

ProfitLine

Tizenegy ígéretes divat- és dizájnipari projekt megvalósulásához biztosít üzleti képzést, szakmai mentorálást és befektetési lehetőséget egy új program. A szervezők célja, hogy az ágazat fellendítése érdekében hazánkban is létrehozzanak egy értékteremtő divat- és dizájnipari startup közösséget 

Teljes cikk   

2020/10 20

Ontario Teachers buys into Warburg Pincus-backed Princeton Digital amid new investment from private equity major

AltAssets

The Ontario Teachers Pension Plan has agreed to lead a $360m investment in Singapore-based data centre business Princeton Digital Group, which includes capital from existing backer Warburg Pincus.

Teljes cikk   

2020/10 18

Miért kevés a magyar szabadalom?

Novekedes.hu

Komoly probléma, hogy sokan félnek szabadalmaztatni a találmányukat. Ahogy ugyanis kikerül egy új anyagról vagy eljárásról szóló információ, nem kizárt, hogy egyes dinamikusan fejlődő országok – amelyek a mai napig nem tartják tiszteletben a szellemi tulajdonjogokat – lecsaphatnak az ötletre, és bőven van pénz a megvalósításra is. Egy kis magyar cégnek ilyenkor esélye sincs, hogy meg tudja védeni a szabadalmát - mondta a növekedés.hu-nak a hazai innovációk mentorálásával is foglalkozó H-ION Kft. operatív igazgatója, Czafik Zoltán.

Teljes cikk   

2020/10 16

Hiventures: tőkebefektetések ötletfázistól nagyvállalatokig

Portfolio.hu

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures tőkealap-kezelő, amely 3 évvel ezelőtti indulásakor a hazai startup ökoszisztéma katalizálását tűzte ki célul, mára nem csak Magyarország, hanem Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb és legaktívabb tőkefinanszírozójává vált. Azontúl, hogy korábban indított négy tőkelapjában rendelkezésre álló forrását az előzetes várakozásokat is felülmúlóan 30 milliárd forintot folyósítva 54%-ban már kihelyezte, az elmúlt egy évben elindult alapjaival is megkezdte finanszírozási tevékenységét, amivel a Hiventures jelentősen hozzájárult a hazai innovatív vállalkozások versenyképességének növeléséhez. Többszáz portfoliócégben szerzett tapasztalatát kívánta hasznosítani, amikor szorosan együttműködve a Magyar Fejlesztési Bankkal a tavalyi évben megnyitotta KKVPRO tőkefinanszírozási megoldásait a KKV szektor szereplői számára, amelyet idén a nagyvállalatokat célzó INVESTPRO üzletág követ.

Teljes cikk   

2020/10 15

Divat- és dizájninnovátorok számára indult startup program

Kamara Online

Tizenegy ígéretes divat- és dizájnipari projekt megvalósulásához biztosít üzleti képzést, szakmai mentorációt és befektetési lehetőséget az idén a HFDA Startup Program.

Teljes cikk   

2020/10 14

Új tőkealapot hoz létre az EXIM és az OTP: 25 milliárddal indulnak

Portfolio.hu

25 milliárd forintos induló tőkével jön létre a PortfoLion által kezelt PortfoLion Regionális Magántőke Alap II. Az EXIM Bank és az OTP közösen, 50-50%-ban biztosítják a tőkét az alaphoz, amelynek célja, hogy régiós cégeket segítsen fejlődni.

Teljes cikk   

2020/10 13

Magyar cég automatizálhatja az amerikai parkolókat

Autoblog

Az Asura Technologies Zrt. 0-24 órás automatizált parkolásellenőrzési megoldást vezet be az Amerikai Egyesült Államokban partnerével, a denveri székhelyű PRRS (Parking Revenue Recovery Services) céggel együttműködve. A rendszert az olyan fizetős kültéri parkolókra dolgozták ki, ahol nem szereltek fel sorompót vagy egyéb beléptetőrendszert.

Teljes cikk   

2020/10 08

Így szerezz sikeresen befektetőket

Gazdaságportál

Egyre több startup és vállalkozás dönt úgy, hogy kockázati tőkebefektetést vesz igénybe cége elindításához, fellendítéséhez, hogy felgyorsítsa a piacra lépését, fejlődését. A befektetők elnyerése azonban külön „művészet”, amelynek nem árt megtanulni a technikáját. A Cápák között üzleti showműsor K&H az innovációért különdíját elnyert, Cseppke megálmodói ezért megmutatják, hogy mire érdemes figyelni, amikor a sorsdöntő megbeszélésre sor kerül.

