Hírek

2019/02 06

Szűz piacra lép be a magyar szoftvergazdálkodási szakértő

Piac és Profit Online

A Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap 465 millió forint befektetéséről döntött a magyar tulajdonú IPR-Insights CEE Kft.-be. A speciális feltételek mellett létrejött tőkebefektetés a szoftvergazdálkodással és licenctanácsadással foglalkozó társaság nemzetközi terjeszkedési stratégiáját segíti. A cégcsoport 2018. évi árbevétele várhatóan meghaladja a 600 millió forintot, ami több mint 30 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Teljes cikk   

2019/02 06

Tavaly is virágzottak a vállalatfelvásárlások

Mfor.hu

Tíz éve nem ütöttek nyélbe annyi, 5 milliárd dollárt meghaladó értékű vállalat-adásvételi ügyletet, mint 2018-ban – derül ki az Allen & Overy nemzetközi ügyvédi iroda legfrissebb elemzéséből. S az idei évet illetően is optimisták.

Teljes cikk   

2019/02 01

Újabb felvásárlás a távközlési szektorban - Mi várható 2019-ben?

A 2018-as év a távközlési ágazatban kétségtelenül a változások, átrendeződések éve volt.

Sok változás történt tavaly, például az infokommunikációs iparág szerkezete kezdett átalakulni.

Teljes cikk   

2019/01 29

Új ingatlanalapot hozott létre Csányi Sándor kockázatitőke-befektető cége

Privátbankár

Ez már a második ingatlanalapja a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt.-nek, az elsőt 2017 végén hozta létre, mely a forrásai közel felét fektette be eddig.

Teljes cikk   

2019/01 25

Budapestre jöhet az egyik amerikai elektromosroller-megosztó

G7

Az elektromos autó és az elektromos robogó után megjelenhet Budapesten az első közösségi elektromosroller-megosztó szolgáltatás is. Legalábbis erre utal, hogy az amerikai gyökerű Lime mobilapplikációjában egy budai magánháznál pár napja feltűnt két roller.

Teljes cikk   

2019/01 23

Világszerte életeket ment egy magyar innováció, amely üzletnek is egyre jobb

G7

Az innovatív ötleteket üzleti sikerre váltani kőkemény kihívás, ami csak nagyon keveseknek sikerült Magyarországon. A HandInScan nyolc éve egyetemi projektként indult, a céget 2012-ben alapították.  Az eredeti terveket többször át kellett alakítani, de nem a technológiában: az üzleti és főleg az értékesítési elképzeléseket kellett többször újratervezni.

Teljes cikk   

2019/01 17

A helyére kerültek az építőkockák, jöhetnek az új cégek a magyar tőzsdére

Portfolio.hu

Jól sikerült 2018 a Budapesti Értéktőzsdén, folytatódott a forgalom növekedése, a kibocsátások is a tervek szerint alakultak. A pezsgés éve volt a tavalyi és még nincs vége, új szolgáltatások jöhetnek 2019-ben. Idén akár már az MKB tőzsdére lépésére is sor kerülhet, új, izgalmas cégekkel bővülhet a BÉT Xtend piac és még több részvényre kiterjedhet majd az elemzési program - mondta el a 2019-es tervekkel kapcsolatban a BÉT elnök-vezérigazgatója, Végh Richárd a Portfolio-nak adott interjújában.

Teljes cikk   

2019/01 17

Generációváltást segítő tőkeprogramot indít az MFB

Portfolio.hu

Új tőkefinanszírozási programot indít az MFB Csoport annak érdekében, hogy segítse a generációváltást olyan családi vállalkozások esetében, ahol a családon belüli utódlás nem megoldott - közölte a társaság.

Teljes cikk   

2019/01 16

Egy magyar cég, amelyre német brókerek is rá merik bízni a titkaikat

G7

Egyetemi projektből nőtt ki az egyik legértékesebb hazai startup, ami ma már nemzetközi vállalattá vált, Zürichben és Londonban is irodákat nyitott. A globális sikerhez az is kellett, hogy valóban nemzetközi céggé tudjanak válni, ezért is erősítettek német értékesítési igazgatóval. A Tresorit folyamatosan kísérletezik új termékekkel és szolgáltatásokkal. Gyorsan belátják, ha valamilyen ötlet nem jött be, ami segít abban, hogy innovatívak maradjanak.

