Hírek

2022/08 10

Szia, augusztus 31-ig tudod meghallgatni az alábbi linkre kattintva Kata webinar Üdv, Roni

Pénzcentrum

Interjú Zsámboki Zoltánnal, a Hiventures Vállalati üzletágának befektetési igazgatójával

A startup-finanszírozás mellett egyre erőteljesebben fókuszba kerül a vállalati tőkebefektetés is a Hiventures tevékenységében. Az érettebb cégek ilyen módon történő finanszírozását ezúttal több tényező is hajtja: míg korábban a járvány okozta nehézségek, most a gazdasági válság és az energiaárak elszabadulása miatt értékelődik fel az intézményi tőke szerepe.

Teljes cikk   

2022/08 08

STARTUP10 magyar női startup az EWA 2022-es európai programjában

Technokrata.hu

Az EIT Food és a Pozi.io elindította az Empowering Women in Agrifood programot az agrár-élelmiszeriparban tevékenykedő magyar női vállalkozók számára.

Teljes cikk   

2022/08 05

10 startupból 9 már figyel a fenntarthatóságra

Üzletem.hu

A startup szektorban kulcsszerepet kap a fenntarthatóság: a Start it @K&H inkubátorban működő csapatoknak már 90 százaléka figyelmet fordít rá működése és termékeinek fejlesztése során. Ez azonban jelenleg inkább a természeti erőforrások fenntartható kezelését jelenti, míg a társadalmi kérdések háttérben maradnak. Az inkubátor ezért a most induló jelentkezési időszakában a környezetvédelmi megoldásokat hozó csapatok mellett a nemi esélyegyenlőséget és a női egyenjogúságot segítő startupokra is kiemelt figyelmet fordít.

Teljes cikk   

2022/08 04

Hétszáz milliós tőkebevonás az Orianánál

MM Online

-Második körös tőkebevonását zárta le az Oriana International Zrt. az MFB Csoporthoz tartozó Hiventuresszel. A startup finanszírozásába emellett több új magánbefektető is beszáll: Dr. Szőke Csaba és családja, továbbá az Invescom M&A Tanácsadó Kft. is letette voksát a low-code technológiai platform fejlődése mellett

Teljes cikk   

2022/07 20

Ilyen környezetben sok cégtulajdonos inkább a kiszállás mellett dönt - A Hiventures pedig segít a felvásárlásban

Portfolio.hu

A tőkebefektetés, amellyel az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures ma már nem csak a startup ökoszisztémában, hanem az érettebb vállalatok területén is hiánypótló piaci szerepet tölt be, az elmúlt néhány év válsághelyzeteiben még fontosabb szerepet kapott.

Teljes cikk   

2022/07 19

Látványosan növekedett a külföldi befektetések száma Magyarországon

Márkamonitor

Fellendültek az európai működőtőke-befektetések tavaly, Magyarországon 58 százalék volt a növekedés az előző évhez képest

Teljes cikk   

2022/07 14

A Hiventures 5 milliárdos befektetésével erősíti pozícióit az UBM Csoport

Üzletem.hu

Történetének eddigi legnagyobb összegű befektetésével, 5 milliárd forinttal emelt tőkét zárt körben a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett UBM Holding Nyrt-ben az állami tulajdonú MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, amely az idei évtől kezdődően már tőzsdei vállalatok beruházásaihoz is hozzájárul.

Teljes cikk   

2022/06 30

Nemzetközi piacra lép a Webshippy több mint egymilliárd forint befektetés után

Computerworld.hu

Az egyik legsikeresebb magyar kockázati tőkealap, a Day One Capital és ismert angyalbefektetők, mint például a Shiwaforce és a Netpincér ismert topmenedzserei 3 millió eurót fektettek a Webshippybe.

Teljes cikk   

2022/06 14

MNB: stabilak az intézményi befektetők, de erősödnek a kockázatok

Üzletem.hu

A járvány hatásai ellenére nőtt az intézményi befektetői szektor (biztosítók, pénztárak, tőkepiac). Ezt segítette, hogy a háztartások vagyona is jelentősen gyarapodott ebben az időszakban. Ezzel együtt már a 2021-ben jelentkező és 2022 első negyedévében erősödő volatilitási kockázatokkal és eszközleértékelődéssel kellett szembesülniük az intézményeknek, amelyek meg tudták őrizni stabilitásukat – derül ki az MNB friss Biztosítási, pénztári, tőkepiaci kockázati és fogyasztóvédelmi jelentéséből.

Teljes cikk   

2022/06 11

Magyar startup győzedelmeskedett a Get in the Ring! regionális döntőjén

Technokrata.hu

A Vespucci Partners portfóliócége, a Haris Digital nyerte a Regional Startup and Innovation Day eseményen megrendezett, idén az energetikai innovációknak szentelt Get in the Ring! startup verseny regionális döntőjét. Az innovatív megoldásáról már az USA-ban is elismert Haris Digital a felhasználóbarát és költségkímélő termelési folyamatoptimalizáló mobilalkalmazássukkal győzte meg a zsűrit.

Teljes cikk   

2022/06 10

Cseh cégbe fektethet az OXO

VG.hu

A társaság igazgatóságának döntése értelmében  befektetési tárgyalásokat indít az OXO Technologies Holding a Factoree.online nevű cseh technológiai társasággal – jelentette be közleményében a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriájában jegyzett társaság. 

Teljes cikk   

2022/06 08

Újabb cég készül a magyar tőzsdére

Portfolio.hu

Elsősorban a fintech ágazatból ismert Facekom Kft. már a tőzsdére lépésre készül, és könnyen a befektetők egyik célpontjává válhat, hiszen hatalmas növekedést produkál, miközben igen komoly nyereséget is képes felmutatni, ami viszonylag ritka együttállás a hasonló vállalatok esetén. A cég a digitális ügyélkiszolgálást segíti elő nagyvállalatok számára, és már a járvány előtt komoly banki ügyfeleket volt képes megszerezni, a legnagyobb sikert a COVID lezárások miatti gyors fejlesztési igények hozták el számukra.

Teljes cikk   

2022/06 07

ÁSZ: felértékelődött a kutatás-fejlesztés és innováció jelentősége

Infotér

Az elmúlt évtizedekben felértékelődött a kutatás-fejlesztés és az innováció (K+F+I) jelentősége, mivel teljesítménye hatással van a gazdaság versenyképességére, a társadalmi-gazdasági fejlődésre.

