Hírek

2022/05 04

Verseny indult startupoknak az ingatlanos digitalizáció felpörgetéséért

Mfor

Befejező szakaszához érkezett a Hiventures kockázati tőkecég és a nem régen alapított Proptechzoom nevű vállalat által indított és az ingatlanos szektort mindinkább átható digitalizációs megoldásokról szóló verseny. Összesen 26 ötlet vagy kezdő fázisban lévő cég jelentkezett.

Teljes cikk   

2022/05 03

Szintet lép a régió legaktívabb tőkebefektetője

Üzletem.hu

Aktív alakítója kíván lenni a hazai startupszcéna ESG-felkészítésének az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, ennek érdekében mind a portfoliójában szereplő startupok, mind az új befektetések esetében segíteni fogja a felelős és fenntartható értékek kiaknázását. Ezt a témát járja körül az idei Regional Startup and Innovation Day (RSID) is. A régió legnagyobb startup networking eseményét június 2-án rendezik meg.

Teljes cikk   

2022/04 29

A magyar Orca Aerospace bejutott a Startup Világbajnokság döntőjébe

Prim.hu

A 10 legjobb magyar startup versenyzett a Pegasus Tech Ventures, a POZI.io és a CEU iLAB által szervezett rendezvényen. A rendezők a rangos megmérettetés helyszínéül a CEU budapesti campusát választották

Teljes cikk   

2022/04 20

Rekordösszegű befektetést hajtott végre 2021-ben a Hiventures

Portfolio.hu

A Hiventures közel 22 milliárd forintot fektetett be vállalkozásokba tavaly, ezzel túlszárnyalta éves célját és megdöntötte saját korábbi rekordját - közölte az MFB Csoporthoz tartozó tőkealap-kezelő

Teljes cikk   

2022/04 19

Bosszúságból alapították öt éve, most 32 milliárdos befektetést kapott egy magyar startup

HWSW

Rekord összegű, átszámítva több mint 32 milliárd forintos befektetést kapott egy online csalások megelőzésére szakosodott megoldásokat szállító magyar startup.

Teljes cikk   

2022/04 13

Lengyel alkalmazásba fektet a PortfoLion

MM Online

Saját területén, azaz a munkahelyi well-beinggel foglalkozó ágazatban rekord összegnek számító, 7 millió eurós seed befektetést jelentett be a lengyel alapítású Mindgram. A befektetési körben a UiPath befektetője, a cseh Credo Ventures mellett részt vesz a PortfoLion és a lengyel Market One Capital is. A forrásnak köszönhetően a Mindgram folytatja intenzív bővülését az európai és amerikai piacokon.

Teljes cikk   

2022/04 12

Öt év óta nem volt olyan magas Közép-Kelet-Európában az összeolvadási és felvásárlási (M&A) ügyletek értéke, mint 2021-ben

ProfitLine

Öt év óta nem volt olyan magas a közép- és kelet-európai régióban az összeolvadási és felvásárlási (M&A) ügyletek értéke, mint tavaly – derül ki a Mazars és a Mergermarket közös idei tanulmányából, amely átfogó képet ad a 2021-ben megvalósult regionális vállalati összeolvadásokról és felvásárlásokról. Az ukrajnai háború előtt készült tanulmány helyzetértékelése szerint a régió – a Covid–19-járvány, az erősödő infláció és az emelkedő energiaárak miatti aggodalmak ellenére – 2021-ben is megőrizte vonzerejét. Magyarországon összesen 40 nyilvános M&A tranzakciót bonyolítottak le 549 millió euró összértékben tavaly, amivel a V4-országok közül csak Szlovákiát előzzük meg.

Teljes cikk   

2022/04 08

Ingatlanpiaci startupoknak indul inkubációs program

Portfolio.hu

Óriási lehetőségeket rejt a magyar ingatlanpiac digitalizációs szempontból. Ennek kiaknázására kifejezetten a property technology ágazatot felkaroló inkubációs programot indított az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures és a ProptechZoom.

Teljes cikk   

2022/04 05

Ingatlanpiaci fókusszal indít startup programot a Hiventures és a ProptechZoom

Üzletem.hu

Kifejezetten a property technology ágazatot felkaroló inkubációs programot indított az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures és a ProptechZoom. A program végén a legjobbnak választott csapatok a Proptech Hungary Konferencián mutatkozhatnak be a szakmának, továbbá gyorsított befektetési lehetőséget kapnak.

Teljes cikk   

2022/03 23

Cseh befektető segítségével terjeszkedne egy magyar tanácsadó cég

G7

Többségi tulajdonrészt szerzett a WTS Klient magyarországi holdingcégében, a Klient Holdingban a prágai ARX Equity Partners. Az eddig teljes mértékben magyar tulajdonú adó- és pénzügyi tanácsadó cég az új befektető megjelenésével nemcsak a saját növekedéséhez, hanem piaci felvásárlásokhoz is támogatást kap. Igaz, a WTS Klient már a tranzakció előtt is a nagyobb tanácsadó cégek közé tartozott Magyarországon 120 munkatársával és több mint 1,7 milliárd forintos árbevételével.

Teljes cikk   

2022/03 08

Beszállt a piacvezető pénzváltóba a GB & Partners

Portfolio.hu

Az Exclusive Change pénzügyi szolgáltatóval kötött befektetési szerződést a GB & Partners, amely Magyarország piacvezető valutaváltással foglalkozó vállalkozása. A befektetés a fő cégcsoportot érinti, 125 kirendeltséggel országszerte.

Teljes cikk   

2022/03 02

Új többségi tulajdonos az adó- és pénzügyi tanácsadó cégben

Márkamonitor

Többségi tulajdonrészt szerzett a WTS Klient holdingcégében, a Klient Holdingban az ARX Equity Partners. A prágai központú pénzügyi befektető szerepvállalása mérföldkő lehet a komplex gazdasági tanácsadással foglalkozó hazai vállalat életében.

Teljes cikk   

2022/03 01

Az űripar lehet a hazai kockázati tőke egyik favoritja idén

ProfitLine

Rekordot döntött tavaly a kockázati tőke-befektetések globális volumene: összesen mintegy 612 milliárd dollárt helyeztek ki a befektetők, amely több mint duplája a 2020-as értéknek. Magyarországgal kapcsolatban egyelőre tavalyi harmadik negyedéves adatok érhetőek el, ezek alapján itthon közel 36 milliárd forint értékben hajtottak végre kockázati tőke-befektetéseket az év első kilenc hónapjában.

