2021 06 02

A Dentons az Albright Stonebridge Csoporttal és a tanácsadási ágazat vezető szakembereivel együttműködve elindítja a Dentons Global Advisors tanácsadói vállalkozást

Az alapító tag Albright Stonebridge Csoport részvételével elindított vállalkozás jelenti az első lépést egy elsőrangú új tanácsadó vállalat létrehozása felé, amelyet majd további terjeszkedés követ világszerte

Az új tanácsadói vállalkozás elindítása mérföldkőnek tekinthető abban a folyamatban, amely a Dentons azon régóta fennálló célkitűzésének megvalósítására irányul, hogy ügyfelei számára nem csupán ügyvédi szolgáltatásokat kínáljon

2021. június 2.– A Dentons, amely a világ legnagyobb ügyvédi irodája, ma bejelentette, hogy elindítja Dentons Global Advisors elnevezésű, elsőrangú multidiszciplináris tanácsadói vállalkozását, amely integrált stratégiai tanácsadást és támogatást nyújt kereskedelmi, reputációs, pénzügyi, szabályozási és kormányzati dimenziókat egyaránt érintő, komplex lehetőségekkel és kihívásokkal szembesülő ügyfelek számára.

A Dentons Global Advisors tagjai az alapító tag Albright Stonebridge Csoport, valamint a tanácsadási ágazat tapasztalt vezető szakembereiből álló csapat, amelynek többek között tagja Ed Reilly is, aki a vállalkozás vezérigazgatója lesz. A Dentons Global Advisors szakemberekkel rendelkezik a pénzügyi és szabályozási központokban világszerte, továbbá a Dentons 81 országban működő 204 irodája révén még szélesebb körben tudja biztosítani szolgáltatásait.

Az Albright Stonebridge Csoport, amelyet egy tizenegy igazgatóból álló testület irányít az Amerikai Egyesült Államok 64. külügyminiszterének, Madeleine K. Albright-nek az elnökletével, a legmagasabb kormányzati és üzleti szinteken megszerzett jelentős tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi piacok megértése és az azokon való eligazodás kapcsán az ügyfelek számára nyújtott támogatás területén.

„Büszkék vagyunk arra, hogy alapító tagjai lehetünk a Dentons Global Advisors vállalkozásnak,” nyilatkozta Madeleine K. Albright, volt külügyminiszter és az Albright Stonebridge Csoport elnöke. „Az elmúlt húsz év során egyedülálló stratégiai tanácsadási kompetenciákat alakítottunk ki és hírnévre tettünk szert a legnehezebb problémák megoldásában, miközben pozitív hatást gyakoroltunk világszerte. Örömünkre szolgál, hogy olyan partnerekre találtunk, akik osztják elképzeléseinket és a miénket kiegészítő szakértelemmel rendelkeznek. Ez az izgalmas, új vállalkozás még több lehetőséget kínál majd munkatársainknak és egyúttal óriási előnyökkel jár széles körű igényekkel rendelkező ügyfeleink számára.”

A Dentons Global Advisors többek között kereskedelmi diplomáciával, tőkepiaci tanácsadással, tranzakciós tanácsadással, válság, valamint jogviták és közérdekű ügyek kezelésével, vállalati pozícionálással, továbbá üzleti és geopolitikai kockázati tanácsadással kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt. A vállalkozás olyan további tanácsadói szolgáltatásokkal kívánja bővíteni kínálatát, amelyek támogatást nyújtanak az ügyfelek számára az új lehetőségek megragadása, a változások kezelése, a kockázatok értékelése és csökkentése, a kormányzati kihívások kezelése és végeredményben a vállalati érték növelése kapcsán.

