Hírek

2019/04 26

Meglepő eredmények a hazai magánvállalatoknövekedési perspektívái kapcsán

Míg a fejlett gazdaságban tevékenykedő társaságok döntéshozóinak közel fele kiemelt fókuszként jelölte meg a felforgató technológiai trendek adta lehetőségek feltárását, addig a hazai és regionális vállalatvezetők inkább hagyományosabb termelési aspektusokat helyeztek előtérbe – derül ki a Deloitte Private globális kutatásából. A felmérésben 30 ország, 2500 magántulajdonú vállalkozás vezetőjét és tulajdonosát kérdezték meg arról, hogyan látják az előttük álló időszak növekedési lehetőségeit és kihívásait a globális piacokon. 

Teljes cikk   

2019/04 26

Újabb Hiventures finanszírozású cég lép piacra

A magyar tulajdonú OOT Technologies Kft. által fejlesztett és piacra dobott okos otthon központ praktikus megoldást nyújt: lehetővé teszi, hogy falban futó vezetékek és dúlás nélkül bárki biztonságosabbá, kényelmesebbé, és takarékosabbá tehesse otthonát, mindezt úgy, hogy nem kell kicserélnie régebben beszerelt eszközeit. Az OOTT Hub fejlesztésében, gyártásában, tervezésében és formatervezésében is hazai szakemberek, a finanszírozásban a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő, az MFB Csoport tagja vett részt.

Teljes cikk   

2019/04 25

A kiberbiztonságra fókuszál az OXO Labs

Kelet-Közép-Európa első kiberbiztonságra összpontosító inkubációs programját indítja el a kezdeti és korai fázisban lévő vállalkozások szakmai és anyagi támogatásában meghatározó magyarországi szereplőnek számító OXO Labs. Az OXO Cybersecurity Lab elnevezésű kezdeményezéshez a kulcsfontosságú informatikai terület több elismert hazai szaktekintélyét sikerült megnyerni.

Teljes cikk   

2019/04 24

Rekordot döntött tavaly az európai startup-piac

Európában tavaly 4199 alkalommal vontak be tőkét startupokba, ami 15 százalékos emelkedést jelent az azt megelőző évhez képest, a befektetések értéke 11 százalékkal nőtt, és átlépte a 21 milliárd eurót – közölte az EY tanácsadó cég az európai startup-piacot vizsgáló tanulmánya (EY Start-Up-Barometer) alapján.

Teljes cikk   

2019/04 17

A kereskedelmi ingatlanpiacon adják-veszik a menő PropTech cégeket

2019 első negyedévében az M&A (vállalatfelvásárlási) piacon az okos épülettechnológiákkal összefüggő tranzakciók megtartották ugyanazt az erőteljes lendületet, amelyet már 2018-ban is megfigyelhettünk. A PropTech megoldások előretörése folyamatos az ingatlanszektorban.

Teljes cikk   

2019/04 11

Ez nagyon fog fájni: sok ezer magyar munkahely szűnhet meg pár éven belül 

 Hatalmas probléma előtt álla a hazai kisvállalati szektor. Több ezer jól működő vállalat szűnhet meg pusztán azért, mert a tulajdonosok, vállalatvezetők nem tudják megoldani az utódlás kérdését. A magyar kkv szektor hatékonysága nemzetközi összehasonlításban gyengének tekinthető, ha pedig a jól működő kisvállalatok eltűnnek, az nemzetgazdaságilag is hatalmas baj lehet. Nem is beszélve arról a sok ezer munkavállalóról, akiket a veszélyeztetett kisvállalatok foglalkoztatnak. Többek között erről, és a probléma lehetséges megoldásairól beszélgettünk Kisgergely Kornéllal, az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgatójával.

Teljes cikk   

2019/04 11

Elárulták a bankvezérek: így alakulhat át a bankszektor Magyarországon

 A Magyar Nemzeti Bank erőteljesen hangsúlyozza, hogy 5-6 nagybankra van szükség. A bankvezérek ezzel kapcsolatban elmondták, hogy a konszolidáció valóban elkerülhetetlennek tűnik. A Budapest Bankra a Raiffeisen is vételi ajánlatot tesz, így nem csak a Takarékbank kíván lecsapni rá. Az már nem egyértelmű, hogy további összeolvadások lesznek-e. Elmondták továbbá, hogy a munkaerő megszerzése a bankszektorban is nehéz. A legnagyobb kockázatot a digitalziációban látják, a lakossági hitelezés ugyanakkor stabilnak tűnik.

Teljes cikk   

2019/04 11

Újabb unikornis születhet

Újabb sikergyanús magyar startupnak szavaztak bizalmat a befektetők. Összesen 4 millió euró kockázati tőkéhez juttatja a Hiventures Alapkezelő és a Bonitas Befektetési Alapkezelő Zrt. a Talentuno nevű fiatal vállalkozást. A tőkeinjekcióval a további növekedés mellett határozott cél a technológiai és IT-fejlesztés, ami megalapozhatja a nemzetközi terjeszkedést, melyre a társaság tudatosan készül.

Teljes cikk   

2019/04 08

A világ tíz legjobbja között a magyar repülőgép-ipari cég

A repülőgép-karbantartó iparág egyik legjelentősebb éves szakmai rendezvénye, az atlantai MRO Americas szervezői a szegmens 10 legígéretesebb innovációja közé választották a magyar AerinX kiterjesztett valóság-alapú technológiáját. A cég így előadhat a konferencián, melyen Észak-Amerika és a világ legjelentősebb vállalatai vesznek részt a repülőgép ipar és repülőgép-karbantartás területéről.

Teljes cikk   

2019/04 04

Amerikai sztárszínész szállt be egy magyar cégbe

Ashton Kutcher már kevésbé színész, mint inkább befektető: ezúttal a Bitrise nevű magyar startup tetszett meg neki.

Teljes cikk   

2019/04 04

Magyar cég újítaná meg a munakerőtoborzás rendszerét

Tavaly szeptemberben indult a Talentuno nevű magyar startup, amely a munkaerőtoborzást kívánja új, közösségi alapokra helyezni. A startup innovációja abban rejlik, hogy egyedi platformot szolgáltat nemzetközi toborzásra, amelyhez bárki csatlakozhat. A startupban nemrég tőkebefektetést hajtott végre az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő és a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. 4 millió euró értékben.

Teljes cikk   

2019/04 03

Stratégiai partnerséget kötött az Antenna Hungária és a Hiventures

Stratégiai partnerséget kötött a műsorterjesztési és telekommunikációs szektor meghatározó szereplője, az Antenna Hungária és az MFB csoport tagja, a Hiventures.