Teljes cikk   

2022/06 06

Jó év volt a tavalyi a kockatőkések számára

Portfolio.hu

Tavaly a hazai és a külföldi befektetők 241 tranzakcióban összesen 225,3 millió euró értékű kockázati- és magántőkét fektettek be magyarországi székhelyű vállalatokba, 2020-hoz képest a társaságok száma 0,4 százalékkal csökkent, míg a befektetett összeg 5 százalékkal nőtt, ami az átlagos befektetési összeg kismértékű emelkedését eredményezte, megközelítve az egymillió eurót (937 ezer euró) - közölte a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) az MTI-vel. A HVCA jelentése szerint tavaly a befektetők 41 hazai cégből szálltak ki.

Teljes cikk   

2022/06 02

Rekord aktivitás a vállalatfelvásárlási piacon

Üzletem.hu

A globális M&A piac a 2020-as év jelentős visszaesése után 2021-ben új csúcsot döntött mind a tranzakciók összértékét, mind azok számát tekintve. A régióban továbbra is Lengyelország vezet a tranzakciók számában, Magyarország Horvátországot megelőzve a 4. helyen szerepel – áll a Deloitte hazai piacot vizsgáló M&A piaci tanulmányában.

Teljes cikk   

2022/05 30

Portfóliócéget értékesít az OXO Technologies Holding Nyrt.

Kamara Online

Értékesíti a befektetési portfóliójába tartozó Gravity R&D Zrt. részvényeit az OXO Technologies Holding Nyrt. – közölte az OXO a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett kibocsátói tájékoztatásban.

Teljes cikk   

2022/05 26

Egyre több cégtulajdonos ébred rá az intézményi tőkebefektetés előnyeire

Portfolio.hu

A magyar kisvállalati szektorban jellemzően a banki hitelezés a forrásbevonás uralkodó formája, ugyanakkor az utóbbi években egyre több cégtulajdonos fedezte fel, hogy az intézményi tőke sem ördögtől való, főleg akkor, ha a befektető nem kizárólag a pénzügyi eredmény elérésében érdekelt, hanem gazdaságfejlesztési célja is van. Hall Krisztián tranzakciós szakemberként és újgenerációs befektetőként a joint venture-ben, azaz a közös vállalkozásban hisz, így választotta két kivásárlási ügylet lebonyolításához is az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-t intézményi társtulajdonosnak.

Teljes cikk   

2022/05 24

Most várják csak az igazi növekedést a magyar technológia cégcsoportnál

Portfolio.hu

Rendkívüli növekedési szakaszban van a magyar technológiai cég, amelynek tavalyi árbevétel több mint a duplájára emelkedett, 2,3 milliárdról 5 milliárd forintra, áprilisban pedig új részvények kibocsátásával 355 millió forint értékben emeltek tőkét. A tőke nagy részét stratégiai akvizíciókra fordítják, amely a növekedés egyik motorja, de egyetemekkel karöltve olyan fejlesztőközpontok létrehozása is tervben van, ahol informatikusokat képeznének a szakemberhiány enyhítésére. A cég igazgatóságának elnökét, Szekeres Viktort kérdeztük a terjeszkedési tervekről, és a cég legújabb befektetőjét, az OXO Technologies Holding igazgatósági elnökét, Oszkó Pétert arról, hogy milyen potenciált lát a cégben, miért gondolta úgy, hogy most érdemes beszállni a Glosterbe.

Teljes cikk   

2022/05 20

Ötmilliárdos tőkeemelésre készül a Hiventures

MMOnline

5 milliárd forintos tőkeemelési tervezetről szóló megállapodást írt alá a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett UBM Holding Nyrt. és a Hiventures Zrt.. A Hiventures által tervezett zártkörű tőkeemelés június 30-ig történhet meg, mellyel az UBM Csoport célja a további növekedés, a hazai és nemzetközi terjeszkedés finanszírozása.

Teljes cikk   

2022/05 19

Az automata kasszaszolgáltatást fejlesztő magyar startup 1,5 millió euró tőkét vont be

ProfitLine

A munkahelyi éttermek számára automata kasszaszolgáltatást fejlesztő Deligo Vision Technologies 1,5 millió eurós tőkebefektetésben részesült; a cég a bevont tőkét az erősebb európai jelenlét kiépítésére fordítja majd - közölte a Delio

Teljes cikk   

2022/05 19

Megbicsaklott a tőzsdei kibocsátások lendülete

Trend FM

A tavalyi rekordév után megtorpant a parkettre lépő cégek száma 2022 első negyedévében.

A visszaesés okai között szerepel a magas infláció, a geopolitikai feszültségek vagy éppen a nyersanyag- és energiaárak drasztikus emelkedése.

Teljes cikk   

2022/05 04

Verseny indult startupoknak az ingatlanos digitalizáció felpörgetéséért

Mfor

Befejező szakaszához érkezett a Hiventures kockázati tőkecég és a nem régen alapított Proptechzoom nevű vállalat által indított és az ingatlanos szektort mindinkább átható digitalizációs megoldásokról szóló verseny. Összesen 26 ötlet vagy kezdő fázisban lévő cég jelentkezett.

Teljes cikk   

2022/05 03

Szintet lép a régió legaktívabb tőkebefektetője

Üzletem.hu

Aktív alakítója kíván lenni a hazai startupszcéna ESG-felkészítésének az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, ennek érdekében mind a portfoliójában szereplő startupok, mind az új befektetések esetében segíteni fogja a felelős és fenntartható értékek kiaknázását. Ezt a témát járja körül az idei Regional Startup and Innovation Day (RSID) is. A régió legnagyobb startup networking eseményét június 2-án rendezik meg.

Teljes cikk   

2022/04 29

A magyar Orca Aerospace bejutott a Startup Világbajnokság döntőjébe

Prim.hu

A 10 legjobb magyar startup versenyzett a Pegasus Tech Ventures, a POZI.io és a CEU iLAB által szervezett rendezvényen. A rendezők a rangos megmérettetés helyszínéül a CEU budapesti campusát választották

Teljes cikk   

2022/04 20

Rekordösszegű befektetést hajtott végre 2021-ben a Hiventures

Portfolio.hu

A Hiventures közel 22 milliárd forintot fektetett be vállalkozásokba tavaly, ezzel túlszárnyalta éves célját és megdöntötte saját korábbi rekordját - közölte az MFB Csoporthoz tartozó tőkealap-kezelő

Teljes cikk   

2022/04 19

Bosszúságból alapították öt éve, most 32 milliárdos befektetést kapott egy magyar startup

HWSW

Rekord összegű, átszámítva több mint 32 milliárd forintos befektetést kapott egy online csalások megelőzésére szakosodott megoldásokat szállító magyar startup.