„Kevesebb mint tíz év alatt a Dentons létrehozta a világ legnagyobb ügyvédi irodáját és a Dentons Global Advisors vállalkozással való partneri kapcsolat kialakításával elsőrangú tanácsadói szolgáltatásainkat a földrajzi kiterjedés olyan szintjére kívánjuk emelni, amely lehetővé teszi valamennyi ügyfelünk igényeinek  kielégítését,” nyilatkozta Joe Andrew, a Dentons globális elnöke és a Dentons Global Advisors igazgatóságának tagja. „A Dentonsnál, amely 81 országban és 204 irodában, 20.000 szakember közreműködésével biztosítja szolgáltatásait, úgy véljük, hogy ügyfeleink egy új dinamikákkal jellemzett évtizedbe léptek be, ahol minden eddiginél jelentősebb és átfogóbb problémákkal szembesülnek és koordinált tanácsadói szolgáltatásokat igényelnek valamennyi célkitűzésük megvalósításához.”

Habár a Dentons Global Advisors a Dentonstól független vállalkozás és más tanácsadó cégek, ügyvédi irodák, könyvelő cégek, illetve bármilyen egyéb szakterületen működő szakmai szolgáltatók mellett folytatja tevékenységét, a Dentons-szal való egyedülálló kapcsolata és együttműködése kivételes lehetőséget nyújt az ügyfelek számára a széles körű szakértelem igénybevételére és szükség esetén az intézkedések zökkenőmentes végrehajtására.

“A világ vezető vállalatai olyan holisztikus, integrált és többdimenziós megoldásokat igényelnek,  amelyek tükrözik azokat a helyzeteket, amelyekkel szembesülnek," nyilatkozta Elliott Portnoy, a Dentons globális vezérigazgatója. „Meggyőződésünk, hogy a vezetőségi csoportok és igazgatósági tagok azonnal felismerik majd, hogy egyedülálló értéket jelent egy olyan tanácsadó céggel kialakított együttműködés, amely a világ legnagyobb ügyvédi irodájával karöltve folytatja tevékenységét, különösen az olyan  legérzékenyebb és legbizalmasabb ügyekben való eljárás kapcsán, mint például a tranzakciók, válságok, vizsgálatok, illetve peres eljárások.”

A Dentons Global Advisors vállalkozást a kiváló szakmai szolgáltatási vezető, Ed Reilly irányítja, aki az ügyfelek üzleti prioritásait támogató, a politikai, piaci és reputációs szempontok szintézisén alapuló innovatív stratégiák kidolgozásáról ismert.

„A Dentons Global Advisors vállalkozás létrehozásának ötlete a Joe Andrew-val és Elliott Portnoy-jal folytatott megbeszélések során született meg. Azt tapasztaltuk, hogy rendszeresen átfedik egymást azok a jogi kihívások és politikai kérdések, amelyekkel a szervezetek szembesülnek, és ezért tényleges igény jelentkezik az integrált jogi és tanácsadói megoldások iránt,” mondta el Reilly. „Az ügyfelek számára kínált szolgáltatásokat még vonzóbbá teszik azok az előnyök, amelyekből az Albright Stonebridge Csoport globális tapasztalata, kiváló hírneve, magas színvonalú kompetenciái és vezető szakemberei révén részesülhetnek.”

Reilly mellett globális tanácsadó cégek olyan tapasztalt vezetői is a Dentons Global Advisors vezetőségéhez csatlakoznak, akik a világ legsikeresebb vállalatai számára nyújtottak tanácsadást. Ennek a csoportnak a tagjai közé tartozik a Dentons Global Advisors válságkezeléssel, jogviták és közérdekű ügyek kezelésével, tőkepiaci tanácsadással és vállalati pozícionálással kapcsolatos szolgáltatási ajánlatait kidolgozó Deborah Scott, EMEA régió vezető és Adam Cubbage, a New York-i iroda vezetője.

„A Dentons Global Advisors arra törekszik, hogy erőit hasonlóan gondolkodó tanácsadó cégekkel egyesítse, és olyan kivételes szakembereket kíván alkalmazni, akiket motiválnak a globális szintű, összetett megbízások," nyilatkozat Scott. „Szakembereink olyan együttműködő, változatos és rugalmas munkakörnyezetre számíthatnak, amelyet vállalkozói kultúra és minimális bürokrácia jellemez."

A Dentons a Dentons Global Advisors vállalkozás kulcsfontosságú együttműködő partnere és kisebbségi részvényese, valamint támogató szolgáltatásokat nyújt annak számára.