Teljes cikk   

2020/10 06

Nálunk is felpörgetné a webshopok forgalmát a cseh startup

MM Online

A home&deco ajánlatokat, termékeket összegyűjtő startup, a BIANO öt éve indult el Csehországban, most Magyarországra is belépett, és elindult a biano.hu platform. Jelenleg még Csehországban, Romániában, Szlovákiában, Hollandiában, Brazíliában és hamarosan Portugáliában érhető el.

Teljes cikk   

2020/10 05

2,5 millió dolláros tőkebefektetést kapott egy debreceni startup

Portfolio.hu

2,5 millió dolláros (kb. 765 millió forint) befektetési kört zárt a BitNinja. Az amerikai bejegyzésű, debreceni központú startup szervervédelmi megoldásaival kíván jelentős szereplővé válni a globális kiberbiztonsági piacon. A tőkeemelés vezető befektetője a scale-up társaságok finanszírozására specializálódott Lead Ventures volt - írja a tőkealap a Portfolio-nak eljuttatott közleményében.

Teljes cikk   

2020/10 02

Versenyre hívják a startupokat

MM Online

Dróntechnológia, IoT megoldások vagy mesterséges intelligencia a hétköznapokban? Az Antenna Hungária szervezésében szeptember elején indult Aha!Brainstore 3.0 meghosszabbított határidővel, október 25-ig várja a 10 fókuszterület valamelyikén tevékenykedő startupok jelentkezését.

Teljes cikk   

2020/10 01

Óriási összeget érhet a Vatera korábbi tulajdonosa

Mfor.h

A legnagyobb lengyel e-kereskedelmi vállalat, az Allegro részvénykibocsátásra készül, amely révén a piac képet kaphat a társaság értékéről. A céget néhány éve megszerző befektetési alapok óriási nyereséget realizálhatnak.

Teljes cikk   

2020/09 30

50 magyar vállalat, amelyeket mindenki szívesen látna a tőzsdén

Portfolio.hu

Ötödik éve publikálja a Budapesti Értéktőzsde a BÉT 50 kiadványát és mutatja be azon hazai középvállalatokat, amelyek iparágukban nemzetközi szinten is egyedülállót alkotnak. Idén, a koronavírus árnyékában talán még nagyobb szükség van az inspiráló történetekre, mint eddig bármikor. A krízis akár egy új korszak kezdete is lehet, alkalmat adva a megszokott rend újragondolására – olvasható a kiadvány bevezetőjében.

Teljes cikk   

2020/09 29

Tizenkét startuppal zárt a hardver fókuszú befektető

MM Online

Tizenkét ígéretes befektetéssel lezárta jelenlegi alapjának aktív befektetési időszakát az első hazai, kifejezetten korai stádiumú hardveres és IoT startupokat célzó kockázati tőkebefektető, a SmartWare.tech. Az indulás óta eltelt három évben közel 600 millió forintot fektettek be főként Magyarországról és a régiónkból érkező startupokba. Az aktív kihelyezési időszak végeztével továbbra is nagy hangsúly helyeződik a felépített portfolió kezelésére

Teljes cikk   

2020/09 25

Két Lead Ventures cég is a legmenőbb startupok között

Üzletem.hu

A Lead Ventures két portfoliócége, a magyar Codecool és a cseh Neuron is felkerült a 2020-as Tech5 Hottest Startup listára. A 20 céges listát idén hetedik alkalommal állítja össze a holland The Next Web, a világ egyik legnagyobb internet technológiával és üzleti kultúrával foglalkozó publikációja, egyben az egyik legnagyobb reputációval bíró európai tech rendezvény szervezője is.

Teljes cikk   

2020/09 24

Nem csak terméket lehet eladni, sokat érnek a védett jogok is

Trend FM

Mi magyarok az innovációban jók vagyunk, viszont a piaci értékesítésben gyengébbek – mondta a Trend FM Nap Vendége című műsorában a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke. Pomázi Gyula szerint a magyarok mindig tele vannak jó ötletekkel és fejlesztésekkel, viszont azt nem tanultuk meg, hogy ezekből az ötletekből miként lehet üzletet kovácsolni. Hogyan lehet eljutni az ötlettől az üzleti hasznosításig?

Teljes cikk   

2020/09 18

Augusztusban nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon

Kamara Online

Augusztusban a tőkeáramlás, a hozamok és az árfolyammozgások eredőjeként 132 milliárd forinttal, 2,1 azázalékkal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon, a hónap végén a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) tagjai 6331 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban.