Teljes cikk   

2019/01 15

Túrakereső oldal lehet az új magyar sikerstartup?

Portfolio.hu

Egy millió eurós tőkeemelésre készül egy tavaly alapított magyar startup, a Trekhunt. A cég, amely az aktív kikapcsolódást keresőknek nyújt egy kereső/gyűjtőoldalt, idén januárban indította el a szolgáltatását Magyarországon és tavaszra tervezi a nemzetközi megjelenést. 

Teljes cikk   

2019/01 15

MKB Fintechlab: kimagasló nemzetközi érdeklődés az idei inkubációs program iránt

Prim.hu

Minden eddigit felülmúló számú, 112 startup jelentkezett a világ minden tájáról az MKB Fintechlab 2019-es nemzetközi inkubációs programjára. A január 9. és 11. között Budapesten megrendezett kiválasztási táborban 18 startup versengett azért, hogy közülük a legjobbak bekerülhessenek a márciusban induló inkubációs programba. Az MKB Bank sikeres digitális átállásának köszönhetően a legjobb fintech startupok már a bank új digitális rendszeréhez fejleszthetik és tesztelhetik megoldásaikat, amelyet így az MKB Bank ügyfelei elsők között használhatnak majd.

Teljes cikk   

2019/01 14

Egyre több a kockázati tőkével elért siker

Novekedes.hu

A tavalyi 8 milliárd forintos feltöltés után már 22 milliárd forintos kerettel rendelkezik a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. legrégebbi alapja – mondta a Növekedés.hu-nak Csuhaj V. Imre elnök-vezérigazgató. Öt tőkealappal a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. gyakorlatilag a teljes palettát le tudja fedni, amivel a Magyarországon induló, komolyabb vállalkozásoknak tőkét lehet adni.

Teljes cikk   

2019/01 14

Magyar startup hozza össze az európai előadóművészeti világot

Prim.hu

Szakmai “társkereső" applikációval robban be az európai piacra 2019 januárjától egy magyar startup cég. Ha az előadóművészetben dolgozol, most Európán átívelő együttműködéseknek lehetsz részese a StageHive segítségével. A közösségi finanszírozás funkcióval pedig projektjeidet pénzügyileg is előmozdíthatod, hiszen a platform a közönség számára is nyitott lesz.

Teljes cikk   

2019/01 10

Sikeresen zárta informatikai befektetését az SZTA

Prim.hu

Sikeresen kiszállt a Széchenyi Tőkebefektetési Alap a nyíregyházi SYSX informatikai cégből. A tőkealapforrásaiból 2016 januárjában 210 millió forintos tőkeemelést hajtott végre a nyíregyházi vállalat, amely az acéliparban használatos hegesztőgépek hatékonyságát növelő rendszer fejlesztésével foglalkozik

Teljes cikk   

2019/01 08

Óvatos optimizmus jellemzi a közép-európai kockázatitőke-piacokat

Kamara Online

A Deloitte legfrissebb közép-európai kockázati tőke bizalmi felmérése szerint a piac továbbra is erős, de a befektetési tevékenység üteme várhatóan lassul ebben az évben.

Teljes cikk   

2019/01 04

Magyar megoldás segíthet a légikatasztrófák megelőzésében

Prim.hu

Egyszerűbbé, gyorsabbá és pontosabbá teheti a repülőgépek és más légijárművek külső átvizsgálását, illetve karbantartását az AerinX nevű magyar cég kiterjesztett valóság (AR) alapú megoldása. A vállalkozás három lépésben 250 millió forintos tőkebefektetésben részesül az X-Ventures Gamma Kockázati Tőkealap jóvoltából, hogy egyedülálló rendszerével piacra lépjen.

2019/01 04

Magyar chatbotos startupba száll be a Portfolion és a DayOne

Portfolio.hu

A Talk-A-Bot magyar alapítású startup 2 millió eurós befektetést kapott a DayOne Capitaltól és a Portfolion Venturestől, az OTP Bank kockázatitőke-alapjától. A startup vállalati chatbot alkalmazások fejlesztésére és közép-európai és délkelet-ázsiai terjeszkedésre fordítja a pénzt elsősorban. 

