Sajtóközlemények

Sajtóközlemények

2023 07 07

A Wolf Theiss 27 új taggal bővíti a Társasági jog és M&A csapatát Lengyelországban

Varsó, 2023. július 5. – A Wolf Theiss bővíti a Társasági jog és M&A csapatát Lengyelországban, a 27 újonnan csatlakozó munkatársból 7-en partnerként érkeztek az irodához. A bővülés része az iroda azon elkötelezettségének, hogy a közép- és délkelet-európai régióban lévő kiemelt piacaiba fektessen be.

A Wolf Theiss örömmel jelenti be, hogy a lengyelországi irodájához tapasztalt társasági jogi és M&A ügyvédek csatlakoznak. A csapat érkezése várhatóan jelentősen megerősíti a Wolf Theiss szolgáltatásait az országban és a tágabb régióban.

A Wolf Theiss ügyvezető partnere, Andrea Gritsch szerint ez a bővítés nagy lépés az iroda lengyelországi célpiaca, valamint az egész közép- és délkelet-európai régió számára:

"Nagy örömünkre szolgál, hogy egy rendkívül tapasztalt és tehetséges csapat csatlakozik lengyelországi irodánkhoz. Ez a Wolf Theiss stratégiájának bizonyítéka, miszerint a legjobb tehetségekbe fektetünk és bővítjük képességeinket az egész régióban."

A lengyelországi Társasági jog és M&A csapat új tagjai

A 7 partnert magába foglaló csapat széleskörű tapasztalattal rendelkezik lengyel és nemzetközi ügyfelek tanácsadásában különböző iparágakban, a társasági és M&A ügyek széles skálájával kapcsolatban, beleértve a nyilvános és zártkörű M&A és magántőke tranzakciókat, közös vállalkozásokat, vállalatirányítási és vállalati átszervezéseket, privatizációkat, valamint tőkepiaci munkákat.

Tomasz Stasiak, a Wolf Theiss lengyelországi irodájának ügyvezető partnere hangsúlyozza a bővítés jelentőségét a helyi piac számára:

"Szeretettel üdvözöljük új kollégáinkat, akik tovább erősítik képességeinket, és lehetővé teszik számunkra, hogy ügyfeleinknek még átfogóbb jogi szolgáltatásokat nyújthassunk a lengyel piacon. Izgalmas időszakot él át a régió jogi piaca, és biztos vagyok benne, hogy a lengyelországi Társasági jog és M&A csapatunk ideális helyzetben van ahhoz, hogy továbbra is megfeleljenek ügyfeleink elvárásainak, és túl is szárnyalják azokat."

Florian Kusznier partner, a Wolf Theiss Társasági jog és M&A üzletágának regionális vezetője a bővítés regionális fontosságáról nyilatkozott:

"A csapat csatlakozása a Wolf Theiss-hoz jelentős előrelépés a regionális Társasági jog és M&A praxisunk számára. Szaktudásuk és tapasztalatuk felbecsülhetetlen értékű lesz, ahogyan tovább növekszünk és bővítjük képességeinket. Izgatottan várjuk csatlakozásukat hozzánk, és alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk velük és kiemelkedő eredményeket érjünk el ügyfeleink számára."

Az új csapattagok közül Izabela Zielińska-Barłożek, Anna Dąbrowska és Krzysztof Libiszewski vezetik majd a lengyel Társasági jogi és M&A csapatot, Bartosz Kuraś, Maciej A. Szewczyk, Marcin Pietkiewicz és Katarzyna Wójcik-Bąkowska partnerek támogatásával.