Teljes cikk   

2019/04 01

Rekord befektetést hajtott végre a Mol kockázatitőkealapja

Az elmúlt évek legnagyobb, magyar forrásból megvalósuló külföldi kockázati tőke befektetését hajtotta végre a Lead Ventures által kezelt, a Mol és az Eximbank befektetésével működő Enter Tomorrow Europe tőkealap.

Teljes cikk   

2019/03 29

PLAZMAFÚRÁSI TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉSÉBE FEKTET A LEAD VENTURES, AZ INNOVATÍV MEGOLDÁST A MOL TESZTELI

A Lead Ventures Alapkezelő 4,2 millió eurós finanszírozási megállapodást írt alá a szlovák GA Drilling társasággal, amely egy újszerű plazmafúrófejes megoldással kíván piacra lépni – közölte a Lead Ventures

Teljes cikk   

2019/03 26

KPMG: több mint duplaannyi tőkét vonzottak a fintech cégek tavaly

A fintech cégek 112 milliárd dollár tőkét vonzottak tavaly, ami több mint duplája a 2017-es közel 51 milliárdnak. A tranzakciók száma a második félévben csökkent ugyan, de az év egészében közel 2200 tranzakciót regisztrált a KPMG - derül ki a könyvvizsgáló és tanácsadó cég elemzéséből.

Teljes cikk   

2019/03 26

Dübörög a dr. Google ellen harcoló hazai egészségügyi startup

Alig két éve indult útjára a hazánkban úttörő egészségügyi mobilalkalmazás, a MediCall, de felhasználóik száma már több, mint 13.000, ráadásul 200 millió forintos tőkebefektetést kapott decemberben az alkalmazást fejlesztő cég. A telefonos alkalmazás a jövő egészségügyi szolgáltatását hozza el Magyarországra, forradalmasítva az orvos-beteg kapcsolattartást és a páciensek folyamatos, várakozási idő nélküli, szakszerű ellátását.

Teljes cikk   

2019/03 18

Brit céget kebelezett be a magyar Bitrise

A DevOps és microservice infrastruktúra-monitoring szolgáltatást kínáló Outlyer felvásárlásával a hazai startup kilenc fővel és két új főhadiszállással bővül, Londonban, illetve San Franciscóban.

Teljes cikk   

2019/03 18

200 milliót kapott a MediCall, a dr. Google vetélytársa

A MediCall mobilalkalmazás 2017-ben indult útjára, tervezői pedig a „dr. Google" orvoslás ellen küzdenek, vagyis alternatívát kínálnak azoknak, akik egy-egy egészségügyi probléma kapcsán gyors és szakszerű választ szeretnének valódi szakemberektől, de nem az internetről akarnak informálódni. Segítségével pedig nemcsak a betegek kapnak azonnali szakmai tanácsot, de versenyképes, hálapénz nélküli jövedelmet biztosítanak az orvosok részére az ingyenesen letölthető alkalmazáson keresztül. A teljes koncepciót és a mobilalkalmazást kifejlesztő magyar kézben lévő vállalkozás, a MediCorp Hungary Zrt. sikereire felfigyelt az egészségügyi szektor és a befektetői kör is. Ennek eredményeképpen a cég újabb szintre lépett: 2018 decemberében sikeresen zárt egy 200 millió forintos tőkebevonást a Solus Capital Kockázati Tőkealappal.

Teljes cikk   

2019/03 13

A brexit után Budapest lesz a vállalkozók elsőszámú városa

Az elmúlt években London és Berlin voltak a globális piacot meghódítani kívánó cégek legfontosabb bázisai. A Startups.co.uk új kutatása szerint 80 európai helyszín közül most Budapest került a vállalkozói célhelyszínek első helyére, a brexit után így Budapestre érdemes leginkább a cégeket áthelyezni.

Teljes cikk   

2019/03 12

„Erős hazai középvállalkozások létrejöttéhez járulunk hozzá”

Versenyképességi tőkeprogramjaink a magyar vállalkozások mindegyik típusának kínálnak finanszírozási lehetőséget a továbblépéshez, a megerősödéshez, legyen szó akár bővítésről, akár külpiacra lépésről - nyilatkozta lapunknak Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Teljes cikk   

2019/03 08

Fókuszban a jövő magyar vállalkozónői

Prim.hu

Nőnapon indul útjára a Hiventures startupher programja, amely a női vállalkozók felkarolását és támogatását tűzte ki célul. A kezdeményezés fontosságát indokolja, hogy magyarországon rendkívül alacsony a női vezetők és vállalkozók aránya. A tőkebefektető portfóliójába tartozó cégek 532 alapítójának is csupán 14 százaléka nő. A Hiventures a programmal azt szeretné elérni, hogy egy inspiráló és segítő hazai közösség jöjjön létre a jövő női vállalkozói és cégvezetői részére.

Teljes cikk   

2019/03 07

A hitelminősítők pörgethetik fel a magyar cégvásárlásokat idén

Portfolio.hu

Globálisan 8166 közepes méretű összeolvadási és felvásárlási (M&A) tranzakciót hajtottak végre tavaly, ami 2,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábban publikált hasonló adatokat. A tranzakciók összértéke 719 milliárd dollár volt, ami 5,4 százalékos növekedést jelent. Az összérték 19 százaléka kötődött magántőke-alapú kivásárláshoz, 2 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kedvező gazdasági környezet idén a fennálló piaci bizonytalanságok ellenére is további növekedést hozhat a szegmensben - derül ki a BDO legfrissebb közleményéből.

Teljes cikk   

2019/03 05

70 milliárd forintot fektet magyar kkv-kba a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. a következő években

Az Üzlet

A Pénzügyminisztérium stratégiai irányításával működő, 100 százalékos állami tulajdonban álló Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. 2019-2022 között, az általa kezelt 5 kockázati tőkealapon keresztül közel 70 milliárd forintot helyez ki hazai kis- és középvállalkozásokhoz, két fő célkitűzés mentén: előmozdítja a befektetési célvállalatok nemzetközi versenyképességét és a versenyképes cégek megerősítésével stabilizálja és perspektívához juttatja a nemzeti gyarapodás alapját jelentő, döntően családi tulajdonban álló kisvállalkozásokat. A 2018-as üzleti év ennek megalapozását szolgálta, 2019-ben ezt egy erőteljes akvizíció és kihelyezés követi.

Teljes cikk   

2019/03 04

Egyre több startup termel profitot a Hiventures tőkejuttatása után

Üzletem.hu

A Hiventures 2017-es indulásának évében 92 korai fázisú startupba fektetett be Magyarországon. A cégek a tőkebevonás hatására átlagosan 85 százalékkal nőttek a következő évre.

Teljes cikk   

2019/02 28

Tőkeerős versenytársakkal küzdenek meg a bankok

Portfolio.hu

Magyarországon egyelőre még nem látszik, hogy iparági szinten a jelzálog-hitelezésbe belenyúlnak azok a nagy, globális, magántőkére épülő befektetési alapok, amelyek máshol már megjelentek a nagyhitelezési piacon, és vélhetően hamarosan nálunk is jelen lesznek: a bankrendszer legújabb kihívásairól beszélt Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára.

