Sajtóközlemények

Sajtóközlemények

2018 12 11

Az Enterprise Investors eladja az intive-et a Mid Europa Partnersnek

Varsó, 2018. december 11. – Az Enterprise Investors (EI) által kezelt Enterprise Venture Fund I (EVF) és Polish Enterprise Fund VII (PEF VII) alapok a mai napon bejelentették, hogy megállapodást írtak alá az intive globális digitális termékfejlesztő vállalat értékesítéséről a kivásárlásokra szakosodott piacvezető kelet-közép-európai befektető, a Mid Europa Partners részére.

A Mid Europa Partners 100 millió eurót fizet a részvények 100%-áért.

Az ügylethez versenyhatósági jóváhagyás szükséges.

Az intive története 2015-ben, az EI által kezelt alapok tulajdonában lévő BLStream és SMT Software Services fúziójával kezdődött. 2012-ben végrehajtott első befektetésével az EVF támogatta az BLStream bővülését, majd 2015-ben a PEF VII megvásárolta az SMT Software Servicest. 2012 és 2015 között az alapok együtt 34 millió eurót fektettek a két vállalatba. Az intive létrehozását további kiegészítő felvásárlások követték. 2017-ben a vállalat befektetést hajtott végre az argentin FDV Solutions és a német iNTENCE cégekbe.

Az intive ma világszerte számos élvonalbeli vállalatot támogat partnerként a digitális átalakulásban. Ügyfélkörébe tartozik az Audi, a Vorwerk, a BlackBerry, az Esprit, az ING és a Viacom. A 15 irodában és 7 tervezőstúdióban több mint 1500 magasan képzett szakemberrel működő intive ügyfeleivel közösen dolgozik a digitális átalakulást gyorsító szoftvermegoldások fejlesztésén. A vállalat a tervezéstől a karbantartásig, az alkalmazások életciklusának minden szakaszában hozzáadott értéket teremt. 2018-ra előrejelzett árbevétele meghaladja a 80 millió eurót.

A Mid Europa Partners kivásárlásokra szakosodott piacvezető befektető, amely Londonban, Budapesten, Varsóban és Isztambulban rendelkezik irodával, és indulása óta több mint 4,6 milliárd euró forrást gyűjtött és kezelt Kelet-Közép-Európa növekvő piacain.

Az Enterprise Investors Kelet-Közép-Európa legnagyobb magántőke-társaságainak egyike. Az 1990 óta aktív cég kilenc alapot indított útjára, több mint 2,5 milliárd euró feletti tőkével. Ezek az alapok 1,9 milliárd eurót fektettek különféle iparágak 143 vállalatába. Az Enterprise Investors eddig 129 cégből szállt ki, összesen mintegy 3,7 milliárd euró bruttó bevétellel.