Sajtóközlemények

Sajtóközlemények

2019 09 04

A családi szórakoztatás területén fektet be a Genesis, többségi tulajdonrészt szerezve a magyarországi 11 Entertainment Groupban

A Genesis Capital által menedzselt Genesis Private Equity Fund III (GPEF III) magántőkealap aláírta a családoknak beltéri szórakoztató programokat nyújtó 11 Entertainment Group 61 %-ának megvásárlásáról szóló szerződést. A GPEF III Stefan Fritsch úrral – az 11 Entertainment Group alapítójával – társult, hogy egy családi szórakoztatásra specializálódott cégcsoportot építsenek közösen a közép-kelet-európai régióban. Ez a GPEF III nyolcadik befektetése, egyúttal az első  önálló befektetése Magyarországon.

Az 11 Entertainment Group csoport magyarországi tagjai olyan cégek, amelyek beltéri, családoknak szóló szórakoztatási szolgáltatásokat kínálnak trambulinparkokban, játszóházakban és laser tag arénákban. Stefan Fritsch úr, a cég alapítója és tulajdonosa feleségével, Kovács Rékával egyfajta hobbivállalkozásként nyitotta meg az első játszóházat 2009-ben azért, hogy örömet szerezzen saját gyerekeinek, miközben felsővezetőként dolgozott az autóiparban. Innen kezdett el felfelé ívelni Fritsch úr vállalkozói karriere. „A vállalkozás már azóta a szenvedélyem, amióta gyerekként képregényeket árultama szülővárosom egyik utcasarkán. Vállalkozóként teljes szabadságunk van arra, hogy a jövőt olyanná alakítsuk amilyennek szeretnénk.  Ez adja azt a pozitív energiát, amely az előttünk álló hatalmas munkamennyiség elvégzéséhez és az akadályok leküzdéséhez szükséges, hogy végül valóra váltsuk a terveinket” – mondja Fritsch úr. 2009 óta Stefan és Réka vállalkozása jelentősen nőtt és már 5 parkot foglal magában, ahol éves szinten több, mint 500 000 látogatót fogadnak. A vállalkozásuk életében a következő cél, hogy a környező országokban terjeszkedve a közép-európai régió vezető családi szórakoztatási szolgáltatásokat nyújtó vállalatává váljanak. Ennek előkészületeként az 11 Entertainment Group az elmúlt időszak során tapasztalt felsővezetőkkel erősítette csapatát, akik egyben a cégcsoport részvényesei is lettek. A GPEF III és Fritsch úr is további jelentős tőkét allokáltak a növekedési terv támogatására.

„A Genesis tulajdonostárssá válása lehetővé teszi számunkra, hogy a szórakoztatási koncepciónkat minél gyorsabban elterjesszük a közép-európai régióban, – mondja Stefan Fritsch – és egyúttal bizonyítja, hogy csapatunk kiváló munkát végzett az eddigiekben a vállalkozásunk fejlesztésében. A Genesis szakértelme és a különböző iparágakban és ágazatokban szerzett több, mint 20 éves tapasztalata segítségünkre lesz a vállalatunk professzionális  továbbfejlesztésében.”

Az 11 Entertainment Groupba való befektetés lehetőséget ad számunkra, hogy Stefan  lenyűgöző vállalkozási sztorijában részt vegyünk, valamint hogy kiaknázzuk a jelenleg még gyerekcipőben járó közép-európai családi szórakoztatási piacban rejlő lehetőségeket” – jegyezte meg Radan Hanzl, a Genesis Capital egyik tulajdonosa és a GPEF III helyi befektetési tanácsadója. „Biztosak vagyunk benne, hogy Stefannak a bővüléshez való hozzáállása, valamint a működési kiválóság terén felmutatott eddigi eredményei kitűnő platformmá teszik az 11 Entertainment Groupot a további növekedéshez” – mondta zárásképp Radan Hanzl. „Ezen túl pedig a tranzakció teljesíti a GPEF III azon vízióját is, hogy a tradicionális cseh és szlovák piacokon túl is bővítse tevékenységét” – tette hozzá Tatiana Balkovicová, a Genesis Capital befektetési igazgatója.

A tranzakciós tanácsadást az eladó részére az Absolvo Consulting és a Baker McKenzie nyújtotta, míg a vevőt a Kinstellar és a Deloitte segítette.

Az 11 Entertainment Groupról

A vállalatot Stefan Fritsch úr és felesége, Kovács Réka alapította 2009-ben, az elmúlt tíz év alatt pedig az 11 Entertainment Group Magyarország egyik vezető beltéri, családi szórakoztatási szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásává nőtte ki magát, és jelenleg 5 központot („Cyberjump” trambulinparkokat, „Laserpark” laser tag arénákat és az „Elevenpark” névre keresztelt beltéri játszóházakat) működtet budapesti és győri bevásárlóközpontokban. A parkok 2018-ban több, mint 500 000 látogatót vonzottak, leginkább gyerekeket, tizenéveseket és fiatal felnőtteket. Az 11 Entertainment Group több mint 45 alkalmazottat foglalkoztat.

Stefan Fritsch több mint 20 évig dolgozott az autóiparban, ebből 18 évig vezetői pozíciókban, többek között minőségbiztosításért, logisztikáért és lean gyártási technológiáért felelős globális alelnökként, ezenkívül  több német vállalat vezérigazgatói tisztségét is betöltötte, melynek során több mint 2000 ember irányításáért volt felelős. 2009-ben indította el az 11 Entertainment Groupot.

További részletekért, kérjük, látogasson el a következő weboldalakra: https://cyberjump.hu https://www.elevenpark.hu https://laserpark.hu

Vagy tekintse meg az alábbi videót: https://www.youtube.com/watch?v=iL5b2kPhfVI

_______________________________________

A Genesis Capitalról

A Genesis Capital befektetési tanácsadást nyújt magántőkealapoknak, amelyek növekedési célú finanszírozást biztosítanak kis- és középvállalatoknak a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon és Ausztriában. 1999-es alapítása óta a Genesis Capital négy, együttesen több mint 170 millió euró összértékű magántőkealapnak nyújtott befektetési tanácsadást. Ezek az alapok több mint 50 céget támogattak, és több mint 3 milliárd cseh korona értékben hajtottak végre befektetéseket. Ezen vállalatok közül jónéhány mára már vezető szerepet tölt be saját területén, többek között a Genesis Captallal való együttműködésüknek köszönhetően. Az érintett alap, a Genesis Private Equity Fund III (GPEF III) 80 millió euró összértékű, és 2015 óta hajt végre aktívan befektetéseket.

A GPEF III befektetői többségében helyi és nemzetközi intézmények és befektetési vállalkozások, úgymint az Európai Beruházási Alap (EIF), a Česká spořitelna (az Erste Group tagja), az Amundi Czech Republic (az Amundi nemzetközi cégcsoport tagja), a Kooperativa pojišťovna és a Česká podnikatelská pojišťovna (mindketten a Vienna Insurance Group tagjai), egy finn alapok alapja cég az eQ Private Equity, egy neves globális vállalat nyugdíjalapja, és egy cseh családi vagyonkezelő.

A Genesis alapok jelenleg a következő vállalatokban rendelkeznek részesedéssel: GTH multicatering, ST Security, Quinta-Analytica, HP Tronic/Datart, D2G, Sanborn, Stangl Technik Holding és a CN Group.

Bővebb információért, kérjük látogasson el a következő weboldalra: www.genesis.cz/en