Teljes cikk   

2022/04 13

Lengyel alkalmazásba fektet a PortfoLion

MM Online

Saját területén, azaz a munkahelyi well-beinggel foglalkozó ágazatban rekord összegnek számító, 7 millió eurós seed befektetést jelentett be a lengyel alapítású Mindgram. A befektetési körben a UiPath befektetője, a cseh Credo Ventures mellett részt vesz a PortfoLion és a lengyel Market One Capital is. A forrásnak köszönhetően a Mindgram folytatja intenzív bővülését az európai és amerikai piacokon.

Teljes cikk   

2022/04 12

Öt év óta nem volt olyan magas Közép-Kelet-Európában az összeolvadási és felvásárlási (M&A) ügyletek értéke, mint 2021-ben

ProfitLine

Öt év óta nem volt olyan magas a közép- és kelet-európai régióban az összeolvadási és felvásárlási (M&A) ügyletek értéke, mint tavaly – derül ki a Mazars és a Mergermarket közös idei tanulmányából, amely átfogó képet ad a 2021-ben megvalósult regionális vállalati összeolvadásokról és felvásárlásokról. Az ukrajnai háború előtt készült tanulmány helyzetértékelése szerint a régió – a Covid–19-járvány, az erősödő infláció és az emelkedő energiaárak miatti aggodalmak ellenére – 2021-ben is megőrizte vonzerejét. Magyarországon összesen 40 nyilvános M&A tranzakciót bonyolítottak le 549 millió euró összértékben tavaly, amivel a V4-országok közül csak Szlovákiát előzzük meg.

Teljes cikk   

2022/04 08

Ingatlanpiaci startupoknak indul inkubációs program

Portfolio.hu

Óriási lehetőségeket rejt a magyar ingatlanpiac digitalizációs szempontból. Ennek kiaknázására kifejezetten a property technology ágazatot felkaroló inkubációs programot indított az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures és a ProptechZoom.

Teljes cikk   

2022/04 05

Ingatlanpiaci fókusszal indít startup programot a Hiventures és a ProptechZoom

Üzletem.hu

Kifejezetten a property technology ágazatot felkaroló inkubációs programot indított az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures és a ProptechZoom. A program végén a legjobbnak választott csapatok a Proptech Hungary Konferencián mutatkozhatnak be a szakmának, továbbá gyorsított befektetési lehetőséget kapnak.

Teljes cikk   

2022/03 23

Cseh befektető segítségével terjeszkedne egy magyar tanácsadó cég

G7

Többségi tulajdonrészt szerzett a WTS Klient magyarországi holdingcégében, a Klient Holdingban a prágai ARX Equity Partners. Az eddig teljes mértékben magyar tulajdonú adó- és pénzügyi tanácsadó cég az új befektető megjelenésével nemcsak a saját növekedéséhez, hanem piaci felvásárlásokhoz is támogatást kap. Igaz, a WTS Klient már a tranzakció előtt is a nagyobb tanácsadó cégek közé tartozott Magyarországon 120 munkatársával és több mint 1,7 milliárd forintos árbevételével.

Teljes cikk   

2022/03 08

Beszállt a piacvezető pénzváltóba a GB & Partners

Portfolio.hu

Az Exclusive Change pénzügyi szolgáltatóval kötött befektetési szerződést a GB & Partners, amely Magyarország piacvezető valutaváltással foglalkozó vállalkozása. A befektetés a fő cégcsoportot érinti, 125 kirendeltséggel országszerte.

Teljes cikk   

2022/03 02

Új többségi tulajdonos az adó- és pénzügyi tanácsadó cégben

Márkamonitor

Többségi tulajdonrészt szerzett a WTS Klient holdingcégében, a Klient Holdingban az ARX Equity Partners. A prágai központú pénzügyi befektető szerepvállalása mérföldkő lehet a komplex gazdasági tanácsadással foglalkozó hazai vállalat életében.

Teljes cikk   

2022/03 01

Az űripar lehet a hazai kockázati tőke egyik favoritja idén

ProfitLine

Rekordot döntött tavaly a kockázati tőke-befektetések globális volumene: összesen mintegy 612 milliárd dollárt helyeztek ki a befektetők, amely több mint duplája a 2020-as értéknek. Magyarországgal kapcsolatban egyelőre tavalyi harmadik negyedéves adatok érhetőek el, ezek alapján itthon közel 36 milliárd forint értékben hajtottak végre kockázati tőke-befektetéseket az év első kilenc hónapjában.

Teljes cikk   

2022/02 28

10-ből 7 újonnan alapított vállalkozásnak már van üzleti terve

ProfitLine

Az újonnan alapított cégek majdnem háromnegyedének van üzleti terve és közel ötödük nyitott lenne arra is, hogy banki hitelből valósítsa meg az ötletét – derül ki a K&H felméréséből. 23 százalék már vett is fel hitelt korábban, a legnépszerűbb konstrukció a likviditási problémák áthidalását segítő folyószámlahitel.

Teljes cikk   

2022/02 22

Cseh utazási platform kapott befektetést az Euroventures vezette konzorciumtól

ProfitLine.hu

A Daytrip cseh privátsofőr-szolgáltatási platform 6,1 millió eurós befektetést kapott a budapesti székhelyű kockázati tőkebefektető Euroventurestől, illetve részt vettek benne meglévő befektetői, a J&T Ventures, a Nation 1 VC, és a Pale Fire Capital is

Teljes cikk   

2022/02 21

Rekordokat döntött tavaly a kockázatitőke-piac

KamaraOnline

A kockázatitőke-befektetők 2021-ben 38 644 ügylet keretében 671 milliárd dollárt fektettek be világszerte, ami rekordot jelent az ügyletek számát és értékét tekintve is - közölte a KPMG könyvvizsgáló legújabb riportjában hétfőn.

Teljes cikk   

2022/02 15

EY: Jelentős ügyletekre kerülhet sor az egészségügyben és a feldolgozóiparban

Napi.hu

Az idén végre visszatért a vállalatvezetők beruházási kedve – derül ki az Ernst&Young(EY) több mint 2000 vezérigazgató bevonásával készült nemzetközi felméréséből.