Teljes cikk   

2020/09 15

Nyolcvanmillió forintból indulhat el négy innovatív magyar startup

Kamara Online

Nyolcvanmillió forint értékű befektetési ajánlattal lezárult a koronavírus-járvány gazdasági hatásaira válaszul indított Reload Hungary Inkubációs Program, így négy magyar startup elindulását segíti az MFB-csoporthoz tartozó Hiventures és a Startup Campus Inkubátor - közölte a Startup Campus Inkubátor

Teljes cikk   

2020/09 14

Milliárdos befektetést kapott a magyar 3D nyomtatógyártó

Prim.hu

A koronavírus elleni küzdelem több iparágban is tovább erősítette a 3D technológia jelentőségét és lehetőségeit. A 3D nyomtatás a jövőben a költséghatékonyság növelését és a folyamatok egyszerűsítését hozhatja a gyártási folyamatokban, ezzel is segítve a járvány elleni védekezést. Ezt a piaci lehetőséget ismerték fel a 2014-ben létrehozott, 100%-ban magyar tulajdonú CraftUnique Kft. új befektetői is, akiknek érkezése fontos mérföldkő a vállalat életében. A Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a MIELL Quality Kft. 1 milliárd forinttal és szakmai tudással is támogatja a jövőben a CraftUnique Kft-t.

Teljes cikk   

2020/09 14

A Hiventures elindítja nagyvállalati finanszírozási programját

Prim.hu

Stratégiai szintet lép az MFB csoporthoz tartozó Hiventures és 150 milliárd forint keretösszeggel önálló üzletágat indít nagyvállalatokat célzó tőkealapjának. INVESTPRO néven bevezetett, nagyvállalati ügyfeleket kiszolgáló divíziójával kiegészülve olyan tőkebefektetési társaság jön létre, amely a startupok mellett a KKV-k és a nagyvállalatok számára akár 15 milliárd forintos befektetésig képes tőkeágon értékteremtő finanszírozási megoldásokat biztosítani.

Teljes cikk   

2020/09 14

Private equity trio prepare to profit from what could be Poland’s biggest IPO

AltAssets

A private equity bet on Polish e-commerce retailer Allegro is set to pay off handsomely after the company said it was

Teljes cikk   

2020/09 12

A jövő a zöld vállalatoké - De melyikbe fektessünk be?

Portfolio.hu

A zöld vállalatok a jövő vállalatai. Ők azok, akik a terveikben és a már megvalósított projektekben nem csupán marketingfogásként használják a fenntarthatóságot és a zöld címkét, hanem egy jól átgondolt üzleti stratégiaként. A jövő vállalata fenntarthatóan, a környezetet minimálisan terhelve, de mégis költség- és energiahatékonyan működik. A Sustainable World 2020 konferencián egy vállalat és egy alapítvány is megszólalt a témában.

Teljes cikk   

2020/09 10

Az AHa! Brainstore startup program ismét várja a jelentkezőket

Prim.hu

A telekommunikációs szektor meghatározó szereplői, az Antenna Hungária és a Telenor Magyarország együtt keresik a jövő startup-jait. Az együttműködés célja, hogy az AHa! Brainstore startup program keretében adjanak útmutatást az induló és növekedési fázisban lévő, prototípussal rendelkező vállalkozásoknak. A kiválasztott startupok akár 60 milliós tőkebevonási lehetőséget és mentorálást kaphatnak az MFB csoporthoz tartozó Hiventurestől, a Drukka Startupstól valamint az Intellitext Hardware akcelerátortól.

Teljes cikk   

2020/09 10

Hihetetlen, ami a magyar alapkezelőknél folyik, ilyen számokat még nem láttunk

Portfolio.hu

Lehet, hogy a 2020-as év visszaesést hoz majd a profitban a koronavírus-válság miatt, de az elmúlt évek alapján még ezt se mernénk teljes bizonyossággal kijelenteni. Az MNB által frissen publikált Aranykönyv szerint tavaly az alapkezelői szektor közel megduplázta nyereségét egy év alatt, ilyen magas számot még nem láttunk, mióta a jegybank publikálja az Aranykönyvet. Az OTP Alapkezelő állva hagyta a piacot profit tekintetében, ráadásul kezelt vagyonban is ismét az élre tört.

Teljes cikk   

2020/09 09

Warburg Pincus makes ‘significant’ investment in Vista Equity Partners portfolio business Infoblox

AltAssets

Warburg Pincus has made a “significant” investment in Vista Equity Partners portfolio business Infoblox.