Teljes cikk   

2019/02 27

Versenyképességi program - A jegybank 330 pontból álló programot tett közzé

Portfolio.hu

Közzétette 330 pontból álló versenyképességi programját a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján szerdán.Azt írták, a 12 kulcsterületet lefedő program célja a magyar gazdaság sikeres felzárkózásának támogatása az ország erőforrásaiban rejlő növekedési tartalékok mozgósításával. Ennek legfontosabb forrása a magyar tulajdonú kkv-k termelékenységének javulása, versenyképességének fejlődése, amit a bankrendszer hatékonyságának javulása és az alternatív finanszírozási formák (tőzsde és vállalati kötvénypiac) számottevő bővülése támogathat. 

Teljes cikk   

2019/02 25

Elképesztő gond lesz a generációváltás Magyarországon

Novekedes.hu

Egyre több, a rendszerváltás környékén megalakult cég tulajdonosa készül nyugdíjba, és sok esetben nincs, aki tovább vigye az üzletet. Ekkor csak a tulajdonosváltás lehet a megoldás, amiben az MFB Generációváltási Tőkeprogram keretében a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. is igyekszik segítséget nyújtani. De az alap már több sikeres startup vállalkozást is a nemzetközi siker útjára vezetett.

Teljes cikk   

2019/02 21

A Codecool programozóiskola 3,5 millió euró tőkebefektetésben részesült

Hir.ma

A magyar alapítású Codecool programozóiskola 3,5 millió kockázati tőkebefektetésben részesült a Lead Ventures Alapkezelő Zrt. és a PortfoLion támogatásával, a tőkebevonás az iskola régiós terjeszkedését segíti - jelentette be Vinnai Balázs, a Codecool társalapítója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Teljes cikk   

2019/02 21

Magyar startupperek építhetik a jövő okos városait

Tőzsdefórum

Világszerte egyre nagyobb teret hódít a fenntartható települések koncepciója. Az okos város remek befektetési lehetőség az előrejelzések szerint, ám a technológia kínálati oldalán bőven vannak még kiaknázatlan területek. Az EIT Climate-KIC inkubációs programja február 28-ig olyan magyar vállalkozások jelentkezését várja, amelyek elősegítik a városi lakosság életminőségének javítását, vagy a klímaváltozás egyéb kihívásaira nyújtanak megoldást.

Teljes cikk   

2019/02 20

Olyan jól blogoltak a magyar fiatalok, hogy a Facebook és a Netflix is az ügyfelük lett

G7

Közel másfél évtizede rendre évi 30-40 százalékos növekedést ér el a Starschema Kft., ami önmagában mutatja, hogy valamit jól csinálnak. Ráadásul a növekedés nem lassul, a 2017-es 2,2 milliárd forintos árbevétel után a 2018-as előzetes adatok alapján már a 3 milliárd forintot is átlépték.

Teljes cikk   

2019/02 17

Versenyjog: Egy családi beszélgetés is súlyos büntetést vonhat maga után

Mfor.hu

Az Európai Bizottság 570 millió eurós bírságot rótt ki egy nemzetközi kártyatársaságára, mert a cég 2015 előtti szerződéses szabályaival megakadályozta a kereskedőket határon átnyúló fizetési szolgáltatások igénybevételében azáltal, hogy a kereskedők elfogadó bankjainak előírta, hogy a kereskedő tagállamának bankközi jutalékát alkalmazzák. Ebben a rendszerben a kereskedőnek tehát nem volt lehetősége arra, hogy egy más, alacsonyabb bankközi jutalékot alkalmazó ország bankjával leszerződve a másik tagállamban alkalmazandó kedvezőbb bankközi jutalékszinten vegye igénybe a szolgáltatást - írja a Deloitte könyvvizsgáló cég.

Teljes cikk   

2019/02 15

Újabb lendületet kaphatnak a hazai startupok

ProfitLine

Szakemberek szerint jelenleg az FMCG és az orvostechnika területén robbanthatnak igazán nagyot a startupok. Ezért is bővíti a Start it @K&H inkubátor folyamatosan mentorcsapatát: legutóbb az Unilever csatlakozott a programhoz, a Google pedig nagyszabású felhőszolgáltatási csomagjával segíti a csapatok fejlesztéseit. A jelenleg egyszerre 20-nál is több startupot aktívan mentoráló inkubátor a szakemberek mellett újabb startupokkal is bővül. Az elkötelezett, innovatív, legalább ötletfázisban levő, minimum 2 fős csapatok jelentkezését - iparági korlátok nélkül - március 20-ig várják.

Teljes cikk   

2019/02 15

Fontos megállapodást kötött a Waberer’s - 2,5 millió eurót fizetnek neki

Portfolio.hu

 A Waberer's a Budapesti Értéktőzsdén bejelentette, sikerült egyezségi megállapodást aláírniuk a Link és a Link Service korábbi tulajdonosával, aki a lengyel fuvarozási cég eladásakor információkat titkolt el a Waberer's menedzsmentje elől. A megállapodás értelmében a korábbi tulajdonos 2,5 millió eurót fizet a Waberer'snek.

Teljes cikk   

2019/02 11

MKB Fintechlab: már londoni fintech cégek is az MKB inkubációs programját választják

Prim.hu

Az MKB Bank által 2016-ban létrehozott MKB Fintechlab rövid idő alatt Közép-Kelet-Európa meghatározó fintech központjává vált. Az utóbbi hetek, hónapok nemzetközi érdeklődése azt mutatja, hogy már a fintech világ központjának számító Londonból is az MKB Fintechlabba jönnek tanulni a startupok. Az MKB Fintechlab március elején induló harmadik nemzetközi inkubációs programjában - rekordszámú jelentkező után - négy ország kilenc startupja vesz részt. A kiválasztottak közül két startup már „visszajár" az MKB Fintechlabba, hiszen tavaly év végén ők nyerték az az MKB Fintechlab Budapesten megrendezett első nemzetközi hackathonját.

Teljes cikk   

2019/02 08

Tőkebefektetéssel terjeszkednek

Computerworld.hu

465 millió forintot fektet a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap a magyar tulajdonú IPR-Insights CEE Kft.-be, ezzel segítve annak romániai terjeszkedését és új szoftvergazdálkodási (Software Asset Management, SAM) célszoftvereinek fejlesztését.

