Hírek

Hírek

HVCA Oktatási Bizottság online előadás: Nettó Eszközérték Komplex Cégstruktúrájú Startupok Részesedéseinek Értékelésekor (csak HVCA tagoknak)

2024 01 16

HVCA Oktatási Bizottsága  online előadást szervez, amelynek címe: a Nettó Eszközérték Komplex Cégstruktúrájú Startupok Részesedéseinek Értékelésekor.


Az előadás áttekintést nyújt az USA-ban jellemzően alkalmazott különféle nettó értékelési technikákról elsősorban startupok különböző értékpapírjainak / részesedéseinek (törzs és elsőbbségi részvények/részesedések) értékelésére hazai környezetbe helyezve. Az előadás kitér a tipikus elsőbbségi részvényjogok áttekintésére, a teljes vállalati érték befektetőkre/tulajdonosokra/opciós vagy más jogosultakra való allokálásához szükséges adatokra, áttekintést nyújt az allokációs módszerekről, mint például a Waterfall, a Common Stock Equivalent, a Probability Weighted Expected Return és az Option Pricing módszerek. Tartalmaz gyakorlati felhasználási eseteket, amelyek hasznosak a kockázati-tőkealapok számára a portfólió-vállalataikban történt befektetéseik teljesítményének nyomon követéséhez vagy a jövőbeni finanszírozási körök teszteléséhez.
 

Előadó: GEDAY PÉTER, ManagexValue 
Péter 13 évet dolgozott a PwC Strategic Value Consulting csapatában, San Franciscóban. Aktív szerepet vállalt több szolgáltatás technikai fejlesztésében, mint például az értékalapú menedzsment és a kvantitatív kockázatkezelés fejleszésében, ez utóbbi szolgáltatás technikai fejlesztését vezette az USA-ban. 2010 és 2012 között aktívan részt vett a PwC azon tevékenységében, hogy felállítson egy folyamatot a magánvállalatok részvény-alapú kompenzációs értékelésének, valamint a kockázati tőke és magántőke befektetési alapok piaci értékének értékelésére. 
2023-ban SaaS céget alapított, amely üzleti döntéstámogató megoldásokat kínál ügyfelei számára. A jelenlegi ajánlatok a Kockázat Értékelésre és a Tőkeallokációra összpontosítanak. Az előbbi segít az üzleti és biztonsági vagy kockázati szereplőknek biztonsági befektetéseik optimalizálásában. Az utóbbi támogatja a startup magáncégeket és befektetőit abban, hogy értékeljék és nyomon kövessék a cégben birtokolt értékpapírjaik megtérülését.
Oktatóvideói elérhetőek: https://youtube.com/@managexvalue) és a cég honlapján www.managexvalue.com/library.


Az előadás időpontja: 2024. január 30. kedd 15:00 online
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!