Teljes cikk   

2020/09 08

250 milliós befektetést kapott a magyar fintech startup

MM Online

Digitális faktoring megoldással forradalmasítja a számlafinanszírozási piacot a Péntech Solutions nevű fintech startup, amely 250 milliós befektetést kapott az MFB csoporthoz tartozó Hiventures-től.

Teljes cikk   

2020/08 27

Tízmilliárdokat kérhetnének vissza a cégek az adóhatóságtól

Portfolio.hu

Január elsejétől már a magyar jogrendszer szerint is visszajár az adóhatóságtól a cégeknek a behajthatatlan követelések áfája, azonban eddig nem sokan éltek ezzel a lehetőséggel. Pedig a Jalsovszky Ügyvédi iroda alapítója, Jalsovszky Pál szerint nemcsak azoknak érdemes visszakövetelni a már befizetett áfát, akinek az új jogszabály szerint visszajár, hanem azoknak is, akik a szigorú magyar feltételrendszer miatt kiesnek a jogszabályi keretek közül. Az első bírósági tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a jól alátámasztott ügyekben jó eséllyel nyerhetők az adóhatóság elleni perek. Az ügyvédi iroda vezetőjét kérdeztük a részletekről és más aktualitásokról.

Teljes cikk   

2020/08 26

Amerikában nyit üzemet friss tőkéből a sikeres magyar startup

Portfolio.hu

A GB & Partners által kezelt EXIM Exportösztönző Magántőkealap 2020. júniusában újabb jelentős, 2,1 milliárd forintos befektetést nyújtott a RotaChrom Technológiai Zrt.-nek, amely egy egyedi hatóanyag-tisztítási eljárás fejlesztésével foglalkozik. Az újabb befektetés elsődleges célja a további nemzetközi terjeszkedés támogatása - olvasható a társaság Portfolio-hoz eljuttatott közleményében.

Teljes cikk   

2020/08 17

Venture capital firms commit to UK proptech developer Hammock

UK proptech Hammock has secured £1m in a seed funding round backed by Fuel Ventures, Ascension Ventures,

Teljes cikk   

2020/08 17

MNB: Az élre repítette Magyarországot a szuperállampapír

Portfolio.hu

A 2011 végén tapasztalt kiélezett finanszírozási helyzetet követően a lakossági állampapír-stratégia 2012-es bevezetése és az MNB Önfinanszírozási programja fordulópontot jelentett: napjainkra bebizonyosodott, hogy az államháztartás stabil finanszírozása lehetséges belső forrásokra támaszkodva is. Az állampapír-stratégia megújításának és a MÁP Plusz 2019-es megszületésének köszönhetően tovább erősödött a lakosság szerepe az államadósság finanszírozásában. Ennek eredményeként a közvetlenül lakosság tulajdonában lévő állampapír-állomány aránya dinamikusan növekszik, így a mutató mára hazánkban a legmagasabb az Európai Unió országai között. A koronavírus által okozott válság idején a lakossági állampapírok válságállónak bizonyultak, ami rámutatott az államadósság biztonságos, belső forrásokra támaszkodó finanszírozásának sikerére.

Teljes cikk   

2020/08 16

Egy magyar cég forradalmasíthatja az autózást

Novekedes.hu

A budapesti AImotive több tőkét vonzott be, mint bármelyik hasonló cég Európában

Teljes cikk   

2020/08 04

Ez forgatja fel az ingatlanpiac egyik nélkülözhetetlen területét

Portfolio.hu

Nem sok olyan iparág, piaci szegmens van a világon, ami az elmúlt 3-4 hónapban szinte teljesen lenullázódott, ám azóta már gőzerővel visszatért és új sikerek felé száguld. A „parkolásbiznisz” pont ilyen volt. Startupként indult, mára 60 ezer felhasználóval töretlen a közterületi, a zárt téri és az irodaházakban kialakított parkolási szolgáltatások nyújtásában a Parkl. 

Teljes cikk   

2020/08 03

A Waberer’s főrészvényese kiszállna - Mire számíthatnak a kisbefektetők?

Novekedes.hu

A Waberer’s bejelentette, hogy a Mid Europa Partners fontolgatja, hogy kiszáll. A szállítmányozási cég eddig sok csalódást okozott a befektetőinek, de azért vannak komoly értékei is, például a csoport biztosítótársasága. Mi okozta a mélyrepülést és hogyan tovább?

Teljes cikk   

2020/07 28

Apollo, other PE houses said to be wary of debt-heavy Europcar buyout amid Covid-19 uncertainty

AltAssets

Private equity firms including Apollo Global reportedly remain wary of investing in troubled car rental business Europcar amid owner Eurazeo asking for last-ditch bids ahead of a potential restructuring.