Teljes cikk   

2019/02 07

Terjeszkedik a Fuvar.hu startup

Médiapiac.com

Új együttműködéseket jelentett be logisztikai cégekkel a Fuvar.hu, a magyar szállításszervező portál így a fuvarozó kisvállalkozások mellett már a Magyar Posta szolgáltatásait is közvetíti. A startup vállalkozás közleménye szerint a szállítmányozást meggyorsíthatja, ha a megrendelőknek nem kell megvárniuk a kisebb cégek egyedi árajánlatait, hanem a logisztikai szolgáltatók instant szállítási ajánlatai közül is választhatnak.

Teljes cikk   

2019/02 06

Szűz piacra lép be a magyar szoftvergazdálkodási szakértő

Piac és Profit Online

A Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap 465 millió forint befektetéséről döntött a magyar tulajdonú IPR-Insights CEE Kft.-be. A speciális feltételek mellett létrejött tőkebefektetés a szoftvergazdálkodással és licenctanácsadással foglalkozó társaság nemzetközi terjeszkedési stratégiáját segíti. A cégcsoport 2018. évi árbevétele várhatóan meghaladja a 600 millió forintot, ami több mint 30 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Teljes cikk   

2019/02 06

Tavaly is virágzottak a vállalatfelvásárlások

Mfor.hu

Tíz éve nem ütöttek nyélbe annyi, 5 milliárd dollárt meghaladó értékű vállalat-adásvételi ügyletet, mint 2018-ban – derül ki az Allen & Overy nemzetközi ügyvédi iroda legfrissebb elemzéséből. S az idei évet illetően is optimisták.

Teljes cikk   

2019/02 01

Újabb felvásárlás a távközlési szektorban - Mi várható 2019-ben?

A 2018-as év a távközlési ágazatban kétségtelenül a változások, átrendeződések éve volt.

Sok változás történt tavaly, például az infokommunikációs iparág szerkezete kezdett átalakulni.

Teljes cikk   

2019/01 29

Új ingatlanalapot hozott létre Csányi Sándor kockázatitőke-befektető cége

Privátbankár

Ez már a második ingatlanalapja a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt.-nek, az elsőt 2017 végén hozta létre, mely a forrásai közel felét fektette be eddig.

Teljes cikk   

2019/01 25

Budapestre jöhet az egyik amerikai elektromosroller-megosztó

G7

Az elektromos autó és az elektromos robogó után megjelenhet Budapesten az első közösségi elektromosroller-megosztó szolgáltatás is. Legalábbis erre utal, hogy az amerikai gyökerű Lime mobilapplikációjában egy budai magánháznál pár napja feltűnt két roller.

Teljes cikk   

2019/01 23

Világszerte életeket ment egy magyar innováció, amely üzletnek is egyre jobb

G7

Az innovatív ötleteket üzleti sikerre váltani kőkemény kihívás, ami csak nagyon keveseknek sikerült Magyarországon. A HandInScan nyolc éve egyetemi projektként indult, a céget 2012-ben alapították.  Az eredeti terveket többször át kellett alakítani, de nem a technológiában: az üzleti és főleg az értékesítési elképzeléseket kellett többször újratervezni.

Teljes cikk   

2019/01 17

A helyére kerültek az építőkockák, jöhetnek az új cégek a magyar tőzsdére

Portfolio.hu

Jól sikerült 2018 a Budapesti Értéktőzsdén, folytatódott a forgalom növekedése, a kibocsátások is a tervek szerint alakultak. A pezsgés éve volt a tavalyi és még nincs vége, új szolgáltatások jöhetnek 2019-ben. Idén akár már az MKB tőzsdére lépésére is sor kerülhet, új, izgalmas cégekkel bővülhet a BÉT Xtend piac és még több részvényre kiterjedhet majd az elemzési program - mondta el a 2019-es tervekkel kapcsolatban a BÉT elnök-vezérigazgatója, Végh Richárd a Portfolio-nak adott interjújában.

Teljes cikk   

2019/01 17

Generációváltást segítő tőkeprogramot indít az MFB

Portfolio.hu

Új tőkefinanszírozási programot indít az MFB Csoport annak érdekében, hogy segítse a generációváltást olyan családi vállalkozások esetében, ahol a családon belüli utódlás nem megoldott - közölte a társaság.

Teljes cikk   

2019/01 16

Egy magyar cég, amelyre német brókerek is rá merik bízni a titkaikat

G7

Egyetemi projektből nőtt ki az egyik legértékesebb hazai startup, ami ma már nemzetközi vállalattá vált, Zürichben és Londonban is irodákat nyitott. A globális sikerhez az is kellett, hogy valóban nemzetközi céggé tudjanak válni, ezért is erősítettek német értékesítési igazgatóval. A Tresorit folyamatosan kísérletezik új termékekkel és szolgáltatásokkal. Gyorsan belátják, ha valamilyen ötlet nem jött be, ami segít abban, hogy innovatívak maradjanak.

Teljes cikk   

2019/01 15

Túrakereső oldal lehet az új magyar sikerstartup?

Portfolio.hu

Egy millió eurós tőkeemelésre készül egy tavaly alapított magyar startup, a Trekhunt. A cég, amely az aktív kikapcsolódást keresőknek nyújt egy kereső/gyűjtőoldalt, idén januárban indította el a szolgáltatását Magyarországon és tavaszra tervezi a nemzetközi megjelenést. 

Teljes cikk   

2019/01 15

MKB Fintechlab: kimagasló nemzetközi érdeklődés az idei inkubációs program iránt

Prim.hu

Minden eddigit felülmúló számú, 112 startup jelentkezett a világ minden tájáról az MKB Fintechlab 2019-es nemzetközi inkubációs programjára. A január 9. és 11. között Budapesten megrendezett kiválasztási táborban 18 startup versengett azért, hogy közülük a legjobbak bekerülhessenek a márciusban induló inkubációs programba. Az MKB Bank sikeres digitális átállásának köszönhetően a legjobb fintech startupok már a bank új digitális rendszeréhez fejleszthetik és tesztelhetik megoldásaikat, amelyet így az MKB Bank ügyfelei elsők között használhatnak majd.

Teljes cikk   

2019/01 14

Egyre több a kockázati tőkével elért siker

Novekedes.hu

A tavalyi 8 milliárd forintos feltöltés után már 22 milliárd forintos kerettel rendelkezik a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. legrégebbi alapja – mondta a Növekedés.hu-nak Csuhaj V. Imre elnök-vezérigazgató. Öt tőkealappal a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. gyakorlatilag a teljes palettát le tudja fedni, amivel a Magyarországon induló, komolyabb vállalkozásoknak tőkét lehet adni.

Teljes cikk   

2019/01 14

Magyar startup hozza össze az európai előadóművészeti világot

Prim.hu

Szakmai “társkereső" applikációval robban be az európai piacra 2019 januárjától egy magyar startup cég. Ha az előadóművészetben dolgozol, most Európán átívelő együttműködéseknek lehetsz részese a StageHive segítségével. A közösségi finanszírozás funkcióval pedig projektjeidet pénzügyileg is előmozdíthatod, hiszen a platform a közönség számára is nyitott lesz.