Teljes cikk   

2022/02 14

Stabil kilátások a biztosítói piacon a mega tranzakciók után

Üzletem.hu

A korábbi rekordévekhez képest 2021-ben a biztosítási piacon az M&A-tevékenység a közép- és kelet-európai régióban lecsillapodott. Bár 2020-ban a COVID-19 világjárvány a jelek szerint nem volt közvetlen hatással a régióbeli tranzakciók szintjére, 2021-ben a biztosítási M&A-tevékenység alábbhagyott, ami a lezárt tranzakciók alacsonyabb számában nyilvánult meg. Az alacsonyabb aktivitás az előző évi mega tranzakciók természetes következménye, melyek során a nagy globális szereplők, mint az Aegon és az AXA befejezték kivonulásukat a régióból, míg a stratégiai vevőknek a vételi oldalon e mérföldkőnek számító ügyletek sikeres lebonyolítására kellett összpontosítaniuk erőforrásaikat.

Teljes cikk   

2022/02 13

Technológiai cégekbe invesztálna az OXO Technologies

Computerworld.hu

Technológiai cégekbe fektetne be az OXO Technologies Holding Nyrt. A jelenlegi állás szerint a társaság igazgatósága két technológiai társaság, a Texel e-kereskedelmi technológiai vállalkozással és a Gremon agritechnológiai céggel, illetve tulajdonosi körükkel kezdett befektetési tárgyalásokat.

Teljes cikk   

2022/02 11

Történelmi rekord született tavaly az M&A-piacon

Portfolio.hu

Rekordévet zárt tavaly az M&A-piac: elsősorban a technológiai szektor volt lendületben. Magyarországon az M&A-tranzakciók összértéke közel 50 százalékkal növekedett 2020-hoz képest.

Az Allen & Overy 2021-es globális M&A Insights jelentése világszerte mozgalmas évről számol be az M&A piacon.

Teljes cikk   

2022/02 11

Közösségi finanszírozással keres befektetőket az ingyenpénzzel csábító magyar fintech

Portfolio.hu

2022 februárjától crowdfunding keretében bárki tulajdonosi részesedést szerezhet az egyik ismert hazai számlainformációs szolgáltató társaságban, a Recashben. A vállalat ezzel azt kívánja elérni, hogy az automatikus pénzvisszatérítéseket garantáló applikációjával később a nemzetközi piacon is megvethesse lábát. -olvasható a társaság közleményében.

Teljes cikk   

2022/02 09

Még mindig kevés a nők aránya a STEM területeken

HRPWR

A nők csak egyharmadát teszik ki a természettudományi, informatikai, mérnöki és matematikai diplomásoknak Európában, a startupoknak pedig mindössze 15,5 százalékában vannak női alapítók. Ennek ellenére számos pozitív tendencia látszik, amelyet megünnepelhetünk a Nők és Lányok a Tudományban Nemzetközi Napján, február 11-én. Az egyik legfontosabb mérőszám azt mutatja, hogy a nők által alapított startupok jobban teljesítenek, mint a férfiak által indítottak. Az EIT Health számos közép-, kelet- és dél-európai női vállalkozó sikeréhez járult hozzá az egészségügyi és biotechnológiai ágazatban.

Teljes cikk   

2022/02 04

Befektetési tárgyalásokat jelentett be az OXO Technologies

ProfitLine

Technológiai cégekbe fektetne be az OXO Technologies Holding Nyrt. - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett kibocsátói tájékoztatásban.

Teljes cikk   

2022/02 02

1 milliós dolláros fődíj a budapesti startup versenyen

Technokrata.hu

Áprilisban Magyarországra érkezik a világ egyik legnagyobb startup versenye a Startup World Cup. A győztes projekt Amerikában mutatkozhat be az 1 millió dolláros díjazású döntőben, miközben a budapesti elődöntőn eldől a hazai 10 legjobb startupnak járó cím is.

Teljes cikk   

2022/01 27

Több tízmillió forint befektetésre is szüksége lehet a fejlődő vállalkozásoknak

Üzletem.hu

Vannak olyan induló és nemrégen alapított cégek, amelyek pár millió forint tőkéből el tudják érni céljaikat, ám nem ez a jellemző. Ahhoz, hogy a vállalkozások megvalósíthassák fejlesztési terveiket és marketingkampányokat indíthassanak jellemzően több tízmillió forintra van szükségük – derül ki a K&H kutatásából.

Teljes cikk   

2022/01 27

Újabb befektetést kapott az adóinformatikai megoldásokat fejlesztő SDSYS

Portfolio.hu

Január 6-án a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. növelte a hazai SDSYS Zrt. adóinformatikai megoldásokat fejlesztő vállalat befektetőinek számát: a harmadik körös befektetés az EXIM Exportösztönző Magántőkealap keretéből valósult meg.

Teljes cikk   

2022/01 27

Régiós vállalatfelvásárlási piac: Albániában és Szlovéniában is Magyarország a legfontosabb befektető

Telex.hu

Itthon a sok korlátozás miatt alig volt érdekes M&A-deal, de a magyar befektetők előszeretettel mazsoláztak a külföldi cégek közül.

Teljes cikk   

2022/01 24

Magyar cég forradalmasíthatja a parkolást Amerikában, ahol még rosszabb a helyzet, mint nálunk

Portfolio.hu

Egy magyar cég innovatív, automatizálási és videóanalitikai szakértelmével forradalmasíthatja az okosparkolási rendszert az Egyesült Államokban. Az Asura Technologies szoftvereit három kontinensen, Európában, Amerikában és Ázsiában is használják, hangsúlyos a jelenlétük Szingapúrban, Thaiföldön, de a legnagyobb húzópiac az Egyesült Államok. 

Teljes cikk   

2022/01 19

Többé már nem lehet elbújni – nyilvános lesz a cégtulajdonos személye

ProfitLine

A tényleges tulajdonosokra vonatkozó központi nyilvántartást magában foglaló jogszabályt – az Európai Uniós Irányelvekkel összhangban - 2021 májusában hirdették ki, ugyanakkor több fontos pontja idén lép hatályba. 2022. február 1-ével bővül azok köre, akik hozzáférhetnek a nyilvántartáshoz, július 1-ével pedig teljes lesz a transzparencia: bárki betekintést nyerhet és megnézheti, ki egy adott vállalkozás tulajdonosa. - hívta fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.

Teljes cikk   

2022/01 17

INDIAI TECH ÓRIÁS VÁSÁROLJA FEL A LEGNAGYOBB MAGYAR BIG DATA CÉGET

Onbrands

A HCL Technologies (HCL) megállapodást írt alá a budapesti székhelyű Starschema felvásárlásáról.