Teljes cikk   

2020/07 11

A gazdasági növekedést és a munkahelyteremtést is elősegítheti a hamarosan hatályba lépő EU-rendelet

ProfitLine

A koronavírus-járványt követő gazdasági visszaesés a KKV- és start-up szektorban is érezteti hatását, az induló vállalkozások számára a forrásszerzési lehetőségek ebben az időszakban még korlátozottabbak lehetnek. A Kapolyi Ügyvédi Iroda úgy látja, hogy az Európai Unió közösségi finanszírozásra (crowdfunding) vonatkozó szabályozásának jelenlegi státusza hazánkban is lendületet adhat az innovációval foglalkozó vállalkozások finanszírozásának, és új munkahelyek létrejöttét is elősegítheti.

Teljes cikk   

2020/07 10

Van rá reális esély, hogy Kelet-Európa 10 éven belül megelőzze a Nyugatot?!

Pénzcentrum

Az elmúlt években a korábbi keleti blokk országai jelentős, és pozitív irányú gazdasági szerkezetváltáson mentek keresztül, így egyre többen kérdőjelezik meg a Nyugat jövőbeli dominanciáját és versenyképességét. A Pénzcentrunak írt szakértői cikkében az Aegon Alapkezelő arra kereste a választ, hogy - szigorúan gazdasági szemszögből - vajon képes lehet-e Kelet-Európa ebben az évtizedben maga mögé utasítani a kontinens nyugati országait.

Teljes cikk   

2020/07 03

KKR buys into Indian pharma company JB Chemicals, deal could reach $500m

AltAssets

Global private equity giant KKR has agreed to buy a 54% stake in Indian pharmaceutical business JB Chemicals

Teljes cikk   

2020/07 02

Felpörgetnék a hazai startup ökoszisztémát

MM Online

Még több és jobb, nagy hatású startup jöjjön létre és működjön Magyarországon – ez a célja a most megalakult Startup Hungary nevű szervezetnek, amit 12 ismert startup alapító valamint a Google Magyarország, az IVSZ és a Design Terminal közösen hoztak létre.

Teljes cikk   

2020/06 24

Insurtech: 400 milliót fektetett az MKB Bank kockázati tőkealap-kezelő cége a CRISTO-ba

Biztosító Magazin

A befektetést az MKB Pénzügyi Csoporthoz tartozó Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelőtől kapta a CRISTO nevű innovatív autós alkalmazást fejlesztő Smartsurance Technologies Kft.

Teljes cikk   

2020/06 22

Nemzetközi befektetőtől vont be tőkét a Barion

ProfitLine

Jelentős összegű tőkebefektetést kapott a magyar Barion a londoni székhelyű Financial Services Capital Partners magántőke befektetőtől. A friss finanszírozást a Barion európai terjeszkedésre és új, innovatív termékek, szolgáltatások piaci bevezetésére fogja fordítani. A magyar alapítású fintech cég digitális fizetési megoldásokat kínál jelenleg hazánkon kívül Ausztriában, Csehországban, Németországban és Szlovákiában.

Teljes cikk   

2020/06 22

Négy csapat kapott lehetőséget 15 millió forintos befektetésre

Üzletem.hu

Nőnapon indult útjára a Hiventures StartupHER programja, amely a női vállalkozók támogatását tűzte ki célul. A 350 jelentkezőből tíz csapat szakmai továbbképzésen vehetett részt.

Teljes cikk   

2020/06 22

Hatmilliárdos beruházásból fejleszti tovább az önvezető járműveket az Almotive

AutoPro

Magyarország fontos szerepet tölt be az elektromos és önvezető járművek fejlesztésében, a magyar gazdaság versenyképességét segíti, ha az autóipar modern területei lendületet kapnak - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az önvezető járműveket fejlesztő AImotive Kft. tőkeemelésének bejelentéséről tartott tájékoztatón.

Teljes cikk   

2020/06 19

Újabb növekedési kötvényt bocsát ki a Pannonia Bio

Mfor

A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent tájékoztatás szerint a Pannonia Bio Zrt. 30 és 50 milliárd forint közötti összegű, hosszú távú kötvények kibocsátását vette fontolóra, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által tavaly júliusban elindított növekedési kötvényprogram keretében. Amely során az MNB azzal segíti a hazai vállalatokat a forráshoz jutásban, hogy a piacra dobott papírok egy sorozatának legfeljebb 70 százalékát lejegyzi, úgy, hogy az egy vállalatcsoporttal szembeni kitettsége  nem haladhatja meg az 50 milliárd forintot.