Teljes cikk   

2022/02 28

10-ből 7 újonnan alapított vállalkozásnak már van üzleti terve

ProfitLine

Az újonnan alapított cégek majdnem háromnegyedének van üzleti terve és közel ötödük nyitott lenne arra is, hogy banki hitelből valósítsa meg az ötletét – derül ki a K&H felméréséből. 23 százalék már vett is fel hitelt korábban, a legnépszerűbb konstrukció a likviditási problémák áthidalását segítő folyószámlahitel.

Teljes cikk   

2022/02 22

Cseh utazási platform kapott befektetést az Euroventures vezette konzorciumtól

ProfitLine.hu

A Daytrip cseh privátsofőr-szolgáltatási platform 6,1 millió eurós befektetést kapott a budapesti székhelyű kockázati tőkebefektető Euroventurestől, illetve részt vettek benne meglévő befektetői, a J&T Ventures, a Nation 1 VC, és a Pale Fire Capital is

Teljes cikk   

2022/02 21

Rekordokat döntött tavaly a kockázatitőke-piac

KamaraOnline

A kockázatitőke-befektetők 2021-ben 38 644 ügylet keretében 671 milliárd dollárt fektettek be világszerte, ami rekordot jelent az ügyletek számát és értékét tekintve is - közölte a KPMG könyvvizsgáló legújabb riportjában hétfőn.

Teljes cikk   

2022/02 15

EY: Jelentős ügyletekre kerülhet sor az egészségügyben és a feldolgozóiparban

Napi.hu

Az idén végre visszatért a vállalatvezetők beruházási kedve – derül ki az Ernst&Young(EY) több mint 2000 vezérigazgató bevonásával készült nemzetközi felméréséből.

Teljes cikk   

2022/02 14

Stabil kilátások a biztosítói piacon a mega tranzakciók után

Üzletem.hu

A korábbi rekordévekhez képest 2021-ben a biztosítási piacon az M&A-tevékenység a közép- és kelet-európai régióban lecsillapodott. Bár 2020-ban a COVID-19 világjárvány a jelek szerint nem volt közvetlen hatással a régióbeli tranzakciók szintjére, 2021-ben a biztosítási M&A-tevékenység alábbhagyott, ami a lezárt tranzakciók alacsonyabb számában nyilvánult meg. Az alacsonyabb aktivitás az előző évi mega tranzakciók természetes következménye, melyek során a nagy globális szereplők, mint az Aegon és az AXA befejezték kivonulásukat a régióból, míg a stratégiai vevőknek a vételi oldalon e mérföldkőnek számító ügyletek sikeres lebonyolítására kellett összpontosítaniuk erőforrásaikat.

Teljes cikk   

2022/02 13

Technológiai cégekbe invesztálna az OXO Technologies

Computerworld.hu

Technológiai cégekbe fektetne be az OXO Technologies Holding Nyrt. A jelenlegi állás szerint a társaság igazgatósága két technológiai társaság, a Texel e-kereskedelmi technológiai vállalkozással és a Gremon agritechnológiai céggel, illetve tulajdonosi körükkel kezdett befektetési tárgyalásokat.

Teljes cikk   

2022/02 11

Történelmi rekord született tavaly az M&A-piacon

Portfolio.hu

Rekordévet zárt tavaly az M&A-piac: elsősorban a technológiai szektor volt lendületben. Magyarországon az M&A-tranzakciók összértéke közel 50 százalékkal növekedett 2020-hoz képest.

Az Allen & Overy 2021-es globális M&A Insights jelentése világszerte mozgalmas évről számol be az M&A piacon.

Teljes cikk   

2022/02 11

Közösségi finanszírozással keres befektetőket az ingyenpénzzel csábító magyar fintech

Portfolio.hu

2022 februárjától crowdfunding keretében bárki tulajdonosi részesedést szerezhet az egyik ismert hazai számlainformációs szolgáltató társaságban, a Recashben. A vállalat ezzel azt kívánja elérni, hogy az automatikus pénzvisszatérítéseket garantáló applikációjával később a nemzetközi piacon is megvethesse lábát. -olvasható a társaság közleményében.

Teljes cikk   

2022/02 09

Még mindig kevés a nők aránya a STEM területeken

HRPWR

A nők csak egyharmadát teszik ki a természettudományi, informatikai, mérnöki és matematikai diplomásoknak Európában, a startupoknak pedig mindössze 15,5 százalékában vannak női alapítók. Ennek ellenére számos pozitív tendencia látszik, amelyet megünnepelhetünk a Nők és Lányok a Tudományban Nemzetközi Napján, február 11-én. Az egyik legfontosabb mérőszám azt mutatja, hogy a nők által alapított startupok jobban teljesítenek, mint a férfiak által indítottak. Az EIT Health számos közép-, kelet- és dél-európai női vállalkozó sikeréhez járult hozzá az egészségügyi és biotechnológiai ágazatban.

Teljes cikk   

2022/02 04

Befektetési tárgyalásokat jelentett be az OXO Technologies

ProfitLine

Technológiai cégekbe fektetne be az OXO Technologies Holding Nyrt. - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett kibocsátói tájékoztatásban.

Teljes cikk   

2022/02 02

1 milliós dolláros fődíj a budapesti startup versenyen

Technokrata.hu

Áprilisban Magyarországra érkezik a világ egyik legnagyobb startup versenye a Startup World Cup. A győztes projekt Amerikában mutatkozhat be az 1 millió dolláros díjazású döntőben, miközben a budapesti elődöntőn eldől a hazai 10 legjobb startupnak járó cím is.

Teljes cikk   

2022/01 27

Több tízmillió forint befektetésre is szüksége lehet a fejlődő vállalkozásoknak

Üzletem.hu

Vannak olyan induló és nemrégen alapított cégek, amelyek pár millió forint tőkéből el tudják érni céljaikat, ám nem ez a jellemző. Ahhoz, hogy a vállalkozások megvalósíthassák fejlesztési terveiket és marketingkampányokat indíthassanak jellemzően több tízmillió forintra van szükségük – derül ki a K&H kutatásából.

Teljes cikk   

2022/01 27

Újabb befektetést kapott az adóinformatikai megoldásokat fejlesztő SDSYS

Portfolio.hu

Január 6-án a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. növelte a hazai SDSYS Zrt. adóinformatikai megoldásokat fejlesztő vállalat befektetőinek számát: a harmadik körös befektetés az EXIM Exportösztönző Magántőkealap keretéből valósult meg.

Teljes cikk   

2022/01 27

Régiós vállalatfelvásárlási piac: Albániában és Szlovéniában is Magyarország a legfontosabb befektető

Telex.hu

Itthon a sok korlátozás miatt alig volt érdekes M&A-deal, de a magyar befektetők előszeretettel mazsoláztak a külföldi cégek közül.

