Elnökség

Rólunk

Eszter Elemér

Eszter Elemér

Elnök

Eszter Elemér a 2011-ben alapított kockázati tőkealap-kezelő, a PBG FMC Zrt. igazgatóságának elnöke. A társaság elsődleges célja a külső befektetők által rábízott kezelt alapok értékének maximalizálása, valamint a Magyarország számára jelentős export bevételt termelő kis- és középvállalkozások piaci sikerének elősegítése. A PBG FMC Zrt. 2014. februárja óta a kezelője egy uniós és magánforrásokat egyaránt tartalmazó kockázati tőkealapnak (15 millió EUR). Eszter Elemér a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végzett, majd közgazdász és politológia szakon tanult az Amerikai Egyesült Államokban a Virginia állambeli Christendom College-on. Pályáját 2002-ben a Citi Bank Zrt.-nél kezdte. 2004 és 2008 között társtulajdonosa volt a Cryo-Innovation Kft.-nek, amelyet 2012-ben felvásárolt a Vitrolife, egy tőzsdén jegyzett svéd társaság. Eszter Elemér 2007-ben társalapítóként vett részt a Portus Buda Group (PBG) Zrt. létrejöttében, amelynek egyben vezérigazgatója is. A Portus Buda Group Zrt. az elmúlt tíz év alatt 15 sikeres cégvásárlást, 8 ingatlanfejlesztési és 10 vagyonkezelési projektet tudhat maga mögött. A PBG Zrt. célja, hogy támogatást nyújtson a magyarországi nagy egyházak és azok intézményei számára fenntarthatóbb alapokon történő működésük érdekében. Eszter Elemér 2009-ben befektetők képviseletében közreműködött az amerikai SSP Inc. létrehozásában és megfigyelőként azóta is tagja a társaság igazgatóságának. 2015-ben társalapítóként vett részt a Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesületének létrehozásában és 2017-től az Egyesület elnöke. Eszter Elemér társalapítója és vezérigazgatója az Impact Ventures Zrt.-nek (2017), amely az első közép-és kelet európai társadalmi hasznosságú befektetési alapot (21 millió EUR) fogja kezelni. Továbbá felügyelőbizottsági tagja a Susterra Capital Zrt. tőkealap-kezelőnek, amely a vízgazdálkodási és környezetvédelmi hatású beruházásokkal foglalkozó Water Impact Alapot (200 millió EUR) fogja kezelni. Eszter Elemér 2019. január 1-től a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület elnöke.

Lévay Ferenc

Gazdasági vezető

Ferenc 1994-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, pénzügy és vezetés-szervezés szakon. Szakmai munkáját 1994-ben az MHB Invest Rt.-nél elemzőként kezdte meg. 1995-től kezdődően az Equinox Ventures Befektetési Tanácsadó Kft.-nél (először vezető elemező majd ügyvezető) mint az Advent International magyar partnereként kockázati- és magántőke befektetéssel foglalkozott, így részt vett többek között a Synergon Rt. (informatikai rendszerintegráció – sikeres bevezetés a Budapesti Értéktőzsdére), az Euronet Services (pénzügyi szolgáltatások és sikeres bevezetés a NASDAQ elektronikus tőzsdei kereskedési rendszerbe) az Avonmore Pásztó Kft., Elender Rt. (Internet szolgáltatás – értékesítés a PSINet (USA) részére) befektetésekben. 2000 és 2006. között a FastVentures Üzleti Tanácsadó Kft.-nél vezető befektetési tanácsadó és pénzügyi igazgató, majd ügyvezető pozíciókban növekedésük korai fázisában járó technológiai cégek tőkefinanszírozásában vett részt. A 2006. évtől 2010. évig a Bvfon Csoport (telekommunikációs szolgáltatásokat nyújt büntetés-végrehajtási intézetekben fogvatartott személyek részére 5 közép-európai országban) pénzügyi igazgatója. 2010-től a Finext Startup Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. partnere és igazgatósági tagja.