Teljes cikk   

2020/06 15

Már kétmilliárd forintot fektettek be a magyar virtuális startup-piactéren

ProfitLine

Kétmilliárd forintnyi befektetés érkezett startupokba az április elején elindult első magyar virtuális startup piactéren, az EMVITIS-en, és további 15, előzetesen értékelt és minősített projekt vár befektetőre. Az eddigi kedvezményezettek között egészségügyi, állategészségügyi, egészszégprevenciós, valamint a digitális transzformációt elősegítő vállalkozások és ötletek vannak. A piactérre került startupok júniustól egy virtuális pitching keretében már akár közvetlenül is bemutathatják ötleteiket a legnagyobb hazai tőkealap-kezelőknek és befektetőknek.

Teljes cikk   

2020/06 10

Kiemelkedő forrásbevonás a magyarországi kockázati- és magántőkealapoknál

ProfitLine

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) legújabb jelentése szerint: Tavaly 198 tranzakció keretében magyarországi cégek több mint 136 millió euró értékű kockázati- és magántőke-befektetésben részesültek hazai és külföldi alapoktól.A befektetők 16 hazai cégből szálltak ki, a legtöbb esetben management általi kivásárlás útján. A jövőbeli befektetések céljára 2019-ben összegyűjtött friss tőke értéke megközelítette a 620 millió eurót.

Teljes cikk   

2020/06 09

Generációváltó magyar cégek: már többször is bizonyított ez a mentőöv

Portfolio.hu

Tavaly szeptemberi indulása óta fontos finanszírozási űrt tölt be a hazai kis- és közepes vállalkozások esetében a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő KKVPRO üzletága. Láving Gusztávval, a terület befektetési igazgatójával az eddigi néhány hónap tapasztalatait beszéltük át kitérve arra, hogy miért van jelentősége ennek a tőkeági finanszírozásnak, hogy melyek a legjellemzőbb élethelyzetek a generációváltással szembenéző hazai cégtulajdonosok esetében, hogy a Hiventures hol kapcsolódik be a folyamatba, mitől függ a tőke-alapkezelő hozamelvárása és hogy kik is veszik meg generációváltás miatt eladósorba került magyar vállalkozásokat.

Teljes cikk   

2020/05 28

Egyedülálló tőkeszerzési lehetőséget kapnak a magyar innovatív cégek – 10 milliárd forintot osztanának szét

Portfolio.hu

Fontos finanszírozási lehetőség nyílik meg azon magyar és régiós vállalkozások előtt, amelyeknek működési modellje és tevékenysége a fenntarthatóságon alapszik. Az Áder János köztársasági elnök által alapított Kék Bolygó Alapítvány és a Széchenyi Tőkealap-kezelő által közösen kezelt tőkealap 10 milliárd forint keretösszegből tudja támogatni a környezeti fenntarthatóságot célzó üzleti elképzeléseket. A befektetési célrendszerről, a támogatandó cégek köréről, a támogatás összegéről és hozamelvárásokról Csepreghy Nándorral, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány igazgatójával, és Jobbágy Dénessel, a Széchenyi Tőkealap-kezelő vezérigazgatójával beszélgettünk.

Teljes cikk   

2020/05 28

A régió egyik legnagyobb social impact befektetését kapta a Green Fox Academy

ProfitLine

450 millió forintos befektetést biztosít az Impact Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a Green Fox Academynek. Az Impact Ventures egy impact (társadalmi hasznosságú) befektetési alap, amely kifejezetten olyan szociális vállalkozásoknak nyújt kockázati tőkét, amelyek az üzleti eredmények mellett pozitív társadalmi hatást fejtenek ki. A mostani befektetés az egyik legnagyobb régiós dedikált impact befektetés.

Teljes cikk   

2020/05 28

EY: portfólió-tisztítással reagálnának a válságra a cégek

Ado.hu

A kialakult gazdasági helyzet rákényszeríti a vállalatokat arra, hogy megváljanak egyes üzletágaiktól – mutat rá az EY több mint 1300 felsővezető megkérdezésével készült globális felmérése

Teljes cikk   

2020/05 27

Hogyan változtatja meg a koronavírus-válság a tőzsdét és a brókercégeket?