Teljes cikk   

2022/01 24

Magyar cég forradalmasíthatja a parkolást Amerikában, ahol még rosszabb a helyzet, mint nálunk

Portfolio.hu

Egy magyar cég innovatív, automatizálási és videóanalitikai szakértelmével forradalmasíthatja az okosparkolási rendszert az Egyesült Államokban. Az Asura Technologies szoftvereit három kontinensen, Európában, Amerikában és Ázsiában is használják, hangsúlyos a jelenlétük Szingapúrban, Thaiföldön, de a legnagyobb húzópiac az Egyesült Államok. 

Teljes cikk   

2022/01 19

Többé már nem lehet elbújni – nyilvános lesz a cégtulajdonos személye

ProfitLine

A tényleges tulajdonosokra vonatkozó központi nyilvántartást magában foglaló jogszabályt – az Európai Uniós Irányelvekkel összhangban - 2021 májusában hirdették ki, ugyanakkor több fontos pontja idén lép hatályba. 2022. február 1-ével bővül azok köre, akik hozzáférhetnek a nyilvántartáshoz, július 1-ével pedig teljes lesz a transzparencia: bárki betekintést nyerhet és megnézheti, ki egy adott vállalkozás tulajdonosa. - hívta fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.

Teljes cikk   

2022/01 17

INDIAI TECH ÓRIÁS VÁSÁROLJA FEL A LEGNAGYOBB MAGYAR BIG DATA CÉGET

Onbrands

A HCL Technologies (HCL) megállapodást írt alá a budapesti székhelyű Starschema felvásárlásáról.

Teljes cikk   

2022/01 17

A globális piacra segíti a startupokat a Startup Campus

AzÜzlet

A nemzetközi piacra lépés tudáshátterét és piaci kapcsolatrendszerét biztosítva támogatja az innovatív ötletekkel, megoldásokkal rendelkező vállalkozásokat a Startup Campus. 

Teljes cikk   

2022/01 14

BAMOSZ: 14 százalékkal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon

Biztosító Magazin

A befektetési alapokban kezelt vagyon egy év alatt 13,8 százalékkal 7851 milliárd forintra nőtt 2021. december végére; az év utolsó hónapjában a növekedés mértéke 2,5 százalékot, 191 milliárd forintot tett ki – tájékoztatta a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége

Teljes cikk   

2022/01 12

Megabefektetést kapott a Chamaleon Smart Home a Hinventurestől

Privátbankár

Forradalmi újításra készül az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-től kapott összegből az ingatlanokba rendszerfüggetlen okosmegoldásokat kidolgozó és telepítő Chameleon Smart Home.

Teljes cikk   

2022/01 10

Magyar fejlesztésű okos parkolási rendszer épül az Egyesült Államokban

Portfolio.hu

Január 10-én a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 10 millió dollárt - megközelítőleg 3,2 milliárd forintot - helyezett a mesterséges intelligencia alapú szoftverfejlesztő Asura Technologies amerikai leányvállalatába, az Asura Technologies USA lnc.-be, ezzel többségi tulajdont szerzett a denveri székhelyű Parking Revenue Recovery Services Inc.-ben (PRRS).

Teljes cikk   

2022/01 06

A hazai privát egészségügyi szektor legnagyobb felvásárlását hajtja végre a Doktor24

Mfor

A magánegészségügyi szolgáltató és az UNION megvásárolja a pécsi Da Vinci Magánklinikát.

Teljes cikk   

2022/01 05

Nemzetközi sikerre számít a húshelyettesítő termékek piacán egy magyar cég

ProfitLine

Nemzetközi sikerre számít a húshelyettesítő termékek piacán a Plancraft Innovációs Kft., úgy vélik, az Egyesült Államokban már az idén eljöhet az áttörés - közölte a budapesti székhelyű cég.
Hetényi Csaba, a vállalat társalapítója eddigi fejlesztéseik visszaigazolásaként értékelte, hogy nemrég elnyerték a legjobb húshelyettesítőnek járó díjat a New York-i Plant Based World Expón, a növényi alapú élelmiszerek legjelentősebb nemzetközi szakkiállításán.

A tájékoztatás szerint a 2018 októberében bejegyzett cég még nem termelt jelentős bevételt, de már alapítása után egy évvel 150 millió forintos tőkebefektetéshez jutott az X-Ventures Gamma Kockázati Tőkealaptól. Úgy látják 2022 lehet az első év, amikor jelentős bevétellel is számolhatnak. A Plancraft arra számít, hogy forgalma az amerikai piacon meghaladhatja a 3 millió dollárt (csaknem 1 milliárd forintot) az év végéig.

Teljes cikk   

2022/01 05

Új tulajdonossal folytatja az Ingatlannet.hu

MM Online

Megvásárolta az Ingatlannet.hu-t a Magyarország egyik legnagyobb, hiteleket és pénzügyi termékeket összehasonlító portálját üzemeltető Bank360 Zrt.. Az üzlet nyomán a két oldal együttműködésével még jobban ki tudják szolgálni az ingatlanvásárlást tervező, és ehhez hitelt, támogatást kereső érdeklődőket.

Teljes cikk   

2022/01 04

Permira, Berkshire Partners to exit African Teraci Data Environments

AltAssets

Global buyout major Permira, together with Boston-based investment firm Berkshire Partners, has agreed to exit

Teljes cikk   

2021/12 27

Ez itt a cégfeldarabolások éve - Vége az óriásvállalatok korának?

Portfolio.hu

Valóságos célfeldarabolási hullám vette kezdetét novemberben, mindössze egy hét leforgása alatt három nagy ipari konglomerátum is bejelentette, hogy több vállalatra szakadva folytatja a jövőben működését. Búcsúzhatunk a GE mai formájától, leválasztja egyes részlegeit a Toshiba és a Johnson & Johnson is és ki tudja még, hogy mi lesz a technológiai óriásvállalatok sorsa, amelyeknél egyre hangosabban szorgalmazzák a szabályozó hatóságok és a politikai döntéshozók a feldarabolást befolyásuk és méretük miatt. Vajon ez azt jelenti, hogy leáldozott a nagy konglomerátumoknak?

Teljes cikk   

2021/12 22

Figyelmeztetés érkezett: nehéz idők jönnek a startupokra a sztárbefektetők szerint

Portfolio.hu

Több befektetési szakértő is a felívelő szakasz végére számít a startup befektetések terén, és arra figyelmeztetik a vállakozókat, hogy amíg még lehet használják ki a tőkebőséget, de készüljenek fel egy megrázó piaci korrekciós időszakra. A befektetések rekordokat döntöttek idén, ami emlékeztet ugyan a 2000-es évek buborékjára, de a piaci elemzők szerint a mostani üzleti környezet egészen más. Az üzleti modellek életképesek és a digitálizációs fejlesztések ma már valódi értéket képesek teremteni.