Szluha Dénes

Szluha Dénes

Elnökségi tag

Szluha Dénes a Hiventures befektetési igazgatója. Igazgatóként a Hiventures növekedési fázisú befektetéseiért felelős; csapatával olyan innovatív vállalkozásokba fektetnek be, amelyek tőkeigénye tipikusan 150 és 500 millió forint közé esik. Munkája során számos más hazai és regionális kockázati tőkealappal működik együtt, legtöbbször társbefektetői szerepben. Dénes 1996 óta számos szerepben foglalkozott tőkepiaci tranzakciókkal, mind kockázati tőkebefektetőnél, mind szakmai befektetőnél, de tanácsadói pozícióban is. Az egyetem befejezését követően szakmai karriere kezdetén dolgozott a Shellnél üzletfejlesztési területen, a Deliotte tanácsadó cégnél és tőzsdei részvényelemzőként is. 1998-tól 4 évig a Hungarian-American Enterprise Fund és a Hungarian Equity Partners alapok befektetési menedzsereként és portfólió kezelőjeként dolgozott. 2002-ben csatlakozott a Magyar Telekomhoz, ahol elsősorban hazai és délkelet-európai informatikai- és távközlési vállalatfelvásárlásokkal és üzletfejlesztéssel foglalkozott. 2006-tól akvizíciós- és portfólió menedzsment igazgatójaként felelős volt több akvizícióért, illetve részt vett többek között macedón, montenegrói, bolgár és román távközlési vállalatok igazgatóságának munkájában is. Ezt követően dolgozott mind a kockázati tőke iparág befektetői oldalán befektetési igazgatóként, mind egyes portfólió cégek oldalán üzletfejlesztési vezetőként. Dénes 1994 végzett a gödöllői Szent István Egyetemen, magánéletében pedig családfőként 4 nagy gyermekének boldog apja

Molnár András

Molnár András

Elnökségi tag

Molnár András a PortfoLion vezérigazgatója. Irányítása alatt az alapkezelő magvető és növekedési fázisú kockázati tőkealapokat, illetve egy érettebb fázisú vállalkozásokra fókuszáló magántőke alapot kezel összesen 18 milliárd forint értékben. András 2010-ben, az alapkezelő indulásakor csatlakozott a PortfoLion csapatához. Karrierje során tapasztalatot szerzett különböző fázisú tőkebefektetésekben, valamint innovatív, technológiai vállalkozások irányításában az Egyesült Államokban és Magyarországon egyaránt. Korábban dolgozott az MNB elemzőjeként, majd az információ-biztonság területén sikeres KÜRT Zrt. nemzetközi üzletfejlesztési vezetőjeként, később a kockázati tőkebevonással indított amerikai KÜRT Security LLC vezérigazgatója volt. Ezt követően egy észak-virginiai kockázati tőketársaság, a McLean Capital munkatársa volt egészen a PortfoLion indulásáig.

Dr. Bajorfi Ákos

Dr. Bajorfi Ákos

Elnökségi tag

Dr. Bajorfi Ákos a Noerr és Társai Iroda társasági jogi és M&A csoportját vezető ügyvéd. 2007-ben végzett jogászként az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. A heidelbergi Ruprecht-Karls-Universität-en a diplomáját vállalat-újjáépítési mesterszakon (LL.M. corp. restruc.) szerezte. Szakmai pályafutását a Noerr nemzetközi ügyvédi irodánál kezdte, ahol jelenleg is dolgozik. Munkája mellett elvégezte az ELTE tőkepiaci és bank szakjogászi képzését, valamint az ELTE Doktori Iskolájában abszolutóriumot szerzett. A PhD kutatásait a kockázati tőke befektetési szerződései témájában a berlini Humboldt-Universität-en végezte. A kockázati tőke és magántőke-befektetések jogi aspektusai nem csupán elméleti érdeklődésének állnak a középpontjában, hanem napi szinten is PE/VC-ügyletekhez kapcsolódóan nyújt jogi tanácsadást. Nagy tapasztalattal rendelkezik összetett befektetési tranzakciók jogi megtervezésében és végrehajtásában, illetve a befektetésből való kiszállások jogi lebonyolításában. Az ELTE jogász szakán társasági jogi óraadó. Magyar, német és angol nyelven számos publikációja jelent meg.

Pintér Ibolya

Ügyvezető titkár

Ibolya a HVCA ügyvezető titkára. Mielőtt csatlakozott az egyesülethez telekommunikációs iparágban dolgozott HR területen. Ibolya a Szent István Egyetemen, Gödöllő Vezetés és szervezetfejlesztési MSc fokozatával rendelkezik.