Sajtóközlemények

Sajtóközlemények

2021 04 09

A Dentons jogi tanácsadóként járt el  a Waberer’s adósság restrukturálása során

Budapest, 2021. április 9. – ​A Dentons globális ügyvédi iroda hét bankból – Raiffeisen Bank, UniCredit Bank, ING Bank, CIB Bank (az Intesa Csoport tagja), Erste Bank, K&H Bank (a KBC Csoport tagja) és MKB Bank – és négy kapcsolt lízingtársaságból álló szindikátusnak nyújtott tanácsadást a Waberer's, Európa vezető nemzetközi komplett kamionrakomány szállítmányozója adósságának restrukturálása során.

Több mint 15 hónapig folytatott mélyreható tárgyalást, strukturálást, szerződés kidolgozást és vállalati tulajdonosváltást követően a felek összetett dokumentációt írtak alá a Waberer’s és leányvállalatai hosszú távú, több forrásból történő finanszírozásáról. A meglévő tucatnyi kétoldalú és fedezetlen hitelkonstrukció, valamint a többszáz egyedi lízingmegállapodás továbbra is érvényben marad, azonban mostantól biztosított formában. Emellett az új közös feltételrendszer (amely szerepel a közös feltétel-megállapodásban) szabályozza a felek közötti kapcsolatot, részben felülírva a kétoldalú megállapodásokat. A megállapodás eredményeként a Waberer’s finanszírozó partnerei hosszú távon továbbra is biztosítják valamennyi, a vállalat működtetéséhez szükséges finanszírozási konstrukciót.

Horváth Gergely partner, a Dentons budapesti bank- és pénzügyi jogi, valamint pénzügyi restrukturálási csoportjainak vezetője irányította a nemzetközi jogi munkacsoportot a Waberer’s restrukturálása és finanszírozása során.

„A logisztikai ágazatot, a legtöbb más szektorhoz hasonlóan, a COVID-19 járvány erőteljesen érintette, és a kereslet rendkívüli és kiszámíthatatlan ingadozása jellemzi. Büszkék vagyunk arra, hogy alkalmunk nyílt segíteni a Waberer’s-nek megvédenie vállalkozását és támogatni ügyfelei üzletmenetének folytonosságát a lakosság számára alapvető termékek szállításával. Adósságának restrukturálása lehetővé teszi a vállalat működésének folytatását, és megalapozza a Waberer’s hosszú távú jövedelmezőségét.” – mondta Horváth Gergely az ügylet kapcsán.

A nemzetközi ügyvédi csoport munkájában részt vett Gönczöl Tünde, counsel, a versenyjogi aspektusok; Pataki Gabriella, ügyvéd, a fizetésképtelenséggel kapcsolatos kérdések; Böszörményi Bence, ügyvéd, valamint Nagy Nóra és Kovács Kinga, ügyvédjelöltek, a finanszírozási aspektusok; illetve Agnieszka Lipska, partner, és Andrzej Sarnacki, ügyvéd, a lengyel jogi aspektusok kapcsán.