Teljes cikk   

2022/01 17

A globális piacra segíti a startupokat a Startup Campus

AzÜzlet

A nemzetközi piacra lépés tudáshátterét és piaci kapcsolatrendszerét biztosítva támogatja az innovatív ötletekkel, megoldásokkal rendelkező vállalkozásokat a Startup Campus. 

Teljes cikk   

2022/01 14

BAMOSZ: 14 százalékkal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon

Biztosító Magazin

A befektetési alapokban kezelt vagyon egy év alatt 13,8 százalékkal 7851 milliárd forintra nőtt 2021. december végére; az év utolsó hónapjában a növekedés mértéke 2,5 százalékot, 191 milliárd forintot tett ki – tájékoztatta a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége

Teljes cikk   

2022/01 12

Megabefektetést kapott a Chamaleon Smart Home a Hinventurestől

Privátbankár

Forradalmi újításra készül az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-től kapott összegből az ingatlanokba rendszerfüggetlen okosmegoldásokat kidolgozó és telepítő Chameleon Smart Home.

Teljes cikk   

2022/01 10

Magyar fejlesztésű okos parkolási rendszer épül az Egyesült Államokban

Portfolio.hu

Január 10-én a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 10 millió dollárt - megközelítőleg 3,2 milliárd forintot - helyezett a mesterséges intelligencia alapú szoftverfejlesztő Asura Technologies amerikai leányvállalatába, az Asura Technologies USA lnc.-be, ezzel többségi tulajdont szerzett a denveri székhelyű Parking Revenue Recovery Services Inc.-ben (PRRS).

Teljes cikk   

2022/01 06

A hazai privát egészségügyi szektor legnagyobb felvásárlását hajtja végre a Doktor24

Mfor

A magánegészségügyi szolgáltató és az UNION megvásárolja a pécsi Da Vinci Magánklinikát.

Teljes cikk   

2022/01 05

Nemzetközi sikerre számít a húshelyettesítő termékek piacán egy magyar cég

ProfitLine

Nemzetközi sikerre számít a húshelyettesítő termékek piacán a Plancraft Innovációs Kft., úgy vélik, az Egyesült Államokban már az idén eljöhet az áttörés - közölte a budapesti székhelyű cég.
Hetényi Csaba, a vállalat társalapítója eddigi fejlesztéseik visszaigazolásaként értékelte, hogy nemrég elnyerték a legjobb húshelyettesítőnek járó díjat a New York-i Plant Based World Expón, a növényi alapú élelmiszerek legjelentősebb nemzetközi szakkiállításán.

A tájékoztatás szerint a 2018 októberében bejegyzett cég még nem termelt jelentős bevételt, de már alapítása után egy évvel 150 millió forintos tőkebefektetéshez jutott az X-Ventures Gamma Kockázati Tőkealaptól. Úgy látják 2022 lehet az első év, amikor jelentős bevétellel is számolhatnak. A Plancraft arra számít, hogy forgalma az amerikai piacon meghaladhatja a 3 millió dollárt (csaknem 1 milliárd forintot) az év végéig.

Teljes cikk   

2022/01 05

Új tulajdonossal folytatja az Ingatlannet.hu

MM Online

Megvásárolta az Ingatlannet.hu-t a Magyarország egyik legnagyobb, hiteleket és pénzügyi termékeket összehasonlító portálját üzemeltető Bank360 Zrt.. Az üzlet nyomán a két oldal együttműködésével még jobban ki tudják szolgálni az ingatlanvásárlást tervező, és ehhez hitelt, támogatást kereső érdeklődőket.

Teljes cikk   

2022/01 04

Permira, Berkshire Partners to exit African Teraci Data Environments

AltAssets

Global buyout major Permira, together with Boston-based investment firm Berkshire Partners, has agreed to exit

Teljes cikk   

2021/12 27

Ez itt a cégfeldarabolások éve - Vége az óriásvállalatok korának?

Portfolio.hu

Valóságos célfeldarabolási hullám vette kezdetét novemberben, mindössze egy hét leforgása alatt három nagy ipari konglomerátum is bejelentette, hogy több vállalatra szakadva folytatja a jövőben működését. Búcsúzhatunk a GE mai formájától, leválasztja egyes részlegeit a Toshiba és a Johnson & Johnson is és ki tudja még, hogy mi lesz a technológiai óriásvállalatok sorsa, amelyeknél egyre hangosabban szorgalmazzák a szabályozó hatóságok és a politikai döntéshozók a feldarabolást befolyásuk és méretük miatt. Vajon ez azt jelenti, hogy leáldozott a nagy konglomerátumoknak?

Teljes cikk   

2021/12 22

Figyelmeztetés érkezett: nehéz idők jönnek a startupokra a sztárbefektetők szerint

Portfolio.hu

Több befektetési szakértő is a felívelő szakasz végére számít a startup befektetések terén, és arra figyelmeztetik a vállakozókat, hogy amíg még lehet használják ki a tőkebőséget, de készüljenek fel egy megrázó piaci korrekciós időszakra. A befektetések rekordokat döntöttek idén, ami emlékeztet ugyan a 2000-es évek buborékjára, de a piaci elemzők szerint a mostani üzleti környezet egészen más. Az üzleti modellek életképesek és a digitálizációs fejlesztések ma már valódi értéket képesek teremteni.

Teljes cikk   

2021/12 22

Advent buys into software developer Encora at $1.5bn valuation

AltAssets

Global buyout major Advent International has bought into software developer Encora at $1.5bn valuation.

Teljes cikk   

2021/12 20

EY: a technológiai szektor a legvonzóbb magyar befektetési célpont

Minuszos.hu

A technológiai szektor jelenleg a legvonzóbb célpont a befektetők számára Magyarországon: az első hat hónapban megtriplázódott az információtechnológiai (IT) tranzakciók száma 2020 hasonló időszakához képest, és további növekedés várható - mutat rá az EY vállalati összeolvadásokat és felvásárlásokat (M&A) elemző tanulmánya.

Teljes cikk   

2021/12 17

A Netrisk-csoport megvásárolja Ausztria vezető ár-összehasonlító portálját

ProfitLine

A Netrisk-csoport bejelentette, hogy megvásárolja a durchblicker céget, Ausztria piacvezető független ár-összehasonlító portálját. A cégcsoport tevékenysége ennek nyomán Magyarország, Csehország, Szlovákia és Litvánia mellett immár Ausztriára is kiterjed. A tranzakció jelenleg az illetékes hatóságok szokásos jóváhagyására vár.

