2015 05 28

George A. Papandreou, korábbi görög miniszterelnök tart előadást a HVCA 17. éves konferenciáján Budapesten

Fontos fórumon találkozik a magyar és kelet-közép-európai befektetői és üzleti elit 2015. május 28. – A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) örömmel jelenti be, hogy George A. Papandreou tartja a nyitóelőadást a „Biztonság bizonytalan időkben” (Certainty in Uncertain Times) című 2015-ös kelet-közép-európai kockázati és magántőke és vállalatfinanszírozási konferencián, június 11-én, a budapesti Boscolo New York Palace Hotelben. George A. Papandreou, aki a legnehezebb időszakban – 2009 és 2011 között – volt Görögország miniszterelnöke, azzal kapcsolatban fejti ki véleményét, milyen tanulságokkal szolgál a görög válság a kelet-közép-európai régió és az EU egésze számára. Az éves HVCA konferencia az üzleti és politikai élet és a jogi szakma kiemelt kapcsolatépítő fóruma, ahol a résztvevők megvitatják a kockázati és magántőke és a vállalatfinanszírozási szektor kelet-közép- és délkelet-európai helyzetét. A napirenden emellett más fontos témák is szerepelnek, köztük a vonzó befektetési célpontként számon tartott Szlovénia privatizációs lehetőségei, a Budapesti Értéktőzsde és más regionális tőzsdék javuló IPO-kilátásai, valamint a régió vállalkozói és üzleti vezetői számára finanszírozási forrást biztosító és értéket teremtő magántőke-piac helyzete Magyarországon, illetve a kelet-közép- és délkelet-európai régióban. A térség piaca a magántőke-befektetői szakma legnagyobb neveinek érdeklődését is újra felkeltette, miután az Európai Kockázati Tőke Szövetség (EVCA) adatai szerint 14%-kal, 41,5 milliárd euróra nőtt az európai magántőke-befektetések értéke, a kiszállások (exitek) összértéke új, 37,8 milliárd eurós európai rekordot ért el, és összesen 5500 európai vállalatnál – 80%-uk KKV – történt magántőke-befektetés az elmúlt évben. „Nagy örömünkre szolgál, hogy Papandreou úrtól kaphatunk makroszintű áttekintést a gyors ütemben változó regionális környezetről és Európa egészének gazdasági kilátásairól” – jelentette ki Zsembery Levente, a HVCA elnöke és az X-Ventures vezérigazgatója. „A görögországi államadósság-válsággal és nehézségekkel kapcsolatban szerzett személyes tapasztalatai révén Papandreou úr egyedülálló rálátással rendelkezik a helyzetre. A befektetőknek minden eszközkategóriában – így a hagyományos és az alternatív finanszírozási formák esetében is – nagy szükségük van az ilyen geopolitikai és makrogazdasági betekintésre ahhoz, hogy minél jobban megismerjék és megértsék a közeljövőben várható teljesítmény és a jelenlegi befektetési feltételek mögött meghúzódó tényezőket.” „A kelet-közép-európai magántőke-társaságok most nagy hasznot termelnek befektetőiknek, és figyelemreméltó ügyleteken dolgoznak” – mutatott rá Edward Keller, a konferencia egyik fő támogatója, a Dentons partnere. „A legnagyobb nemzetközi magántőke-társaságok érdeklődésének élénkülését tapasztaljuk nemcsak Magyarországon, hanem általában véve a régióban, amitől új ügyletek egész sorozatát várjuk. E trend egyik fő mozgatórugója az érdemi magántőke-befektetési lehetőségek viszonylagos hiánya Nyugat-Európában, ami Kelet-Közép-Európára irányította a nagyobb alapok figyelmét. A magántőke-befektetések új hulláma mind Magyarországon, mind pedig a régió egészében kézzelfogható előnyöket ígér a vállalatok, a befektetők és az egyes nemzetgazdaságok számára.” További részletek a konferenciáról és regisztráció: http://www.hvca.hu/conference/. ---- További információ: Hegyi Szilvia, Capital Communications Telefon: +36 1 266 0199 E-mail: Hegyisz@capital.hu ---- A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesületről (HVCA) A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) a magántőke és kockázati tőke szakmai szervezete Magyarországon. Célja tagjai szakmai támogatásán túlmenően a legmagasabb szintű etikai normák betartatása. A HVCA 1991-ben jött létre. A HVCA-t jelenleg a KKE‑régió egyik legdinamikusabb és legaktívabb szakmai szervezeteként ismerik. Az HVCA képviseli lényegében a magántőke és kockázati tőke szektor valamennyi jelentős szereplőjét Magyarországon, és elkötelezett a magántőke és kockázati tőke szektor támogatása iránt az alapok, a vállalkozók, a magántőke szakértők és összességében az egész gazdaság érdekében.