Teljes cikk   

2021/12 22

Advent buys into software developer Encora at $1.5bn valuation

AltAssets

Global buyout major Advent International has bought into software developer Encora at $1.5bn valuation.

Teljes cikk   

2021/12 20

EY: a technológiai szektor a legvonzóbb magyar befektetési célpont

Minuszos.hu

A technológiai szektor jelenleg a legvonzóbb célpont a befektetők számára Magyarországon: az első hat hónapban megtriplázódott az információtechnológiai (IT) tranzakciók száma 2020 hasonló időszakához képest, és további növekedés várható - mutat rá az EY vállalati összeolvadásokat és felvásárlásokat (M&A) elemző tanulmánya.

Teljes cikk   

2021/12 17

A Netrisk-csoport megvásárolja Ausztria vezető ár-összehasonlító portálját

ProfitLine

A Netrisk-csoport bejelentette, hogy megvásárolja a durchblicker céget, Ausztria piacvezető független ár-összehasonlító portálját. A cégcsoport tevékenysége ennek nyomán Magyarország, Csehország, Szlovákia és Litvánia mellett immár Ausztriára is kiterjed. A tranzakció jelenleg az illetékes hatóságok szokásos jóváhagyására vár.

Teljes cikk   

2021/12 16

Deloitte: az OTP a legnagyobb felvásárlók között van a bankszektorban

Novekedes.hu

A koronavírus járvány okozta problémák ellenére stabil a régióban a bankrendszer. Mivel nem volt jelentős hatással a COVID az eszközminőségre, így javulhat a bankszektor jövedelmezősége. A régióban elérte a 2016-os csúcsot a bankszektorban az M&A aktivitás. Az OTP ott van a legnagyobb felvásárlók között - tudtuk meg a Deloitte sajtóeseményén.

Teljes cikk   

2021/12 14

Beindult a magyar felvásárlási piac: 16 milliárd forint egy negyedév alatt

Portfolio.hu

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint az egyesület alapkezelői 2021. július-szeptember folyamán 53 tranzakció keretében összesen 15,8 milliárd forintot fektettek be hazai vállalkozásokba, ami szinte elérte az első félév befektetési adatait.

Teljes cikk   

2021/12 09

A műanyagot villanyáramként, illetve építőanyagként újrahasznosító ötletek kapták a fődíjat egy startupversenyen

Trade Magazin

A műanyagot villanyárammá alakító Prometheus 42, valamint a tengerben található műanyagdarabokból alternatív építészeti anyagot készítő Moseanic nyerte el a fődíjat a Klímainnovációs Közösség által meghirdetett Startup Plastic Surgery programot lezáró versenyben - közölte a Klímainnovációs Közösség

Teljes cikk   

2021/12 02

Honnan lesz pénze a hazai startupoknak?

Privátbankár

Rohamléptekben növekszik a budapesti startup ökoszisztéma, az induló cégek pedig egyre több finanszírozási lehetőség közül választhatnak

Teljes cikk   

2021/12 01

Új csúcson az európai kockázati tőke

VG.hu

Kitapintható, hogy a kockázati tőkével működő vállalatok egyre gyakrabban keresnek további finanszírozást ambiciózus növekedési céljaik eléréséhez, legyen szó munkaerő-felvételi hullámokról vagy a technikai infrastruktúrába történő komoly beruházásokról. És – aminek az előjelei már tavaly is sejthetők voltak – mostanra bizonyossá vált, hogy a Covid–19 elenyésző hatással volt a késői fázisban lévő tőkeügyletekre. Mi több, a legfejlettebb stádiumban lévő, kockázati tőkével finanszírozott európai vállalatok esetében egyfajta doppingszerként szolgált, felgyorsítva a növekedést.

Teljes cikk   

2021/11 27

A jövő magyar startupjait díjazták

HR Portál

A versenyre jelentkezők szakmai közönség előtt mutathatták be ötleteiket, megoldásaikat.

A Demo Day-jel és díjátadóval véget ért az AHa!Brainstore Startup Verseny 4.0., amelyen a nyertes termékek között volt okos babamonitor, mezőgazdasági drónrendszer, elektromos légi jármű és személyi vészjelző rendszer is - közölte az Antenna Hungária csütörtökön

Teljes cikk   

2021/11 25

Biztos tudjuk, hogy mivel állunk szemben? - A gazdaság minden porcikája megérzi ezeket a változásokat

Portfolio.hu

Komoly változás előtt áll az üzleti világ, amely szinte minden területen, a pénzügyi piacoktól kezdve az ellátási láncokon át, egészen az ingatlanpiacig, új irányokat hozhat. Utóbbi esetében nemcsak a vásárlói, munkavégzési, lakhatási, utazási szokások átalakulása nyit új utakat, de a gazdasági folyamatok, a szabályozási környezet is néhol újszerű akadályokat, néhol eddig ismeretlen lehetőségeket teremt. Ezekről a komplex gazdasági és ingatlanpiaci folyamatokról beszélgettünk Boross Ákossal, a Moore Hungary Managing partnerével, valamint Pető Gáborral, a Moore-hoz frissen csatlakozott Ingatlan és tőkepiaci tanácsadás vezetőjével, az UniCredit korábbi Ingatlanfinanszírozási vezetőjével.

Teljes cikk   

2021/11 24

Hatalmas tőkét húzott be a magyar Bitrise

hwsw

Az idei év eddigi legnagyobb befektetését jelentette be kedden a mobilapp-fejlesztés automatizációban utazó hazai cég.

Teljes cikk   

2021/11 23

Rekordbefektetést kapott a csomagolási startup

MM Online

A Packhelp, az európai piac vezető, egyedi csomagolásokkal foglalkozó menedzselt piactere lezárta 40 millió eurós Series B tőkeemelési körét, jelentette be a befektetésben részt vevő budapesti székhelyű PortfoLion Capital Partners. A régió egyik és a lengyel piac eddigi legnagyobb Series B befektetésében a PortfoLion és a párizsi székhelyű InfraVia növekedési alapja mellett az FJ Labs és az Európai Befektetési Bank szintén részt vett. A frissen bevont tőkével a társaság megerősíti jelenlétét a nyugat-európai piacon, továbbfejleszti a csomagolóanyag gyártást és rendelést automatizáló szoftveres megoldását, valamint növeli a fenntartható termékcsomagolások iránti elköteleződését.