Teljes cikk   

2021/12 16

Deloitte: az OTP a legnagyobb felvásárlók között van a bankszektorban

Novekedes.hu

A koronavírus járvány okozta problémák ellenére stabil a régióban a bankrendszer. Mivel nem volt jelentős hatással a COVID az eszközminőségre, így javulhat a bankszektor jövedelmezősége. A régióban elérte a 2016-os csúcsot a bankszektorban az M&A aktivitás. Az OTP ott van a legnagyobb felvásárlók között - tudtuk meg a Deloitte sajtóeseményén.

Teljes cikk   

2021/12 14

Beindult a magyar felvásárlási piac: 16 milliárd forint egy negyedév alatt

Portfolio.hu

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint az egyesület alapkezelői 2021. július-szeptember folyamán 53 tranzakció keretében összesen 15,8 milliárd forintot fektettek be hazai vállalkozásokba, ami szinte elérte az első félév befektetési adatait.

Teljes cikk   

2021/12 09

A műanyagot villanyáramként, illetve építőanyagként újrahasznosító ötletek kapták a fődíjat egy startupversenyen

Trade Magazin

A műanyagot villanyárammá alakító Prometheus 42, valamint a tengerben található műanyagdarabokból alternatív építészeti anyagot készítő Moseanic nyerte el a fődíjat a Klímainnovációs Közösség által meghirdetett Startup Plastic Surgery programot lezáró versenyben - közölte a Klímainnovációs Közösség

Teljes cikk   

2021/12 02

Honnan lesz pénze a hazai startupoknak?

Privátbankár

Rohamléptekben növekszik a budapesti startup ökoszisztéma, az induló cégek pedig egyre több finanszírozási lehetőség közül választhatnak

Teljes cikk   

2021/12 01

Új csúcson az európai kockázati tőke

VG.hu

Kitapintható, hogy a kockázati tőkével működő vállalatok egyre gyakrabban keresnek további finanszírozást ambiciózus növekedési céljaik eléréséhez, legyen szó munkaerő-felvételi hullámokról vagy a technikai infrastruktúrába történő komoly beruházásokról. És – aminek az előjelei már tavaly is sejthetők voltak – mostanra bizonyossá vált, hogy a Covid–19 elenyésző hatással volt a késői fázisban lévő tőkeügyletekre. Mi több, a legfejlettebb stádiumban lévő, kockázati tőkével finanszírozott európai vállalatok esetében egyfajta doppingszerként szolgált, felgyorsítva a növekedést.

Teljes cikk   

2021/11 27

A jövő magyar startupjait díjazták

HR Portál

A versenyre jelentkezők szakmai közönség előtt mutathatták be ötleteiket, megoldásaikat.

A Demo Day-jel és díjátadóval véget ért az AHa!Brainstore Startup Verseny 4.0., amelyen a nyertes termékek között volt okos babamonitor, mezőgazdasági drónrendszer, elektromos légi jármű és személyi vészjelző rendszer is - közölte az Antenna Hungária csütörtökön

Teljes cikk   

2021/11 25

Biztos tudjuk, hogy mivel állunk szemben? - A gazdaság minden porcikája megérzi ezeket a változásokat

Portfolio.hu

Komoly változás előtt áll az üzleti világ, amely szinte minden területen, a pénzügyi piacoktól kezdve az ellátási láncokon át, egészen az ingatlanpiacig, új irányokat hozhat. Utóbbi esetében nemcsak a vásárlói, munkavégzési, lakhatási, utazási szokások átalakulása nyit új utakat, de a gazdasági folyamatok, a szabályozási környezet is néhol újszerű akadályokat, néhol eddig ismeretlen lehetőségeket teremt. Ezekről a komplex gazdasági és ingatlanpiaci folyamatokról beszélgettünk Boross Ákossal, a Moore Hungary Managing partnerével, valamint Pető Gáborral, a Moore-hoz frissen csatlakozott Ingatlan és tőkepiaci tanácsadás vezetőjével, az UniCredit korábbi Ingatlanfinanszírozási vezetőjével.

Teljes cikk   

2021/11 24

Hatalmas tőkét húzott be a magyar Bitrise

hwsw

Az idei év eddigi legnagyobb befektetését jelentette be kedden a mobilapp-fejlesztés automatizációban utazó hazai cég.

Teljes cikk   

2021/11 23

Rekordbefektetést kapott a csomagolási startup

MM Online

A Packhelp, az európai piac vezető, egyedi csomagolásokkal foglalkozó menedzselt piactere lezárta 40 millió eurós Series B tőkeemelési körét, jelentette be a befektetésben részt vevő budapesti székhelyű PortfoLion Capital Partners. A régió egyik és a lengyel piac eddigi legnagyobb Series B befektetésében a PortfoLion és a párizsi székhelyű InfraVia növekedési alapja mellett az FJ Labs és az Európai Befektetési Bank szintén részt vett. A frissen bevont tőkével a társaság megerősíti jelenlétét a nyugat-európai piacon, továbbfejleszti a csomagolóanyag gyártást és rendelést automatizáló szoftveres megoldását, valamint növeli a fenntartható termékcsomagolások iránti elköteleződését.

Teljes cikk   

2021/11 23

Újabb lehetőségeket nyújt a vállalkozásoknak a Magyar Multi Program

Origo

Egymást erősítő stratégiai partnerséget köt az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati tőkealap-kezelő és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA) azért, hogy minél több vállalkozás számára legyen biztosított a Magyar Multi Programban valós sikeres pályázáshoz szükséges önerő. Ezzel egyidejűleg a közép-magyarországi régió vállalatai előtt is megnyílik a lehetőség a pályázatok benyújtására a programban - áll az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményében.

Teljes cikk   

2021/11 22

A Prosus tőkéjével terjeszkedik tovább Kelet-Közép-Európa első B2B kereskedelmi platformja

ProfitLine

A világviszonylatban is a legnagyobb technológiai befektetők közé tartozó Prosus Ventures száll be a merXu-ba, amely az online vásárlás hozzáférhetőségét és egyszerűségét ülteti át a B2B környezetbe Európában. A 2020-ban a lengyel Allegro csoport korábbi felsővezetői által alapított, Csehországban, Észtországban, Lengyelországban, Litvániában, Magyarországon, Németországban, Romániában és Szlovákiában működő vállalat részben további piacok meghódítására használja a befektetést.