Portfolio.hu

Sokan számítottak már fordulatra az évtizedes globális bull-piaci trendben, de azt hiszem ilyen jellegű válságra senki sem számított, de minden krízishelyzet egyben ragyogó lehetőség is. A statisztikák szerint idén megnőtt az érdeklődés a tőzsdei kereskedés iránt, nőtt a hazai számlanyitások száma, meredeken emelkedett a tőzsdei forgalom, a hazai befektetési szolgáltatók pedig rekorderedményt értek el az első negyedévben. Végh Richárddal, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatójával és Cselovszki Róberttel, az Erste Befektetési Zrt. elnökével beszélgettünk a tőzsdei korrekcióról, az ügyfelek reakcióiról, a tőzsdei kereskedési rendszer év eleji leállásairól, a home office jövőjéről, és arról a világról, ami a válság után vár ránk

Teljes cikk   

2020/05 25

Újabb támogatási program indulhat a hazai vállalatok megsegítésére

AutoPro

Nagy az érdeklődés a HIPA új támogató programja iránt, mely legfeljebb 800 ezer euró vissza nem térítendő támogatást nyújt a feltételeknek megfelelő vállalatoknak. A koronavírus ellenére a szervezet befektetést támogató tevékenysége sem állt le, az első negyedévben közel húsz pozitív döntés született, mondta a növekedés.hu-nak Ésik Róbert vezérigazgató.

Teljes cikk   

2020/05 21

Tíz fintech startuppal állhat össze az OTP

Portfolio.hu

Tizenhárom startup került be a nemzetközi OTP Startup Partner Programba az idén - mondta Fisher András, a programot koordináló OTP LAB, az OTP Bank innovációs központjának főosztályvezetője a program online rendezvényén szerdán Budapesten.

Teljes cikk   

2020/05 20

Nemzetközi terjeszkedésbe kezdett a Netrisk

MM Online

A Netrisk-csoport két meghatározó tulajdonosa, a TA Associates és az MCI EuroVentures közös projektcégen keresztül megvásárolta a cseh és szlovák online biztosításközvetítői piacon vezető pozíciót betöltő Klikpojišteni (a továbbiakban: Klik) 100 százalékos tulajdonrészét a Benson Oak befektetési banktól és annak társbefektetőitől. A lépés nyomán létrejön az a kelet-közép-európai online biztosításközvetítői platform, amelynek keretében a Netrisk-csoport tevékenysége immár a régió más országaira is kiterjed.

Teljes cikk   

2020/05 15

Válságinkubátorral segíti a magyar innovátorokat az új szuperszervezet

Prim.hu

Reload Hungary néven indít globális startup inkubációs programot a HU.B nevű platformszervezet, amely a megváltozott körülményekre reagáló és a gazdaság újraindítását ösztönző magyar innovatív ötleteket keres. A júniusban induló, 6 hetes virtuális programra bárki jelentkezhet a világ minden tájáról, akár középiskolás kortól. A 12 tagú platform az innovatív vállalkozások életúját az ötlettől a nemzetközi validációig támogatja, emellett 20 millió forintos befektetést is nyújt az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures és a Startup Campus Inkubátor jóvoltából.

Teljes cikk   

2020/05 14

Koronavírus-válság: muníciót kaptak a cégek a védekezéshez

Portfolio.hu

Nincs olyan vállalkozás, amelyet az MFB Csoport egyedül hagyna a koronavírus-járvány okozta krízishelyzetben, a legkisebb cégektől, a legnagyobb vállalkozásokig mindenkinek tudunk segítséget nyújtani - hangoztatta a Hiventures-Portfolio csütörtöki online konferenciáján Sipos-Tompa Levente, a bank elnök-vezérigazgatója. Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója előadásában azt hangsúlyozta, hogy új tőkeprogramjaiknak köszönhetően gyors segítséget is képes adni a kockázati tőke-alapkezelő.

Teljes cikk   

2020/05 11

Tőkevédelemmel jóval könnyebb bátornak lenni

Privátbankár

A tőkevédett alapok kockázata mérsékelt, mégis részesedést tudnak nyújtani a részvénypiacok, árupiacok emelkedéséből. Ha három év múlva visszatekintünk, alighanem azt látjuk majd, hogy az idei évben valamikor érdemes volt vásárolni. A CIB Banknál égnek a telefonok, a kisbefektetőket is nagyon izgatják az ilyen és ezekhez hasonló kérdések. Interjú.