Teljes cikk   

2021/11 23

Újabb lehetőségeket nyújt a vállalkozásoknak a Magyar Multi Program

Origo

Egymást erősítő stratégiai partnerséget köt az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati tőkealap-kezelő és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA) azért, hogy minél több vállalkozás számára legyen biztosított a Magyar Multi Programban valós sikeres pályázáshoz szükséges önerő. Ezzel egyidejűleg a közép-magyarországi régió vállalatai előtt is megnyílik a lehetőség a pályázatok benyújtására a programban - áll az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményében.

Teljes cikk   

2021/11 22

A Prosus tőkéjével terjeszkedik tovább Kelet-Közép-Európa első B2B kereskedelmi platformja

ProfitLine

A világviszonylatban is a legnagyobb technológiai befektetők közé tartozó Prosus Ventures száll be a merXu-ba, amely az online vásárlás hozzáférhetőségét és egyszerűségét ülteti át a B2B környezetbe Európában. A 2020-ban a lengyel Allegro csoport korábbi felsővezetői által alapított, Csehországban, Észtországban, Lengyelországban, Litvániában, Magyarországon, Németországban, Romániában és Szlovákiában működő vállalat részben további piacok meghódítására használja a befektetést.

Teljes cikk   

2021/11 17

Megmozgatta a vállalkozni vágyókat Wáberer György startup programja

ProfitLine

Idén először indult útjára a TokajTech Startup Program, amely a borászathoz, gasztronómiához, szállástechnológiához és turizmushoz kapcsolódó területek fejlesztését tűzte ki célul. A Wáberer György vezette Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács, a Startup Campus és az MFB csoporthoz tartozó Hiventuresszervezésében létrejött program iránt érdeklődők számos innovatív projekttel jelentkeztek, amelyek közül a legjobb ötletek akár 20 millió forintos tőkebefektetésben is részesülhetnek.

Teljes cikk   

2021/11 12

Hova menjen ma finanszírozásért egy növekedni akaró kkv?

Portfolio.hu

Hogy sikerült a kilábalás a covid-járványból a hazai kis-és középvállalatoknak? Milyen kihívásokkal szembesülnek most? Milyen finanszírozási lehetőségei vannak egy növekedni akaró cégnek, mikor érdemes a kockázati tőkét választani és mikor lesz valaki tőzsdeérett? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk a BÉT50 Konferencián a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatójával, Végh Richárddal és a Jobbágy Dénessel, a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatójával.

Teljes cikk   

2021/11 12

Óriási felvásárlás: mekkora szeletet hasíthat ki a hazai ételszállító-piacból az amerikai óriás?

Piac és Profit

Jókora lökést adott a hazai ételkiszállítási piacnak a koronavírus, amit az is mutat, hogy a Kifli.hu megjelenése, a Netpincér brandváltása után a héten bejelentették: egy amerikai cég felvásárolta a Woltot. De pontosan milyen piacra lépett be most az amerikai házhozszállító?

Teljes cikk   

2021/11 05

Új tőkebefektetés jöhet az OXO Technologies-nél-

Portfolio.hu

Az OXO Technologies a Budapesti Értéktőzsde oldalán tájékoztatta befektetőit és a nyilvánosságot a közelmúltban hozott befektetési döntéséről: a társaság igazgatósága új tőkebefektetést szavazott meg két technológiai társaság, a román Finqware fintech vállalkozás, valamint a brit BlockAPT cybersecurity szolgáltató cég számára.

Teljes cikk   

2021/11 04

Fontos változások a versenytörvényben

Portfolio.hu

Számos versenyjogi újdonság várható: elsősorban a fúziós eljárások kapcsán jelentek meg olyan törvénymódosítások, amelyek a digitális piacok megítélésében adhatnak korszerű eszközöket a Gazdasági Versenyhivatal kezébe. Az életbe lépett módosítás segítségével hatékonyabbá válik az ügyintézés, mivel számos startup-befektetés mentesül a fúziós bejelentési kötelezettség alól

Teljes cikk   

2021/10 28

Miért jó a tőzsdén lenni? - Már nem csak a nagyvállalatoknak lehetőség

Portfolio.hu

Nagy Péter Gábor a BÉT igazgatója Tibor Dáviddal, a Masterplast elnökével, Katona Bencével a Hiventures vezérigazgatójával, Vitkovics Péterrel, a Megakrán és a DM-Ker felügyelőbizottsági elnökével és Paulovits Mártonnal, az EY tanácsadójával beszélgetett a nyilvános piacra lépésről és az életről a tőzsdén.

Teljes cikk   

2021/10 28

Fenntartható innovációkra utaznak a V4-es befektetők

Hir.ma

A visegrádi négyek vezető kockázatitőke-befektetőivel közösen indít programot a Visegrádi Alap támogatásával az Enterprise Hungary. A V4 Scale-up & Investor Programme a nemzetközileg terjeszkedő cégeknek nyújt segítséget a befektetésre való felkészítésben, valamint ösztönzi a közös sikertörténetek létrejöttét.

Teljes cikk   

2021/10 27

Németországban terjeszkedik, és már streamingben utazik a magyar fotós startup

Kreativ.hu

A „fotósok Uberjeként” is említett Photon 180 millió forintos befektetést kapott a Hiventurestől. Az összeget a startup részben a németországi piacra lépésre fordítja majd.

Teljes cikk   

2021/10 26

Támogatás fiatalok startup vállalkozásainak

Adozona

-

2021.10.26.

Négy startup programot indít a divat és design, autó- és motorsport, borászat, gasztronómia, turisztika vagy akár a logisztika területéről érkező innovációk számára a Startup Campus a partnereivel együttműködve – közölte az innovációs központ. A programokra november 1-jéig lehet jelentkezni befektetésre vágyó projektekkel.

Teljes cikk   

2021/10 25

Nőtt az aktivitás a kockázatitőke-piacon az első fél évben

Kamara Online

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint az egyesület befektető tagjai 61 tranzakció keretében összesen 19,8 milliárd forintot fektettek hazai vállalkozásokba az első fél évben; ez több mint duplája a tavalyi azonos időszakban tapasztaltnak, és jelentősen megközelítette a 2019 első hat hónapjában befektetett 20,8 milliárd forintot.

Teljes cikk   

2021/10 22

Nagyot ugrottak a magyar kockázati- és magántőkések befektetései

Portfolio.hu

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint az egyesület befektető tagjai 61 tranzakció keretében összesen 19,8 milliárd forintot fektettek hazai vállalkozásokba az első fél évben; ez több mint duplája a tavalyi azonos időszakban tapasztaltnak, és jelentősen megközelítette a 2019 első hat hónapjában befektetett 20,8 milliárd forintot.