Teljes cikk   

2021/11 17

Megmozgatta a vállalkozni vágyókat Wáberer György startup programja

ProfitLine

Idén először indult útjára a TokajTech Startup Program, amely a borászathoz, gasztronómiához, szállástechnológiához és turizmushoz kapcsolódó területek fejlesztését tűzte ki célul. A Wáberer György vezette Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács, a Startup Campus és az MFB csoporthoz tartozó Hiventuresszervezésében létrejött program iránt érdeklődők számos innovatív projekttel jelentkeztek, amelyek közül a legjobb ötletek akár 20 millió forintos tőkebefektetésben is részesülhetnek.

Teljes cikk   

2021/11 12

Hova menjen ma finanszírozásért egy növekedni akaró kkv?

Portfolio.hu

Hogy sikerült a kilábalás a covid-járványból a hazai kis-és középvállalatoknak? Milyen kihívásokkal szembesülnek most? Milyen finanszírozási lehetőségei vannak egy növekedni akaró cégnek, mikor érdemes a kockázati tőkét választani és mikor lesz valaki tőzsdeérett? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk a BÉT50 Konferencián a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatójával, Végh Richárddal és a Jobbágy Dénessel, a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatójával.

Teljes cikk   

2021/11 12

Óriási felvásárlás: mekkora szeletet hasíthat ki a hazai ételszállító-piacból az amerikai óriás?

Piac és Profit

Jókora lökést adott a hazai ételkiszállítási piacnak a koronavírus, amit az is mutat, hogy a Kifli.hu megjelenése, a Netpincér brandváltása után a héten bejelentették: egy amerikai cég felvásárolta a Woltot. De pontosan milyen piacra lépett be most az amerikai házhozszállító?

Teljes cikk   

2021/11 05

Új tőkebefektetés jöhet az OXO Technologies-nél-

Portfolio.hu

Az OXO Technologies a Budapesti Értéktőzsde oldalán tájékoztatta befektetőit és a nyilvánosságot a közelmúltban hozott befektetési döntéséről: a társaság igazgatósága új tőkebefektetést szavazott meg két technológiai társaság, a román Finqware fintech vállalkozás, valamint a brit BlockAPT cybersecurity szolgáltató cég számára.

Teljes cikk   

2021/11 04

Fontos változások a versenytörvényben

Portfolio.hu

Számos versenyjogi újdonság várható: elsősorban a fúziós eljárások kapcsán jelentek meg olyan törvénymódosítások, amelyek a digitális piacok megítélésében adhatnak korszerű eszközöket a Gazdasági Versenyhivatal kezébe. Az életbe lépett módosítás segítségével hatékonyabbá válik az ügyintézés, mivel számos startup-befektetés mentesül a fúziós bejelentési kötelezettség alól

Teljes cikk   

2021/10 28

Miért jó a tőzsdén lenni? - Már nem csak a nagyvállalatoknak lehetőség

Portfolio.hu

Nagy Péter Gábor a BÉT igazgatója Tibor Dáviddal, a Masterplast elnökével, Katona Bencével a Hiventures vezérigazgatójával, Vitkovics Péterrel, a Megakrán és a DM-Ker felügyelőbizottsági elnökével és Paulovits Mártonnal, az EY tanácsadójával beszélgetett a nyilvános piacra lépésről és az életről a tőzsdén.

Teljes cikk   

2021/10 28

Fenntartható innovációkra utaznak a V4-es befektetők

Hir.ma

A visegrádi négyek vezető kockázatitőke-befektetőivel közösen indít programot a Visegrádi Alap támogatásával az Enterprise Hungary. A V4 Scale-up & Investor Programme a nemzetközileg terjeszkedő cégeknek nyújt segítséget a befektetésre való felkészítésben, valamint ösztönzi a közös sikertörténetek létrejöttét.

Teljes cikk   

2021/10 27

Németországban terjeszkedik, és már streamingben utazik a magyar fotós startup

Kreativ.hu

A „fotósok Uberjeként” is említett Photon 180 millió forintos befektetést kapott a Hiventurestől. Az összeget a startup részben a németországi piacra lépésre fordítja majd.

Teljes cikk   

2021/10 26

Támogatás fiatalok startup vállalkozásainak

Adozona

-

2021.10.26.

Négy startup programot indít a divat és design, autó- és motorsport, borászat, gasztronómia, turisztika vagy akár a logisztika területéről érkező innovációk számára a Startup Campus a partnereivel együttműködve – közölte az innovációs központ. A programokra november 1-jéig lehet jelentkezni befektetésre vágyó projektekkel.

Teljes cikk   

2021/10 25

Nőtt az aktivitás a kockázatitőke-piacon az első fél évben

Kamara Online

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint az egyesület befektető tagjai 61 tranzakció keretében összesen 19,8 milliárd forintot fektettek hazai vállalkozásokba az első fél évben; ez több mint duplája a tavalyi azonos időszakban tapasztaltnak, és jelentősen megközelítette a 2019 első hat hónapjában befektetett 20,8 milliárd forintot.

Teljes cikk   

2021/10 22

Nagyot ugrottak a magyar kockázati- és magántőkések befektetései

Portfolio.hu

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint az egyesület befektető tagjai 61 tranzakció keretében összesen 19,8 milliárd forintot fektettek hazai vállalkozásokba az első fél évben; ez több mint duplája a tavalyi azonos időszakban tapasztaltnak, és jelentősen megközelítette a 2019 első hat hónapjában befektetett 20,8 milliárd forintot.

Teljes cikk   

2021/10 21

Újabb részvénnyel bővült a BÉT Xtend piaca

Novekedes

Sikeres tőzsdei felkészülést követően megújuló energia befektetési lehetőségként jelenik meg a piacon az alternatív energia szektor képviselője, a NAP Nyrt. Ezzel a társaság a hazai középvállalatok tőzsdei megjelenését biztosító BÉT Xtend piac legújabb kibocsátója – a bevezetést szimbolikus csengetés jelezte a Budapesti Értéktőzsdén. A napenergia-termeléssel foglalkozó vállalat tőzsdére lépését tudatos építkezés előzte meg: 2020 végén részt vettek a BÉT zártkörű tőkeági tranzakciókat elősegítő rendezvényén, a BÉT Xmatch-en, majd sikeresen alapozták meg nyilvános működésüket a Mentor Program keretein belül.

Teljes cikk   

2021/10 15

ESG vagy társadalmilag hasznos: mi a különbség?

ProfitLine

Idén hatodik alkalommal rendezi meg a Hungarian Impact Day konferenciát a Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete. Az eseményen a társadalmi és környezeti hasznosságú vállalkozások működését ismerhetik meg a résztvevők, és képet kaphatnak hogyan lehet befektetési célpontként kezelni ezeket a cégeket. A rendezvényen bemutatkoznak social startupok is, valamint olyanok mesélnek befektetéseikről, akik magánvagyonuk jelentős részét pozitív társadalmi hatást gyakorolva fektették be.