Teljes cikk   

2020/05 06

Kritikus a helyzet a koronavírus miatt, itt a gyors és példátlan mentőöv a magyar vállalkozásoknak

Portfolio.hu

Egyre kritikusabb a helyzet a magyar kis- és közepes vállalkozásoknál, ugyanis az átlagos magyar kkv-nak 2-2,5 hónap likviditási tartaléka lehet, amiből már eltelt 1,5 hónap és nem látni, mikor jöhet a tartós újraindulás - mutattott rá a Portfolio-nak nyilatkozva Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója és Mikesy Álmos vezérigazgató-helyettes. Emiatt is indokolt az MFB Csoporthoz tartozó kockázati tőkealapkezelő új tőkeprogramjainak elindítása. A társaság azt ígéri, hogy az új, startupokat és kkv-kat célzó mentőprogramjaik esetében 30 munkanapon belül lefut a mentőöv igénybevételének folyamata. Mindezek mellett van egy új koncepcióra épülő programjuk is azoknak a cégeknek, amelyek lehetőségként tekintenek a mostani krízishelyzetre és amelyeket meg kell védeni a külföldi felvásárlásokkal szemben. Az ismét bővülés előtt álló Hiventures vezetőivel részletesen beszéltünk a járvány okozta helyzetről, a krízis potenciális nyerteseiről és az új tőkeprogramok minden részletére rákérdeztünk.

Teljes cikk   

2020/05 01

70 milliárd forint tőkeigény egy hónap alatt a magyar virtuális startup-piactéren

ProfitLine

Több mint 70 milliárd forintnyi befektetést generálhatnak azok a hazai startupok, amelyek eddig bejelentkeztek az EMVITIS-be, Magyarország első virtuális tőkebefektetési piacterére. Május 11-én elindul a virtuális pitching megoldás is a piactéren, amelynek keretében jól ismert tőkebefektetőknek mutathatják be magukat a már előzetesen értékelt projektek. Eddig 74 startup regisztrált a felületre, 18 projekt előértékelése pedig már elkészült – többségük válságálló, IT-alapú egészségügyi és egészségprevenciós szolgáltatást kínál.

Teljes cikk   

2020/05 01

Magyar startup nyert az #EuvsVirus-kihívás üzletfolytonossági kategóriájában

Technokrata.hu

Az Európai Bizottság páneurópai technológiai versenyét business continuity (üzletfolytonossági) kategóriában, 381 induló közül a magyar virtuális sorkezelési megoldást kínáló Linistry nyerte.

Teljes cikk   

2020/04 30

Új válságprogrammal jelentkezett a Hiventures

Márkamonitor

A járványhelyzet okán bajba jutott, de jól prosperáló, nagy növekedési potenciállal rendelkező startupokat, kis- és középvállalkozásokat és nagyvállalatokat segíti új válságprogramjával a Hiventures. Az alapkezelő jelentős szerepet vállalt az MFB csoport összehangolt, gazdaságélénkítő programjából, amelynek megfelelően két mentőprogrammal és egy új alap felállításával nyújt életmentő segítséget a cégeknek.

Teljes cikk   

2020/04 25

Nincs tőzsdén a kedvenc céged? Sebaj, érkezik a megoldás

Portfolio.hu

Több próbálkozás is volt már olyan online piacterek létrehozására, amelyeken a tőzsdére még be nem vezetett cégek részvényeivel lehet kereskedni, azonban ezekkel kapcsolatban több probléma is felmerült, mint a magas tranzakciós díjak, vagy a hosszú átfutási idő. Most azonban új megoldás van a láthatáron a ClearList formájában, a céget 80 százalékban az amerikai tőzsde egyik hivatalos árjegyzője birtokolja, és az eddigi legígéretesebb pre-ipo részvény kereskedésre való platformnak tűnik.

Teljes cikk   

2020/04 21

Szükségesek lehetnek a csoporton belüli átszervezések a járvány miatt

Üzletem.hu

Az új típusú koronavírus-járvány a már folyamatban lévő vagy tervezett cégátalakulások és csoportszintű strukturálási folyamatok időzítését is befolyásolhatja, de akár szükségessé is teheti az ilyen átszervezéseket. A gazdasági válság következményeitől tartva ugyanis joggal merül fel a gazdálkodókban a kérdés: milyen eszközök állnak rendelkezésükre a likviditás megőrzése, a költségek csökkentése, a válság utáni gyors talpraállás és a folyamatos üzletmenet fenntartása érdekében?

Teljes cikk   

2020/04 21

Jönnek az új hitelprogramok? Valamire nagyon készül a kormány az MFB-nél

Portfolio.hu

A gazdaságvédelmi akciótervben már két hete bejelentett, de részleteiben még meg nem ismert új állami hitel-, tőke- és garanciaprogramok előkészítéseként friss jogszabály-módosításokat tett a kormány, ezek a legfrissebb Magyar Közlönyben jelentek meg. A módosításokból kitűnik, hogy a kormány jelentős szerepet szán az új hitelprogramokban a Magyar Fejlesztési Banknak.

Teljes cikk