Sajtóközlemények

Sajtóközlemények

2021 06 07

A Dentons és az Impact Advisory tanácsadóként járt el Magyarország legnagyobb magántulajdonban lévő egyeteme, a Budapesti Metropolitan Egyetem akvizíciója során

A Dentons és tanácsadói közös vállalata, az Impact Advisory tanácsadást nyújtott a Central Europe Alfa Asset Management Ltd. és egyedüli befektetője, az Optima Befektetési Zrt., a Magyar Nemzeti Bank egyik leányvállalata által létrehozott alapítványok tulajdonában lévő kvázi állami vagyonalap részére a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) CEE Equity Partners-től 50 millió USD készpénzért történő megvásárlása során.
A Dentons jogi tanácsadóként, míg az Impact Advisory az Optima vezető M&A tanácsadójaként működött közre a tranzakcióban.
„Örömmel adtunk tanácsot az Optima számára ezen stratégiai tranzakció kapcsán, amely egy jelentős pénzügyi forrásokkal rendelkező, hosszú távú befektetőt, valamint egy regionális és globális törekvésekkel rendelkező, gyorsan növekvő egyetemet köt össze" – mondta Rob Irving, a Dentons Európai és Globális Magántőke-csoportjának társelnöke.
„Megbízásunk ezzel az üggyel kapcsolatban jól mutatja a mindent teljes körűen lefedő, jogi és tanácsadói szolgáltatási kínálatunk erejét és hozzáadott értékét" – tette hozzá Tüske Balázs, az Impact Advisory Tanácsadó Üzletágának vezetője.
„Szeretném megköszönni a Dentonsnak és az Impact Advisorynak az ügy során nyújtott támogatásukat és önzetlen odaadásukat" – nyilatkozta Fekete Zoltán, az Optima Befektetési Zrt. vezérigazgatója. „Azon képességük, hogy integrált jogi és pénzügyi szolgáltatásaik egy helyen elérhetők, rendkívüli módon segítette a befektetés szűk határidőn belüli megvalósítását.”

A Dentons jogi munkacsoportját Rob Irving partner vezette, amelynek még tagja volt Réczicza István partner, Gönczöl Tünde counsel, valamint Jakab Nóra és Kovács Brigitta ügyvédek.
Az Impact Advisory munkacsoportját Tüske Balázs, a Tanácsadó Üzletág vezetője vezette, amelynek tagja volt még Dömötör Zoltán partner.
Tavaly ugyanez a munkacsoport adott tanácsadást az Optima számára a Globe Trade Centre S.A. (GTC) 61,49%-os részesedéssel rendelkező holland holdingtársaságának a Lone Star Funds vezető magántőke-befektetési társaságtól történő felvásárlása kapcsán. 2020-ban ez volt az egyik legnagyobb tranzakció a közép-európai régióban.