Teljes cikk   

2019/01 10

Sikeresen zárta informatikai befektetését az SZTA

Prim.hu

Sikeresen kiszállt a Széchenyi Tőkebefektetési Alap a nyíregyházi SYSX informatikai cégből. A tőkealapforrásaiból 2016 januárjában 210 millió forintos tőkeemelést hajtott végre a nyíregyházi vállalat, amely az acéliparban használatos hegesztőgépek hatékonyságát növelő rendszer fejlesztésével foglalkozik

Teljes cikk   

2019/01 08

Óvatos optimizmus jellemzi a közép-európai kockázatitőke-piacokat

Kamara Online

A Deloitte legfrissebb közép-európai kockázati tőke bizalmi felmérése szerint a piac továbbra is erős, de a befektetési tevékenység üteme várhatóan lassul ebben az évben.

Teljes cikk   

2019/01 04

Magyar megoldás segíthet a légikatasztrófák megelőzésében

Prim.hu

Egyszerűbbé, gyorsabbá és pontosabbá teheti a repülőgépek és más légijárművek külső átvizsgálását, illetve karbantartását az AerinX nevű magyar cég kiterjesztett valóság (AR) alapú megoldása. A vállalkozás három lépésben 250 millió forintos tőkebefektetésben részesül az X-Ventures Gamma Kockázati Tőkealap jóvoltából, hogy egyedülálló rendszerével piacra lépjen.

2019/01 04

Magyar chatbotos startupba száll be a Portfolion és a DayOne

Portfolio.hu

A Talk-A-Bot magyar alapítású startup 2 millió eurós befektetést kapott a DayOne Capitaltól és a Portfolion Venturestől, az OTP Bank kockázatitőke-alapjától. A startup vállalati chatbot alkalmazások fejlesztésére és közép-európai és délkelet-ázsiai terjeszkedésre fordítja a pénzt elsősorban. 

2018/12 21

Hamarosan bárki beszállhat az ígéretes európai egészségügyi startupokba

Portfolio.hu

Milyen trendek láthatóak az európai egészségügyi startupoknál és azok finanszírozásában? Hol és miként tudnak bekapcsolódni a legnagyobb európai multicégek? Milyen eredményeket tud felmutatni a legnagyobb európai kezdeményezés, az EIT Health ezen a téren? Kurt Höllerrel, az EIT Health vállalkozásfejlesztési igazgatójával többek között ezekről beszélgettünk, valamint a szervezet legújabb terveiről. Ezek között szerepel egy közösségi finanszírozási platform létrehozása, egy térkép felrajzolása, ami segíthet összekötni az innovatív vállalkozásokat és a szakértőket, valamint az EU fejlesztési bankjainak aktívabb bevonása.

Teljes cikk   

2018/12 21

Vidéki kkv-k figyelem! Milliárdokkal új állami kockázati tőkealap indul

Novekedes.hu

Új kockázati tőkealappal bővül a Magyarországon egyedülállónak számító állami Széchenyi tőkeprogram, amely nemsokára – Budapest és Pest megye kivételével – kínál finanszírozást a növekedni képes kkv-k számára. A követelményekről és a legújabb befektetésekről Csuhaj V. Imrével, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatójával beszélgettünk.

Teljes cikk   

2018/12 10

Begyújtották a rakétákat az MFB Csoport cégei

Portfólió.hu

2018. december 04. 

Egyre nagyobb mértékben hozzájárul a hazai kis- és középvállalkozások finanszírozásához az MFB Csoport. Az MFB, a Garantiqa, az MFB Invest, a Diákhitel Központ és a Hiventures, vagyis a cégcsoport tagjai mutatták be idei eredményeiket és terveiket egy mai budapesti sajtóeseményen.

Teljes cikk   

2018/12 10

Budapestre figyeltek a régió startupjai

Privátbankár

2018. december 3. 

Óriási érdeklődés mellett zajlott le a múlt héten a régió legnagyobb startup networking eseménye, a Regional Startup and Innovation Day.

Teljes cikk   

2018/12 10

Nagy bejelentésekre készül a magyar startupokat felkaroló kockatőke-kezelő

Portfólió.hu

2018. december 01. 

A műszaki egyetemmel megvalósított együttműködés tapasztalataiból kiindulva újabb intézményeken szeretne megjelenni a Hiventures a vállalkozóvá válás népszerűsítése érdekében a fiatalok körében – árulta el többek között a Portfolio-nak adott interjújában Kisgergely Kornél, aki mérleget vont a kockázati tőkealap-kezelő elmúlt 1,5 évéről is. A vezérigazgató reményei szerint hamarosan amerikai befektető jelenik meg az egyik portfóliótársaságukban, és egy másik céggel nemzetközi tőkekört terveznek. Arról is beszélt, hogy miért fontosak az olyan startup-díjak, amelyeket a Hiventures is kiosztott, legutóbb csütörtökön.

Teljes cikk   

2018/12 03

A vezetőknek is haladniuk kellene a korral

Tőzsdefórum

2018 november 26. 

Világszerte kihívást okoz a megfelelő munkavállalók felvétele és megtartása a vállalatoknak, ami veszélyezteti a napi működésüket – derül ki az EY felméréséből (EY Growth Barometer). A 21 országból 2766 felsővezető megkérdezésén alapuló kutatás válaszadói szerint cégük növekedése nagymértékben függ attól, hogyan teljesítenek a munkaerőpiacon.

Teljes cikk   

2018/11 29

Hír- és tudásmegosztó rendszert dolgozott ki közösen az AImotive és a Filter.hu

Mediapiac.com

2018. november 22. 

Az önvezetőjármű-technológiákat fejlesztő magyar startup, az AImotive számára alakított ki belső információs rendszert a Filter.hu

Teljes cikk   

2018/11 29

Startupnál dolgozni szexi, de vállalkozni nincs mersze a fiataloknak

Bitport

2018. november 21. 

Sok vonzó tulajdonságot látnak egy saját vállalkozásban, de félnek a kockázatoktól – derült ki a Hiventures felméréséből.

Teljes cikk   

2018/11 19

A startupok a befektetők kedvencei

Piac és Profit Online

2018. november 14.

2018 első negyedévében a kockázatitőke-iparág újra az erősödés jeleit mutatta, az év második felében pedig az új állami és magánalapok indulása hozhat további fellendülést 2017-hez képest. Két, viszonylag friss trend is megjelent a befektetési piacon: erősödik az alapok regionális aktivitása, és több nagyvállalat is létrehozta a saját kockázati tőkealapját.

Teljes cikk   

2018/11 19

Magyar vállalkozások segítése Washingtonban

Tőzsdefórum

2018. november 16. 

Magyar startup cégeket és innovatív kisvállalkozásokat segítő központ nyílik Washingtonban a magyar nagykövetségen.