Teljes cikk   

2021/10 21

Újabb részvénnyel bővült a BÉT Xtend piaca

Novekedes

Sikeres tőzsdei felkészülést követően megújuló energia befektetési lehetőségként jelenik meg a piacon az alternatív energia szektor képviselője, a NAP Nyrt. Ezzel a társaság a hazai középvállalatok tőzsdei megjelenését biztosító BÉT Xtend piac legújabb kibocsátója – a bevezetést szimbolikus csengetés jelezte a Budapesti Értéktőzsdén. A napenergia-termeléssel foglalkozó vállalat tőzsdére lépését tudatos építkezés előzte meg: 2020 végén részt vettek a BÉT zártkörű tőkeági tranzakciókat elősegítő rendezvényén, a BÉT Xmatch-en, majd sikeresen alapozták meg nyilvános működésüket a Mentor Program keretein belül.

Teljes cikk   

2021/10 15

ESG vagy társadalmilag hasznos: mi a különbség?

ProfitLine

Idén hatodik alkalommal rendezi meg a Hungarian Impact Day konferenciát a Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete. Az eseményen a társadalmi és környezeti hasznosságú vállalkozások működését ismerhetik meg a résztvevők, és képet kaphatnak hogyan lehet befektetési célpontként kezelni ezeket a cégeket. A rendezvényen bemutatkoznak social startupok is, valamint olyanok mesélnek befektetéseikről, akik magánvagyonuk jelentős részét pozitív társadalmi hatást gyakorolva fektették be.

Teljes cikk   

2021/10 15

Új stratégiát fogadtak el, ilyen lesz a budapesti tőzsde következő öt éve

Napi.hu

Budapesti Értéktőzsde közgyűlése döntött a társaság 2021-2025 időszakra vonatkozó, az előző stratégiára építkező stratégiájának elfogadásáról.

Teljes cikk   

2021/10 15

Újabb állami tőkebefektetés a hazai startup cégekbe

Adózóna

A kormány újabb tőkebefektetéssel támogatja a növekedési szakaszban lévő hazai startup cégeket, a Széchenyi Alapokon keresztül 5,6 milliárd forintot fektetnek be az egyik legsikeresebb hazai kockázati tőkebefektető, a Euroventures legújabb alapjába – jelentette be sajtótájékoztatón Varga Mihály pénzügyminiszter

Teljes cikk   

2021/10 11

Rekordmennyiségű befektetés áramlott 2021 első felében a kockázatitőke piacra

Portfolio.hu

Világszerte több mint 288 milliárd dollár tőke áramlott a kockázatitőke szektorba 2021 első felében, amely rekordmértékű befektetést jelent. A Portfolio és a HVCA közös szakmai rendezvényén előadóként részt vevő dél-afrikai befektető, Pierre du Preez, az All Seasons Venture Partners szenior partnere a Portfolio kérdésére elmondta, hogy mi hajtja ezt a soha nem látott intenzitású befektetési hullámot, és hogy már korántsem csak a Szilícium-völgy körül forog a világ.

Teljes cikk   

2021/10 08

Már most több tőzsdei bevezetést hozott 2021, mint a járvány éve

Privátbankár

A tőzsdei bevezetések száma és értéke már 2021 szeptember végére meghaladta a tavalyi teljes évit - közölte az EY nemzetközi felmérése alapján.

Teljes cikk   

2021/10 07

Nemzetközi szinten Budapest jó helyen áll a feltörekvő startupokkal

ProfitLine

A fővárosi startup ökoszisztéma teljes becsült értéke egy év alatt mintegy másfélszeresére, 200 milliárd forint fölé nőtt a Global Startup Ecosystem Report legfrissebb elemzése szerint. Budapest ezzel megerősítette helyét a feltörekvő startup ökoszisztémák legjobbjai között. A jelentés fontos eredményként emeli ki, hogy a kezdeményező állami szerepvállalásnak is köszönhetően az elmúlt években jelentős mennyiségű korai befektetés jutott a kezdő vállalkozásokhoz

Teljes cikk   

2021/09 30

30 éves a HVCA

Millásreggeli

A Hungarian Venture Capital and Private Equity Association (HVCA – Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület) idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, ennek apropóján múlt csütörtökön (szeptember 23.) tartotta az Egyesület a 22. éves konferenciáját. Az egyik legnagyobb idei sikersztorijuk, a Tresorit, akik nyár közepén a Svájci Postával zárták sikeres exitjüket.

Teljes cikk   

2021/09 28

Regionális magyar multikat szeretnének látni az állami kockázatitőke alapok

Portfolio.hu

Az állami szerepvállalás múltjáról és jövőjéről osztották meg tapasztalataikat és elképzeléseiket az állami hátterű alapkezelők és fejlesztéspolitikai intézmények vezetői a Portfolio és a HVCA közös rendezvényén. Mindannyian egyetértettek abban, hogy középtávon a magántőkének kell átvenni a kezdeményező szerepet, de ez nem az állami szerepvállalás csökkenésével, hanem a magántőke minél nagyobb mértékben való megjelenésével, az arányok eltolódásával fog megtörténni. Nem titkolt cél, hogy hosszútávon nemcsak sikeres exiteket szeretnének látni, de a felvásárlási oldalon magyar tulajdonosi hátterű regionális multikat

Teljes cikk   

2021/09 23

Jól felpumpálta a magyar cégek értékét a járvány: őrült pénzekért vásárolják fel őket

Pénzcentrum

A jegybanki és kormányzati, gazdaságélénkítési-, vállalkozástámogatási lépések hatására sok pénz kerül a gazdaságba a COVID-19 negatív hatásainak enyhítése céljából. Részben ezen magas likviditás miatt pedig soha nem látott magasságokba szökött a magyar közép- és nagyvállalatok értéke. Felvásárlásokról, cégértékelésről, a gazdaságot befolyásoló trendekről beszélgettünk az egyik legnagyobb hazai tanácsadócég, az EY tranzakciós csapatának üzletágvezetőjével, Dr. Vaszari Péterrel és a terület igazgatójával, Paulovits Mártonnal.

Teljes cikk   

2021/09 23

Ráirányította a biotechnológiára a befektetők figyelmét a covid

Portfolio.hu

Sem a fertőző betegségek elleni gyógyszerfejlesztés, sem a vakcinafejlesztés nem volt trendi terület a befektetők szemében, ami egyértelműen megváltozott az elmúlt években. A Portfolio és a HVCA közös konferenciáján biotechnológia cégek vezetői vitatták meg, merre tart a gyógyszeripar

Teljes cikk   

2021/09 23

A korai magyar startupok kapitalizációja mára vetekszik a hazai blue chipekével

Portfolio.hu

Elstartolt a HVCA éves befektetési konferenciája, amely a szervezet 30. jubileumi évfordulója alkalmából visszatekint a hazai kockázati- és magántőke iparág elmúlt három évtizedének főbb eseményeire, de szó lesz a globális VC/PE trendekről, és olyan, a régióból induló globális sikertörténetekről is, mint a Tresorit vagy az EPAM.