  • Izabela Zielińska-Barłożek a határokon átnyúló M&A tranzakciókra szakosodott. Emellett folyamatos tanácsadást nyújt társasági jogi kérdésekben, valamint számos vállalati szerkezetátalakítási projektben vett részt, beleértve az egyesüléseket, szétválásokat és átszervezéseket. Ügyfelei közé tartoznak a különböző ágazatokban, úgy, mint az építőiparban, a technológiai iparban, az FMCG és a magántőke területén tevékenykedő cégek. Az IBA szakmai jóléti bizottságának biztosaként tevékenykedik, korábbi elnöke és jelenlegi tagja a Nemzetközi Ügyvédi Kamara ingatlanügyi bizottságának, tanácsadó testületének, valamint az Association Europénne d'Études Juridiques et Fiscales (AEEJF) elnökségi tagja. Izabela szerepel a lengyel IFLR1000 Women Leaders for 2022 (M&A, ingatlanügyletek) listáján is.
  • Anna Dąbrowska helyi és nemzetközi felvásárlásokra és értékesítésekre szakosodott a legkülönbözőbb gazdasági ágazatokban, többek között a feldolgozóiparban, az FMCG, a technológiai iparban és a magántőke területén. Emellett napi szinten segíti ügyfeleit vállalati ügyekben, beleértve az egyesüléseket, szétválásokat és átszervezéseket. Anna az IBA európai regionális fórumának vezető alelnöke, és az IBA jogi szolgáltatások jövőjével foglalkozó bizottságának biztosa. Emellett társelnöke a New York Állami Ügyvédi Kamara Nemzetközi Szekciójának Lengyel tagozatának.
  • Krzysztof Libiszewski szakterületei közé tartoznak a határokon átnyúló M&A, felvásárlások, közös vállalkozások, valamint vállalati átszervezések. Bár erősen összpontosít a magántőke-iparra, ügyfelei között stratégiai és különböző pénzügyi befektetők is vannak. Rendszeresen nyújt tanácsadást igazgatóságoknak vállalatirányítási kérdésekben, és publikál társasági/M&A és tőkepiaci témákban.
  • Bartosz Kuraś a hazai és határokon átnyúló M&A ügyekkel kapcsolatos tranzakciós tanácsadásra szakosodott, és folyamatosan támogatja a stratégiai és pénzügyi befektetőket, valamint a magántőkebefektetőket a területen. A kereskedelmi szerződések és az új technológiák bevezetése terén is aktívan tevékenykedik.
  • Maciej A. Szewczyk kettős képesítéssel rendelkező M&A-jogász, aki lengyel ügyvédként és az angliai és walesi Senior Courts jogtanácsosként (jelenleg nem praktizál) is bejegyzett. Főként M&A ügyekkel foglalkozik, beleértve a magántőke-, társasági és kereskedelmi jogi vonatozásokat is. Számos összetett és figyelemreméltó tranzakcióban vett részt, mind hazai, mind több joghatóságot érintő ügyletekben. Maciej rendszeresen publikál a szakterületéhez tartozó nemzetközi és helyi kiadványokban.
  • Marcin Pietkiewicz nagy hangsúlyt fektet a részvény- és tőkepiacokra, a pénzügyi szektorra és az M&A-ra. Marcin tanácsot nyújt ügyfeleinek a nyilvános és pénzügyi szektorbeli M&A tranzakciókkal, valamint az értékpapírok nyilvános és zártkörű kibocsátásával és az értékpapírpiacokra történő bevezetéssel kapcsolatos ügyekkel kapcsolatban. Széleskörű, pénzügyi szektort érintő szabályozási tapasztalattal is rendelkezik, melyet a tranzakciós tanácsadása során is felhasznál. Ügyfelei között tőzsdén jegyzett társaságok, bankok, befektetési vállalkozások, vagyonkezelők és más pénzügyi intézmények találhatók. Marcin az értékpapírosítási és NPL (nemteljesítő hitelek) ügyletek terén is tevékenykedik, ahol különösen a szabályozási szempontokra összpontosít.
  • Katarzyna Wójcik-Bąkowska a határokon átnyúló, globális és belföldi M&A ügyletekre specializálódott. Társasági jogi tanácsadás mellett számos vállalati szerkezetátalakítási projektben vett részt, beleértve az egyesüléseket, szétválásokat és átszervezéseket. Katarzyna folyamatosan támogatja az ügyfeleket, és segítséget nyújt a stratégiai és pénzügyi befektetőknek, valamint a magántőke-befektetőknek. Ügyfelei között számos ágazatban tevékenykedő vállalatok találhatók, többek között az IP, a technológiai ipar, az FMCG és a pénzügyi szolgáltatások területén. Katarzyna emellett széles körű tapasztalattal rendelkezik az egészségügyi és biotechnológiai szektorokban is.

Anna Dąbrowska, Izabela Zielińska-Barłożek és Krzysztof Libiszewski nevében is:

"Nagy örömünkre szolgál, hogy csatlakozhatunk a Wolf Theiss-hoz, egy olyan vezető regionális irodához, amely jó hírnévnek örvend a lengyelországi és azon túli ügyfeleknek nyújtott magas színvonalú jogi szolgáltatások terén is. Biztosak vagyunk abban, hogy tapasztalatunk és szakértelmünk lehetővé teszi majd számunkra, hogy jelentősen hozzájáruljunk az iroda növekedéséhez és sikeréhez a régióban"

Az új csapattagok felvételével a Wolf Theiss készen áll arra, hogy folytassa erőteljes növekedési pályáját, és tovább erősítse magát a lengyel jogi piac egyik vezető szereplőjeként.

A Wolf Theiss-ról

Az 1957-ben alapított Wolf Theiss egyike a kelet-közép- és délkelet-európai régió (KKE/DKE) vezető ügyvédi irodáinak. Hírnevünket páratlan helyi tapasztalatainkra és tudásunkra építettük, melyet erőteljes nemzetközi képességeink és kapcsolati hálónk is támogat. A 13 országban 360 ügyvédet foglalkoztató cégünk munkájának több mint 80%-át nemzetközi ügyfelek határokon átnyúló képviseletét jelenti.

Albániában, Ausztriában, Bosznia és Hercegovinában, Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában és Ukrajnában a Wolf Theiss számos helyi és nemzetközi ipari, kereskedelmi és egyéb szolgáltatásokat nyújtó vállalatot, valamint bankokat és biztosító társaságokat képvisel. Irodánk a jogi és üzleti szakértelmet ötvözve olyan innovatív megoldásokat dolgoz ki, amelyek integrálják a jogi, pénzügyi és üzleti know-how-t.

Ha további információt szeretne kapni szolgáltatásainkról, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk:

Wolf Theiss PR Team

Wolf Theiss Rechtsanwälte GmbH & Co KG
Attorneys-at-Law
Schubertring 6
A-1010 Wien
Austria
T     +43 1 51510 00
E     pr@wolftheiss.com
W    wolftheiss.com