Szabó László washingtoni nagykövet a csütörtöki jelképes alapkőletételen elmondta, Magyarország a tudományos felfedezések és újítások hosszú történetével dicsekedhet. Hozzátette, a magyar nagykövetség elsődleges feladatának tekinti a “legjobb és legcsillogóbb elmék amerikai megjelenésének elősegítését”.

Teljes cikk   

2018/11 19

Keresi az új akvizíciós lehetőségeket a Duna House

Portfólió.hu

2018. november 14. 

A Duna House szerdai sajtótájékoztatóján a társaság menedzsmentje pozitívan értékelte a cégcsoport elmúlt két évét és a vállalat tőzsdei jelenlétét is, a Duna House társ-vezérigazgatói szerint a társaság növekedése folytatódhat, a cég továbbra is aktívan keresi az új akvizíciós lehetőségeket, míg a Duna House célja mindemellett, hogy tovább növelje a részvényesei számára kifizetett osztalékot.

Teljes cikk   

2018/11 19

Mit kell tennünk a sokszereplős, nagy forgalmú tőzsdéért?

portfolio.hu

Amerikai kamatemelés, kereskedelmi háború, olasz válság, feltörekvő piacok sérülékenysége, Donald Trump, vállalati gyorsjelentések. Csak néhány tényező, amelyek miatt mostanában nem unatkoznak a részvénypiaci befektetők – ezekről is szó lesz a Portfolio ma esti befektetői klubjában. Virág Ferenc, a Random Capital vezérigazgatója az esemény kapcsán lapunknak arról beszélt, milyen folyamatok zajlanak manapság a magyar tőzsdén, hogyan változott a piac az elmúlt években, és hogy hogyan lehet megváltoztatni a térségre jellemző költség struktúra átalakulást.

Teljes cikk   

2018/11 13

Digitális sivatag a magyar bankrendszer – az EU sereghajtói vagyunk

Portfólió.hu

Rendkívül el van maradva Magyarország a banki digitalizáció tekintetében, ezért a bankjaink működési költségei magasak, a pénzügyi termékek pedig drágák. Bár lassú, javuló tendenciát tapasztalhatunk, robbanásszerű változásra nem számíthatunk a közeljövőben, hiszen a papírközpontú szabályozás és az elavult banki alaprendszerek (melyeket sok pénzintézet nem is tervez korszerűsíteni) a fejlődés útjában állnak. Az MNB Növekedési jelentéséből szemezgettünk.

Teljes cikk   

2018/11 12

80 milliárd forint friss forrás érhető el innovációra

Tőzsdefórum

2018. október 26. - Augusztus végén kezdte meg működését az a nyolc új kockázati tőkealap, melyek az új Jeremie-forrásnak nevezett európai uniós, innovációs célú tőke kihelyezését kezelik. A Drukka Startup Studio által indított Progress Bar rendezvénysorozat októberi eseményének keretében közülük az X-Ventures, a Solus Capital, a Finatech, illetve a Bonitás tőkealapok képviselői mutatták be az új programmal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Teljes cikk   

2018/11 12

Forradalmasítja a webfejlesztést egy magyar startup

MM Online

2018. október 30.

Bétatesztelési fázisba ért az Oneo magyar startup által kifejlesztett Oneo Shift szoftver, amely forradalmasítaná a webfejlesztést azáltal, hogy statikus weboldalakat varázsol át pillanatok alatt pár kattintással könnyen szerkeszthető weblappá. Az Oneo Shift mesterséges intelligencia segítségével épít tartalomkezelő rendszert a statikus oldalak mögé, ami által utóbbiak könnyedén szerkeszthetővé válnak. Az Oneo a fejlesztésre inkubációs befektetést kapott a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől.

Teljes cikk   

2018/11 12

Hiventures a nemzetközi VC piac élbolyában

Prim

2018. október 31.

Száznál is több vállalkozás összesen 7,26 milliárd forint befektetést kapott 2018-ban a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől, amivel a társaságot ismét a világ legaktívabb befektetői közé sorolták. Már túl vannak az első külhoni befektetésen is: 245 millió forint tőkeinjekciót kapott az Egyesült Államokban szabadulószobákat működtető magyarok által alapított PanIQ Franchising Inc-nek.

Teljes cikk   

2018/11 12

Élénkül a kockázati tőkebefektetések piaca

Tőzsdefórum

2018. október 11-12. Tőzsdefórum

Újra élénkül a kockázati tőkebefektetések piaca: a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint az április-június időszakban 49 vállalkozás jutott 3,26 milliárd forint összértékben tőkéhez Magyarországon.

Teljes cikk   

2018/10 29

Díjazták a legjobb európai deep tech startupokat

Gyártástrend

2018. október 19. 

A budapesti székhelyű Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) digitális ága, az EIT Digital ötödik éve díjazta az európai deep tech cégeket, amelyek közül a tíz legjobb nemzetközi növekedést segítő üzletfejlesztési csomagot kapott.

Teljes cikk   

2018/10 29

Év végéig tetőzik a Ginop

Tőzsdefórum

2018. október 25. 

A program szerződött állománya év végéig eléri a 2014-2020 között meghirdethető teljes keretet.

Az év végére a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) szerződött állománya eléri a 2500 milliárd forintot, a 2014-2020 között meghirdethető teljes keretet.

Teljes cikk   

2018/10 24

Cégvezetők: ugyan ki vásárol ma vállalatot?

Tőzsdefórum

2018. október 15. 

Négyéves mélyponton van a cégvezetők felvásárlási kedve – állapítja meg a 45 országban több mint 2600 döntéshozó körében végzett EY Tőkebizalmi Barométer. A visszaesés várhatóan csak ideiglenes, a jövő évtől visszatérhet a tranzakciós piac lendülete.

Teljes cikk   

2018/10 24

Magyar egészségügyi startup cégek mutatkoztak be Berlinben

Piac és Profit Online

2018.október 19. 

Digitális egészségügyi újításokkal foglalkozó feltörekvő magyar informatikai vállalkozások – startup cégek – mutatkoztak be kedden Berlinben az egészségipar és az élettudományok rangos nemzetközi fóruma, a Health Week keretében.

Teljes cikk   

2018/10 24

A korai fázisú befektetések dominálnak a kockázati tőkepiacon

Trend FM

2018. október 12. 

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület elnöke elmondta, hogy 2018. áprilisi-júniusi időszakában 49 vállalkozás jutott több mint 3 milliárd forint összértékben tőkéhez.

Zsembery Levente elmondta, hogy a kedvelt területek nem változtak, a befektetők legszívesebben a teljesen új „0” kilométeres vállalkozásokat karolják fel. Átlagosan 69 millió forintot fektettek be a vizsgált időszakban.