Teljes cikk   

2021/10 15

Új stratégiát fogadtak el, ilyen lesz a budapesti tőzsde következő öt éve

Napi.hu

Budapesti Értéktőzsde közgyűlése döntött a társaság 2021-2025 időszakra vonatkozó, az előző stratégiára építkező stratégiájának elfogadásáról.

Teljes cikk   

2021/10 15

Újabb állami tőkebefektetés a hazai startup cégekbe

Adózóna

A kormány újabb tőkebefektetéssel támogatja a növekedési szakaszban lévő hazai startup cégeket, a Széchenyi Alapokon keresztül 5,6 milliárd forintot fektetnek be az egyik legsikeresebb hazai kockázati tőkebefektető, a Euroventures legújabb alapjába – jelentette be sajtótájékoztatón Varga Mihály pénzügyminiszter

Teljes cikk   

2021/10 11

Rekordmennyiségű befektetés áramlott 2021 első felében a kockázatitőke piacra

Portfolio.hu

Világszerte több mint 288 milliárd dollár tőke áramlott a kockázatitőke szektorba 2021 első felében, amely rekordmértékű befektetést jelent. A Portfolio és a HVCA közös szakmai rendezvényén előadóként részt vevő dél-afrikai befektető, Pierre du Preez, az All Seasons Venture Partners szenior partnere a Portfolio kérdésére elmondta, hogy mi hajtja ezt a soha nem látott intenzitású befektetési hullámot, és hogy már korántsem csak a Szilícium-völgy körül forog a világ.

Teljes cikk   

2021/10 08

Már most több tőzsdei bevezetést hozott 2021, mint a járvány éve

Privátbankár

A tőzsdei bevezetések száma és értéke már 2021 szeptember végére meghaladta a tavalyi teljes évit - közölte az EY nemzetközi felmérése alapján.

Teljes cikk   

2021/10 07

Nemzetközi szinten Budapest jó helyen áll a feltörekvő startupokkal

ProfitLine

A fővárosi startup ökoszisztéma teljes becsült értéke egy év alatt mintegy másfélszeresére, 200 milliárd forint fölé nőtt a Global Startup Ecosystem Report legfrissebb elemzése szerint. Budapest ezzel megerősítette helyét a feltörekvő startup ökoszisztémák legjobbjai között. A jelentés fontos eredményként emeli ki, hogy a kezdeményező állami szerepvállalásnak is köszönhetően az elmúlt években jelentős mennyiségű korai befektetés jutott a kezdő vállalkozásokhoz

Teljes cikk   

2021/09 30

30 éves a HVCA

Millásreggeli

A Hungarian Venture Capital and Private Equity Association (HVCA – Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület) idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, ennek apropóján múlt csütörtökön (szeptember 23.) tartotta az Egyesület a 22. éves konferenciáját. Az egyik legnagyobb idei sikersztorijuk, a Tresorit, akik nyár közepén a Svájci Postával zárták sikeres exitjüket.

Teljes cikk   

2021/09 28

Regionális magyar multikat szeretnének látni az állami kockázatitőke alapok

Portfolio.hu

Az állami szerepvállalás múltjáról és jövőjéről osztották meg tapasztalataikat és elképzeléseiket az állami hátterű alapkezelők és fejlesztéspolitikai intézmények vezetői a Portfolio és a HVCA közös rendezvényén. Mindannyian egyetértettek abban, hogy középtávon a magántőkének kell átvenni a kezdeményező szerepet, de ez nem az állami szerepvállalás csökkenésével, hanem a magántőke minél nagyobb mértékben való megjelenésével, az arányok eltolódásával fog megtörténni. Nem titkolt cél, hogy hosszútávon nemcsak sikeres exiteket szeretnének látni, de a felvásárlási oldalon magyar tulajdonosi hátterű regionális multikat

Teljes cikk   

2021/09 23

Jól felpumpálta a magyar cégek értékét a járvány: őrült pénzekért vásárolják fel őket

Pénzcentrum

A jegybanki és kormányzati, gazdaságélénkítési-, vállalkozástámogatási lépések hatására sok pénz kerül a gazdaságba a COVID-19 negatív hatásainak enyhítése céljából. Részben ezen magas likviditás miatt pedig soha nem látott magasságokba szökött a magyar közép- és nagyvállalatok értéke. Felvásárlásokról, cégértékelésről, a gazdaságot befolyásoló trendekről beszélgettünk az egyik legnagyobb hazai tanácsadócég, az EY tranzakciós csapatának üzletágvezetőjével, Dr. Vaszari Péterrel és a terület igazgatójával, Paulovits Mártonnal.

Teljes cikk   

2021/09 23

Ráirányította a biotechnológiára a befektetők figyelmét a covid

Portfolio.hu

Sem a fertőző betegségek elleni gyógyszerfejlesztés, sem a vakcinafejlesztés nem volt trendi terület a befektetők szemében, ami egyértelműen megváltozott az elmúlt években. A Portfolio és a HVCA közös konferenciáján biotechnológia cégek vezetői vitatták meg, merre tart a gyógyszeripar

Teljes cikk   

2021/09 23

A korai magyar startupok kapitalizációja mára vetekszik a hazai blue chipekével

Portfolio.hu

Elstartolt a HVCA éves befektetési konferenciája, amely a szervezet 30. jubileumi évfordulója alkalmából visszatekint a hazai kockázati- és magántőke iparág elmúlt három évtizedének főbb eseményeire, de szó lesz a globális VC/PE trendekről, és olyan, a régióból induló globális sikertörténetekről is, mint a Tresorit vagy az EPAM.

Teljes cikk   

2021/09 23

A magyar startup-történelem egyik legnagyobb exitje

ProfitLine

A mai Portfolio- HVCA éves befektetési konferencia - amely egyúttal a HVCA 30. jubileumi évfordulója is egyben - visszatekint a hazai kockázati- és magántőke iparág elmúlt három évtizedének főbb eseményeire, kitér a globális magán-és kockázatitőke trendekre, és olyan, a régióból induló globális sikertörténetekre, mint a Tresorit.

Teljes cikk   

2021/09 21

Advent, PSG propel Assembly to unicorn status with new investment

AltAssets

Private equity pair Advent International and PSG have helped e-commerce software and data platform Assembly

Teljes cikk