Teljes cikk   

2021/09 23

A magyar startup-történelem egyik legnagyobb exitje

ProfitLine

A mai Portfolio- HVCA éves befektetési konferencia - amely egyúttal a HVCA 30. jubileumi évfordulója is egyben - visszatekint a hazai kockázati- és magántőke iparág elmúlt három évtizedének főbb eseményeire, kitér a globális magán-és kockázatitőke trendekre, és olyan, a régióból induló globális sikertörténetekre, mint a Tresorit.

Teljes cikk   

2021/09 21

Advent, PSG propel Assembly to unicorn status with new investment

AltAssets

Private equity pair Advent International and PSG have helped e-commerce software and data platform Assembly

Teljes cikk   

2021/09 21

Széchenyi Alapok: jöhetnek a generációváltó cégek és zöld beruházások

Portfolio.hu

Jelentős hatással voltak a koronavírus hónapjai a befektetési aktivitásra és a cégek működésére is – mondta el a Portfolio-nak Jobbágy Dénes, a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatója. Voltak cégek, amelyek ki tudták használni a kínálkozó lehetőségeket, például olyan gyártási technológiákba ruháztak be, amelyekkel azonnal reagálni tudtak a kialakult piaci igényekre. Másoknak a lassulás adott alkalmat arra, hogy átgondolják startégiájukat, és egyfajta „nagytakarítást” tartsanak. Jobbágy Dénes szerint az sem véletlen, hogy a Széchenyi Alapok befektetési aktivitása az ötszörösére ugrott egy év alatt: elsősorban az új irányok hoztak komoly sikereket. Emellett kulcsszerepük volt több BÉT kibocsájtásban is: 16 hónap alatt megduplázhatták a pénzüket, akik a Széchenyi Alapok, mint vezető befektető mellett vettek részt tőzsdei tőkeemelésekben.

Teljes cikk   

2021/09 14

Ömlik a pénz a kockázatitőke-szektorba

Tőzsdefórum

Az extrém növekedési fázisában lévő vállalatok a nemzetgazdaság élbolyában vannak, ezért az államnak érdeke, hogy ezeket a cégeket támogassa- véli Eszter Elemér, a Magyar Kockázati-és Magántőke Egyesület (HVCA) elnöke.

Teljes cikk   

2021/09 13

Pumpálják a pénzt a kockázatitőke-szektorba, szeptember végén bemutatják az eredményeket

Portfolio.hu

Az extrém növekedési fázisában lévő vállalatok a nemzetgazdaság élbolyában vannak, ezért az államnak eminens érdeke, hogy ezeket a cégeket támogassa – mondta a Portfolio-nak Eszter Elemér, a Magyar Kockázati-és Magántőke Egyesület (HVCA) elnöke, aki arról is beszélt, hogyan reagált az egyesület az elmúlt 30 év kihívásaira, miért kevés a magántőke a magyar befektetési piacon, és mikor lesznek kézzelfoghatóak az elmúlt évtizedek befektetéseinek eredményei. 

Teljes cikk   

2021/09 12

Gigafelvásárlások és hatalmas befektetések - Száguld a fintech-szektor

Portfolio.hu

A Covid-válság okozta pillanatnyi lefagyás után 2021-ben a fintech szektor újra megmutatta, milyen iszonyatos mennyiségű pénzt képes megmozgatni: még nem ért véget az év, de már így is több gigafelvásárlásra és hatalmas kockázatitőke-befektetésre került sor. Összeszedtük, melyek voltak idén a legnagyobb M&A dealek és kockázatitőke-befektetések.

Teljes cikk   

2021/09 09

Új cég lépett be a BÉT Xtend piacára

ProfitLine

Új cég lépett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) közepes méretű vállalkozásokra létrehozott Xtend piacára: csütörtökön elindult a kereskedés az OXO Technologies Holding Nyrt. részvényeivel.

Teljes cikk   

2021/09 06

A pandémia felgyorsította a magánvállalatok átalakulását

Tőzsdefórum

Az elmúlt év piaci kihívásai ellenére sok magánvállalat vezetője véli úgy, hogy a pandémiát követő piaci környezetben jó úton haladnak a rugalmasabbá válás folyamatában. A Deloitte Private most megjelent globális magánvállalatokat érintő jelentése szerint a válság katalizátorként hatott és felgyorsította a szegmens átalakulását. A megkérdezett vezetők több mint kétharmada pozitív cégének kilátásaival kapcsolatban a következő 12 hónapra vonatkozóan.

Teljes cikk   

2021/08 30

VC firm line up to help financial wellness platform Origin to $400m valuation

AltAssets

Financial wellness platform Origin has closed its Series B funding round on $56m, which has brought its valuation up...

Teljes cikk   

2021/08 24

Újabb befektető szállt be a Httpool anyavállalatába

MM Online

A MercadoLibre dél-amerikai e-kereskedelmi és fintech cég 25 millió dolláros részesedést szerzett az Aleph Holdingban, a Httpool Magyarország anyavállalatában. A cég piaci értékelése a közelmúltban átlépte a kétmilliárd dollárt.

Teljes cikk   

2021/08 18

Szárnyal a Deloitte kockázati tőke bizalmi indexe

Tőzsdefórum

A Deloitte legfrissebb közép-európai kockázati tőke bizalmi felmérése szerint a tapasztalat, a bevált növekedési stratégiák és a javuló gazdasági kilátások növelik a bizalmat a magántőke-befektetők körében

Teljes cikk   

2021/07 31

Rekordot döntött a tőzsdei bevezetések nemzetközi piaca

ProfitLine

Az elmúlt két évtized második negyedéveinek legjobb eredményét produkálta a tőzsdei bevezetések (IPO) nemzetközi piaca idén a második negyedévben miután az első negyedév adatai is rekordot döntöttek - ismertette az EY nemzetközi felmérése eredményét

Teljes cikk   

2021/07 29

Egyre vonzóbbak a magyar cégek – növekszik a felvásárlások száma

HR Globe

2020-ban a koronavírus-járvány ellenére is fellendülésnek indult a hazai vállalati összeolvadások és felvásárlások (M&A) piaca– mutat rá az EY M&A Barométer elemzése, ami 2010 óta minden évben összesíti a nyilvános hazai akvizíciókat. Magyarországon mintegy 105 lezárt ügyletet regisztráltak tavaly, a tranzakciók becsült összértéke pedig meghaladta az 5,69 milliárd dollárt (1680 milliárd forintot). A legvonzóbb befektetési célpontnak a technológiai és az ingatlanszektorban tevékenykedő vállalatok bizonyultak

Teljes cikk   

2021/07 29

Így lett egy kutatási kezdeményezésből nemzetközileg is sikeres startup cég a Poliloop

ProfitLine

Egyre nagyobb siker koronázza a Madaras Liz és Lévay Krisztina alapította Poliloop történetét, amely egy olyan biotechnológiai eljáráson alapul, amely a könnyű szerkezetű, jellemzően egyszerhasználatos műanyagokat 6-8 hét alatt szerves iszappá, komposzttá bontja le. Legutóbb az Év Menedzsere Díjátadó Gála 2020-as eseményén díjazták Madaras Lizt, aki immár a 2020 Jövő Menedzsere Díj kitüntetettje.