Teljes cikk   

2018/10 15

Eladták a népszerű magyar online számlázó szolgáltatás felét

2018. október 11. Bitport A norvég központú Visma Csoport vette meg a Számlázz.hu 50 százalékos tulajdonrészét. Teljes cikk  

2018/10 15

Tizenöt éves a Design Hét Budapest

2018. október 5. OrientPress Az évek során elért eredményeket jól bizonyítja, hogy az idén már tizenötödik alkalommal megrendezett Design Hét Budapest fesztivál, a vidéki társrendezvényekkel együtt, összesen mintegy 250 programot kínál. A jubileumi esemény díszvendége a design területén is nagyhatalomnak számító Németország, amely sztárdesignerek és ikonikus tárgyak bemutatásával kapcsolódik be a programsorozatba. A tizenöt napos fesztiválon a kiállítások, konferenciák, workshopok, bemutatók, előadások és közösségi akciók sora nemcsak arról tanúskodik, hogy a Design Hét Budapest mára nemzetközileg elismert és meghatározó rendezvénnyé nőtte ki magát, hanem egyúttal igazolja a design gazdasági jelentőségét és társadalomformáló erejét is. A programsorozat védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. Teljes cikk  

2018/10 08

Most igazán jó technológiai startupnak lenni

2018. október 4. Portfólió.hu A Budapesti Értéktőzsde ad otthont a napokban az Európai Bizottság Startup Europe Partnership programja következő állomásának, ahol nemzetközi vállalatok, befektetők és "scaleup" cégek találkozhatnak. A Scaleup Summit elnevezésű eseményen megszólalt Máté-Tóth István, a BÉT üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató helyettese, a Prezi egyik alapítója és az Autodesk igazgatója is. Teljes cikk

2018/10 08

Rekordon járnak a globális cégfelvásárlások

2018. szeptember 28. Portfólió.hu Új rekord felé közelít a globális felvásárlási piac, az év első kilenc hónapjában olyan aktivitást lehetett látni az ügyletkötésben, amilyet legutóbb a tíz évvel ezelőtti pénzügyi válság idején. Teljes cikk

2018/09 24

A startupok a befektetők kedvencei?

2018. szeptember 18. Piac és Profit 2018 első negyedévében a kockázatitőke-iparág újra az erősödés jeleit mutatta, az év második felében pedig az új állami és magánalapok indulása hozhat további fellendülést 2017-hez képest. Két, viszonylag friss trend is megjelent a befektetési piacon: erősödik az alapok regionális aktivitása, és több nagyvállalat is létrehozta a saját kockázati tőkealapját. Teljes cikk

2018/09 24

Mi kell ahhoz, hogy könnyebben cseréljenek gazdát a magyar cégek?

2018. szeptember 20. Portfólió.hu Most lenne érdemes kiszállni a magyar vállalatokból a tulajdonosoknak, ha eladni akarnak. Lehet is látni tranzakciókat, de ezekből sokkal több is lehetne még. Furcsa sajátossága a piacnak, hogy elég sok magyar céget megfuttatnak a piacon, de az eladási szándék nem mindig komoly. Mindez annak fényében igazán meglepő, hogy a következő években megint eltűnhetnek a vevők, és akkor sokkal nehezebb lesz jó alkut kötni. Teljes cikk

2018/09 24

Közbeszerzés nélkül kijelölték a HiVenturest a 10 milliárdos tőkealap kezelésére

2018. szeptember 18. Portfólió.hu Számos ponton módosult a még tavaly márciusban meghirdetett 10 milliárd forintos digitalizációs tőkealap termékleírása, így szűkült a végrehajtható tőkebefektetés sávhatára és kiderült az is, hogy közbeszerzési eljárás helyett a HiVentures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-t jelölték ki az alap pénzügyi közvetítőjeként. Teljes cikk  

2018/09 24

Afrikai cég lett úrrá Budapesten sorra kebelezik be a plázákat

2018. szeptember 17. Privátbankár Új nemzetközi szereplő jelent meg a magyar piacon: a bevásárlóközpontokat bekebelező cég sorra hódítja meg a régió országait, a várakozásoknak megfelelően már a magyar piacon is megjelent a dél-afrikai tőke. Az Aréna és a Mammut felvásárlásával máris a legnagyobb plázatulajdonossá lépett elő a vállalat Budapesten, a térség tapasztalatai alapján itt is számos fejlesztés várható, ami növeli a plázák színvonalát. Teljes cikk  

2018/09 24

A válság előtt sem volt ilyen: pénzeső a magyar befektetési profiknál

2018. szeptember 14. Portfólió.hu Az MNB által publikált Aranykönyv első megjelenése óta nem volt olyan nyereséges a magyar alapkezelői piac, mint tavaly, amiben a kedvező tőkepiaci környezet mellett szerepet játszhatott az is, hogy a magyar piacon a magasabb díjjal dolgozó, cserébe viszont magasabb potenciális hozamot ígérő alapok továbbra is népszerűek. Egy év alatt tovább hízott a legnagyobb vagyont kezelő alapkezelők vagyona, a 10 legnagyobb szereplő ezzel már a teljes piaci vagyon 91%-a felett őrködik. Teljes cikk  

2018/09 24

A hazai kkv-k fejlesztése a cél

2018. szeptember 14. Portfólió.hu A BÉT több eszközzel támogatja a tőzsdére készülő cégeket, a cél az, hogy hatékony, transzparens, érett cégek jöjjenek létre, amelyek a megfelelő pillanatban a tőzsdét választják finanszírozási igényeik kielégítésére. Az edukációs folyamat mindenképpen a vállalatok hasznára válik. A tőzsdei felkészülés és a tőzsdére lépés keretrendszere az elmúlt időszakban teljessé vált, a következő időszakban az ösztönzőkre kerül a hangsúly, hogy olyan környezet jöjjön létre, amiben kkv-knak vagy akár állami cégeknek érdemes tőzsdére lépniük. Végh Richárddal, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatójával, és Nemescsói Andrással beszélgettünk. Ilyen és hasonló témákról a BÉT50 konferencián is szó lesz. Teljes cikk

2018/09 19

Rengeteg az összeolvadás és a felvásárlás a hazai ingatlanpiacon

Portfolio.hu

Tovább bővült a hazai összeolvadások és felvásárlások (M&A) piaca a tranzakciók számát tekintve. Az idei év első hat hónapjában 66 tranzakciót hoztak nyilvánosságra Magyarországon, ezzel a piac becsült mérete elérte a 2,3 milliárd dolláros (640 milliárd forint) értéket, ebből a legnagyobb részt az ingatlanpiac képviselte – derül ki az EY legfrissebb elemzéséből.

