Események

Események

Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny

Partner   2024 03 20  

Szeretsz és tudsz érvelni? – Itt a helyed!

Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny

 

A Dr. Nagy László Alapítvány (nyilvántartási száma 11.898; honlap: www.drnagylaszloalapitvany.hu; „Alapítvány”) és a Siegler Bird & Bird Ügyvédi Iroda (kamarai nyilvántartási szám: 13703; honlap: https://www.twobirds.com/en/reach/central-and-eastern-europe/hungary/budapest; „Bird & Bird”) kilencedik alkalommal hirdeti meg a Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyt („Verseny”) az alábbiak szerint.

A Verseny célja

A Verseny lehetőséget biztosít joghallgatóknak arra, hogy a jogászi hivatás egyik legnagyobb kihívását jelentő területén, a jól felépített, tiszta, világos, bátor, szellemes - és jogilag is helyes - jogászi érvelésben megmutassák magukat és összemérjék tehetségüket egy szakmailag jól előkészített és lebonyolított, jelentős presztízst biztosító, ámde mégis játékos vetélkedés keretében. A Verseny egyben lehetőséget teremt a 2013-ban fiatalon elhunyt zseniális ügyvéd, dr. Nagy László István emlékének ápolására a jogásztársadalomban.

A Verseny védnökei

Dr. Sonnevend Pál az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának dékánja és Dr. Tóth M. Gábor, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke

A versenybizottság elnöke

dr. Siegler Konrád

A versenybizottság titkárai

dr. Szopkó Rebeka és dr. Szalay István

További információ letölthető ITT!