Teljes cikk   

2021/07 27

Magyarországon ötödébe kerül egy startupba fektetni, mint a Szilícium-völgyben

G7

Annyira túlfűtött most a globális kockázati tőkepiac, olyan sok a befektető, hogy szinte lehetetlen hozzáférni a tranzakciókhoz – ezért a nemzetközi befektetők egyre inkább keresik azokat a helyeket, ahol van még potenciál, és ilyen a tágabban vett kelet-közép-európai régió is – mondja Galácz Ábel, a Lead Ventures alapkezelő vezetője a G7 podcastban.
 

Teljes cikk   

2021/07 26

Tízmilliárdos startup programot indít a Széchenyi Alapok

Novekedes.hu

Tízmilliárd forintot szán hazai startup inkubátorok és akcelerátorok feltőkésítésére a Széchenyi Alapok. A kiválasztott szakmai partnerek egyenként 300 millió és 1,5 milliárd forint között kaphatnak befektetést. A Széchenyi Alapok még a járvány ellenére is tudta fokozni a befektetési aktivitását.

Teljes cikk   

2021/07 24

450 millió forintos befektetési kört zárt a Blue Colibri

MM Online

A vállalati belső kommunikációval, a munkavállalók oktatásának és adminisztrációjának digitalizációjával foglalkozó Blue Colbri nevű hazai startup 450 millió forintot vont be. Korábbi befektető, az OXO Technologies Holding Nyrt. mellett ezúttal a Bonitás Kockázati Tőkealap II. csatlakozott a második körhöz. Az innovatív HR-tech csapat a forrást a termék további fejlesztésére, hazai és nemzetközi terjeszkedésre, elsősorban Kelet-Közép-Európában és a DACH régióban történő értékesítés dinamikus felfuttatására fordítja.

Teljes cikk   

2021/07 21

Tech: 360 millió forintos befektetést kapott egy magyar startup, mesterséges intelligenciával készítenek videót

HVG.hu

A Colossyan nevű startup céget 2015-ben alapították, a befektetők komoly potenciált látnak benne.
Miközben a videós tartalmak régóta komoly tényezőt jelentenek a kommunikációban, az ilyen tartalmak legyártását nem minden vállalat engedheti meg magának. Rajtuk is segítene a Colossyan, egy magyar startup cég, amely tagjai egy olyan rendszeren dolgoznak, amiben mesterséges intelligencia generálja a kívánt videót.

Teljes cikk   

2021/07 20

Új partnerrel erősít a PortfoLion

Markamonitor

Befektetési banki és tőkepiaci területéről érkezik új partner a PortfoLion Capital Partnershez: a korábban a TritonLife-nál, az UniCreditnél és a CAIB-nél is vezető pozíciókban dolgozó Gidófalvy Elemér az idei évtől az érett fázisú befektetések és felvásárlások területén segíti a cég munkáját.  Az új partner érkezésével az Alapkezelő évtizedes tőkepiaci és M&A tranzakciós tapasztalattal egészíti ki menedzsmentjét, ezzel a kockázati tőketranzakciók mellett komplexebb pénzügyi struktúrák lehetőségével fokozza jelenlétét a tradicionális ágazatokban.
 

Teljes cikk   

2021/07 20

Új befektető a Httpool anyacégében

MM Online

A CVC Fund 470 millió dolláros részesedést szerez az Aleph Holdingban. A tranzakció lezárása 2021 augusztusában várható.
Az Aleph Holding, a világ legnagyobb digitális médiaszereplőinek globális partnere közölte: együttműködésre lép a világ vezető magántőke-társaságával, a CVC Capital Partners-szel. Ezzel a partnerséggel a CVC Capital Partners kisebbségi részesedést szerez az Aleph Holdingban, a holding értéke a tranzakcióval eléri a 2 milliárd dollárt.

Teljes cikk   

2021/07 14

Kifakadt a neves befektető: ez már olyan, mint 1999 – Épp a második dotkomlufi zajlik?

Portfolio.hu

Felpörögtek a kockázati tőkés befektetések az idei év első felében, van, aki szerint már a dotkomlufi időszakára, 1999-re emlékeztet a helyzet. Soha annyi unikornis nem volt, mint most, repkednek a 100 millió dolláros „csekkek” a forrásbevonáskor, a befektetők egyszerűen csak nem akarnak kimaradni. A Nasdaq index háromszorozódott öt év alatt és a legnagyobb amerikai vállalatok mind a technológia szektorból kerülnek ki, ezer-kétezer milliárd dolláros értékeltséggel. De azért van több megnyugtató különbség is az ezredfordulóhoz képest.

Teljes cikk   

2021/07 09

Warburg Pincus and Tilia to bolt FSNS onto Certified Group to create cross-selling opportunities

AltAssets

Global buyout major Warburg Pincus and partner Tilia Holdings have bought into food and beverage ....

Teljes cikk   

2021/07 08

 A Svájci Posta többségi tulajdont szerzett a Tresoritban

Novekedes.hu

Többségi tulajdont szerzett a Svájci Posta kommunikációs szolgáltatásokért felelős üzletága a titkosított, felhőalapú fájlmegosztó és kollaborációs szolgáltatást kínáló svájci-magyar cégben, a Tresoritban. A siker nem a semmiből jött: a 2011-ben alapított hazai startup rendszeresen szerepel a Financial Times 1000 leggyorsabban növekvő európai vállalati listáján, több mint tízezer nagyvállalat és cég használja világszerte technológiáját, és olyan nemzetközi befektetők látták meg benne a fantáziát az elmúlt években, mint a 3TS Capital Partners, a PortfoLion, a DayOne Capital, Anka Márton LogMeIn-alapító, vagy Andreas Kemi és Szőke Márton magánbefektetők.

Teljes cikk