Teljes cikk   

2018/09 17

Közel 150 startup jelentkezett az Antenna Hungária akcelerátor programjára

2018. szeptember 13. ProfitLine Összesen 148 startup jelentkezett az Antenna Hungária és a Drukka Stratup Stúdió által életre hívott AHa! Brain Store vállalati akcelerációs programra. A jelentkezők közül a szakmai zsűri által kiválasztott 11 legjobb csapat részt vehetett a szeptember második hetében megrendezett boot camp-en. A projekt vezetői pedig közülük néhány héten belül kiválasztják azokat a legjobb csapatokat, melyek befektetést és fél éven keresztül inkubációs szolgáltatást kaphatnak. Teljes cikk  

2018/09 17

Háromszáz milliót kapott az informatikusképző

2018. szeptember 13. Piac és Profit Online Összesen mintegy 300 millió forint kockázati tőkét kapott a junior szoftverfejlesztőket képző Green Fox Academy. A szervezet első lépésként többek között szeptemberben Prágában megnyitja első külföldi iskoláját. Teljec cikk  

2018/09 17

Külföldre tart a Jegymester

2018. szeptember 11. Computerworld.hu Saját fejlesztésű jegyértékesítő platformjának továbbfejlesztéséhez, illetve külső rendszerekkel integrálásához használja fel a több százmillió forintos tőkeinjekciót a Jegymester. Teljes cikk  

2018/09 17

250 milliós tőkeinjekciót kapott egy magyar nyelvoktató app

2018. szeptember 7. Mfor Közel 800 ezer euró (250 millió forint) tőkebefektetést kapott a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől az angol nyelvtanulás könnyed és szórakoztató formáját kínáló Xeropan. Küldetésük, hogy gyakorlati, az életből vett és folyamatosan bővülő témáik segítségével a minden helyzetben jól használható, élő nyelvtudás „ragadjon" a felhasználóikra. Teljes cikk

2018/09 11

11,5 millió eurót kapott a magyar sikerstartup

2018. szeptember 4. Portfolio.hu A Tresorit, egy svájci-magyar biztonságos tárhely szolgáltatásra és megosztásra specializálódott cég, amely felhasználói számára titkosított fájlszinkronizálást és megosztást biztosít, sikeresen lezárta 11,5 millió eurós második körös tőkebevonását - írja a cég sajtóközleményben. Teljes cikk

2018/09 11

Félmilliárdnyi befektetés a Széchenyi Tőkealapnál

2018. augusztus 31. Portfolio.hu A Széchenyi Tőkebefektetési Alapnál (SzTA) újabb 431 millió forint befektetésről született döntés az elmúlt hetekben - közölte a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. Teljes cikk  

2018/09 04

Hatalmas támogatást kaptunk - ennyire megéri itt befektetni?

2018. augusztus 28. Privátbankár Évtizedes csúcsot döntött a európai cégekbe fektetett kockázati- és magántőke értéke. A Kelet-Közép Európában működő vállalatok 3,5 milliárd euró értékű befektetést kaptak 2017-ben, ami 113 százalékos növekedést jelez az előző évhez képest, és 40 százalékos bővülést mutat a 2008-ban elért korábbi csúcshoz viszonyítva – derült ki az Invest Europe éves jelentéséből. A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület szerint az összes befektetés 71 százaléka lengyel vállalatokhoz került, mellettük a román, a magyar és a lett cégek voltak a legnépszerűbbek. Teljes cikk

2018/09 04

Rekordösszegű kockázatitőke-befektetés a Kelet-Közép-Európában

2018. augusztus 28. Kamara Online A Kelet-Közép-Európában (KKE) működő vállalatok rekord összegű, összesen 3,5 milliárd euró értékű befektetést kaptak 2017-ben; az összes befektetés háromnegyede fogyasztási cikkek és szolgáltatások iparágban történt; a befektetések 71 százaléka lengyel vállalatokhoz került, a fennmaradó hányad román, lett és magyar cégekhez – derül ki az Invest Europe legfrissebb jelentéséből. Teljes cikk

2018/09 04

Pénzt kap a szoftverrobotot fejlesztő startup

2018. augusztus 23. az én pénzem A PortfoLion és a hubraum 400 ezer eurós befektetésének köszönhetően új piacok felé nyithat a CloudStorm, a robotizált folyamatautomatizálással foglalkozó startup cég. A cégek által rendelkezésre bocsátott tőke kiegészíti az Európai Bizottság „Horizon 2020” keretprogramja keretében a szoftverrobotok új generációjának kifejlesztéséhez biztosított 1,6 millió eurós keretet. Teljes cikk

2018/08 29

Rengeteg pénzt fektettek a régiós és magyar cégekbe tavaly

2018. augusztus 23. Portfólió.hu Elérte a 3,5 milliárd eurót a magán- és kockázatitőke-befektetések értéke tavaly Közép-és Kelet-Európában, ami új rekordnak számít - írja az Invest Europe a sajtóközleményében. Teljes cikk  

2018/08 29

Új állami kockázati tőkealapok nyíltak a magyar vállalkozásoknak: több mint 40 milliárd forintra lehet pályázni

2018. augusztus 07. Novekedes.hu Három új kockázati tőkealapot is elindított a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA). Interjú  Csuhaj V. Imrével, az SZTA vezérigazgatójával Teljes cikk

2018/08 29

Venture EU: 675 milliárdos tőkeprogram indul

2018. augusztus 07. Piac és Profit Online Több százmilliárd forintos uniós tőkeprogram indul a következő 1-2 évben, amelyen keresztül 1500 innovatív vállalat találhat befektetőre. IT, orvostudományi és zöldenergiai startupokat biztosan támogatnak majd. Még az idén leszerződik mind a hat, korábban kiválasztott európai tőkealap-kezelővel a VentureEU, a kockázatitőke-alapok páneurópai alapja; így hamarosan elindulhat a 2,1 milliárd eurós (közel 675 milliárd forint) EU-s tőkeprogram, amelyből várhatóan mintegy 1500 innovatív európai vállalkozás jut majd tőkefinanszírozáshoz. A Széchenyi Tőkealapkezelő Zrt. összeszedte, mit lehet tudni a kezdeményezésről. Teljes cikk  

2018/08 29

Külföldön is terjeszkedne a Jegymester

2018. július 31. Piac és Profit Online Több százmillió forintot fektet be és ezzel meghatározó részesedést szerez a Jegymester Kft.-ben a GB & Partners által kezelt EXIM Növekedési Magántőkealap, céljuk, hogy a jegyértékesítő platform külföldi piacokon is megjelenjen. Teljes cikk  

2018/08 29

Rekordmértékű tőke áramlott a fintech szektorba

2018. július 31. Tőzsdefórum Az év első felében 57,9 milliárd dollár befektetői tőke áramlott 875 tranzakcióval a fintech szektorba a világon, ami rekordnak számít, több, mint tavaly az egész évben - közölte a KPMG könyvvizsgáló Teljes cikk