2018 05 17

A Tungsram kivásárlása jól mutatja, milyen fontos a vállalategyesülési és felvásárlási tevékenység a magyar gazdaságban

A HVCA éves konferenciájának nyitóelőadását Christian Majgaard, a LEGO korábbi globális márkaépítési és üzletfejlesztési vezetője tartja
  1. május 17. – A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) örömmel jelenti be, hogy a sorrendben immár huszadik Éves Befektetési Konferenciájának nyitóelőadását Christian Majgaard, a márkaépítés és innováció nemzetközileg elismert szakértője, a LEGO korábbi globális márkaépítési és üzletfejlesztési vezetője tartja. A rendezvénynek június 12-én, a budapesti Hotel Hilton Vár ad otthont. Majgaard úr nevéhez fűződik a LEGO 21. századi márkaként történő újrapozicionálása olyan áttörő franchise-ok segítségével, mint a LEGO Mindstorms robotok és a Harry Potter licenc. Christian Majgaard nyitóelőadásának központi témája az innováció és a márkaépítés lesz.
A HVCA Éves Befektetési Konferenciája az üzleti élet és a jogi szakma kiemelt kapcsolatépítő fóruma, ahol a résztvevők megvitatják a kockázati- és magántőke, illetve a vállalatfinanszírozási szektor helyzetét Közép-, Kelet-, illetve Délkelet-Európában. A rendezvény előadói között szerepel többek között Hubert Cottogni, az Európai Befektetési Alap, az EIF pán-európai kockázati tőkeprogramokért felelős igazgatója, Joerg Bauer, a Tungsram Csoport menedzsment kivásárlását (MBO) lebonyolító elnök-vezérigazgatója, Robert Manz, az Enterprise Investors ügyvezető partnere és Bernáth Tamás a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) elnök-vezérigazgatója. A panelbeszélgetésben részt vevő szakemberek olyan fontos témákat vitatnak majd meg, mint a fintech szektorban rejlő lehetőségek, a stratégiai befektetők kiszállása által teremtett üzleti lehetőségek, vagy a realizált hozam mellett a társadalmi és környezeti célokat is kiemelten kezelő ún. Impact Investment térnyerése. Magyarországon az M&A piac 2017-ben a fellendülés jeleit mutatta: a tranzakciók összértéke a 2016-os 1.6 milliárd dolláros értékről 2017-ben 4 milliárd dollárra, a tranzakciók száma pedig 110-ről 133-ra emelkedett1. „Nagy örömünkre szolgál, hogy olyan neves márkaépítési gurut köszönthetünk a HVCA 20. Éves Befektetési Konferenciájának nyitóelőadójaként, mint Christian Majgaard” – nyilatkozta Zsembery Levente, a HVCA elnöke és az X-Ventures vezérigazgatója. „Fontos számunkra, hogy idén is a régió kockázati- ás magántőke piacának számos meghatározó szereplője fogadta el meghívásunkat., jelezve, milyen fontos szerepet tölt be piacunk a régióban, szervezetünk pedig a helyi befektetői közösségben” – tette hozzá Zsembery Levente. „A pénzügyi szektorban megjelenő technológiai cégek újszerű látásmódja a klasszikus bankokat is állandó innovációra készteti. A konferencián nagyon izgalmas fintech vállalkozásokkal fogunk találkozni: ott lesz a kockázati tőkét a közelmúltban bevonó Barion, továbbá az angol Nivaura, amelynek platformja a KKV-k számára is lehetővé teszi a kötvénykibocsátást – akár kriptovalutában” – hangsúlyozta Lengyel Zoltán, a konferencia fő támogatója, az Allen & Overy partnere. „A stratégiai befektetői exitek elősegítik, hogy a befektetők könnyebben hozzájussanak befektetésük értékéhez, a vállalatok eredményesebben működjenek tovább, új tőke áramoljon a piacra, és ezáltal élénkülhet a regionális vállalategyesülési és -felvásárlási (M&A) tevékenység” – hívta fel a figyelmet a stratégiai exitek fontosságára Csűrös Balázs, a konferencia társtámogatója, a Deloitte partnere. „Magyarország és a közép-kelet-európai régió jelentős ügyletei azt bizonyítják, hogy a piac tartós lendületben van, és a globális befektetők, valamint az új piaci belépők továbbra is érdeklődnek térségünk iránt.” 1 EY M&A Barometer 2017 ---- További információ a konferenciáról: http://www.hvca.hu/conference/ A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesületről (HVCA) A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) a magántőke és kockázati tőke szakmai szervezete Magyarországon. Célja tagjai szakmai támogatásán túlmenően a legmagasabb szintű szakmai és etikai normák betartatása. A HVCA 1991-ben jött létre. A HVCA-t jelenleg a közép-kelet-európai régió egyik legdinamikusabb és legaktívabb szakmai szervezeteként ismerik. A HVCA képviseli a magántőke és kockázati tőke szektor valamennyi jelentős szereplőjét Magyarországon, és elkötelezett a szektor támogatása iránt az alapok, a vállalkozók, a magántőke szakértők és összességében az egész gazdaság érdekében.