2018/12 21

Hamarosan bárki beszállhat az ígéretes európai egészségügyi startupokba

Portfolio.hu

Milyen trendek láthatóak az európai egészségügyi startupoknál és azok finanszírozásában? Hol és miként tudnak bekapcsolódni a legnagyobb európai multicégek? Milyen eredményeket tud felmutatni a legnagyobb európai kezdeményezés, az EIT Health ezen a téren? Kurt Höllerrel, az EIT Health vállalkozásfejlesztési igazgatójával többek között ezekről beszélgettünk, valamint a szervezet legújabb terveiről. Ezek között szerepel egy közösségi finanszírozási platform létrehozása, egy térkép felrajzolása, ami segíthet összekötni az innovatív vállalkozásokat és a szakértőket, valamint az EU fejlesztési bankjainak aktívabb bevonása.

Teljes cikk   

2018/12 21

Vidéki kkv-k figyelem! Milliárdokkal új állami kockázati tőkealap indul

Novekedes.hu

Új kockázati tőkealappal bővül a Magyarországon egyedülállónak számító állami Széchenyi tőkeprogram, amely nemsokára – Budapest és Pest megye kivételével – kínál finanszírozást a növekedni képes kkv-k számára. A követelményekről és a legújabb befektetésekről Csuhaj V. Imrével, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatójával beszélgettünk.

Teljes cikk   

2018/12 10

Begyújtották a rakétákat az MFB Csoport cégei

Portfólió.hu

2018. december 04. 

Egyre nagyobb mértékben hozzájárul a hazai kis- és középvállalkozások finanszírozásához az MFB Csoport. Az MFB, a Garantiqa, az MFB Invest, a Diákhitel Központ és a Hiventures, vagyis a cégcsoport tagjai mutatták be idei eredményeiket és terveiket egy mai budapesti sajtóeseményen.

Teljes cikk   

2018/12 10

Budapestre figyeltek a régió startupjai

Privátbankár

2018. december 3. 

Óriási érdeklődés mellett zajlott le a múlt héten a régió legnagyobb startup networking eseménye, a Regional Startup and Innovation Day.

Teljes cikk   

2018/12 10

Nagy bejelentésekre készül a magyar startupokat felkaroló kockatőke-kezelő

Portfólió.hu

2018. december 01. 

A műszaki egyetemmel megvalósított együttműködés tapasztalataiból kiindulva újabb intézményeken szeretne megjelenni a Hiventures a vállalkozóvá válás népszerűsítése érdekében a fiatalok körében – árulta el többek között a Portfolio-nak adott interjújában Kisgergely Kornél, aki mérleget vont a kockázati tőkealap-kezelő elmúlt 1,5 évéről is. A vezérigazgató reményei szerint hamarosan amerikai befektető jelenik meg az egyik portfóliótársaságukban, és egy másik céggel nemzetközi tőkekört terveznek. Arról is beszélt, hogy miért fontosak az olyan startup-díjak, amelyeket a Hiventures is kiosztott, legutóbb csütörtökön.

Teljes cikk   

2018/12 03

A vezetőknek is haladniuk kellene a korral

Tőzsdefórum

2018 november 26. 

Világszerte kihívást okoz a megfelelő munkavállalók felvétele és megtartása a vállalatoknak, ami veszélyezteti a napi működésüket – derül ki az EY felméréséből (EY Growth Barometer). A 21 országból 2766 felsővezető megkérdezésén alapuló kutatás válaszadói szerint cégük növekedése nagymértékben függ attól, hogyan teljesítenek a munkaerőpiacon.

Teljes cikk   

2018/11 29

Hír- és tudásmegosztó rendszert dolgozott ki közösen az AImotive és a Filter.hu

Mediapiac.com

2018. november 22. 

Az önvezetőjármű-technológiákat fejlesztő magyar startup, az AImotive számára alakított ki belső információs rendszert a Filter.hu

Teljes cikk   

2018/11 29

Startupnál dolgozni szexi, de vállalkozni nincs mersze a fiataloknak

Bitport

2018. november 21. 

Sok vonzó tulajdonságot látnak egy saját vállalkozásban, de félnek a kockázatoktól – derült ki a Hiventures felméréséből.

Teljes cikk   

2018/11 19

A startupok a befektetők kedvencei

Piac és Profit Online

2018. november 14.

2018 első negyedévében a kockázatitőke-iparág újra az erősödés jeleit mutatta, az év második felében pedig az új állami és magánalapok indulása hozhat további fellendülést 2017-hez képest. Két, viszonylag friss trend is megjelent a befektetési piacon: erősödik az alapok regionális aktivitása, és több nagyvállalat is létrehozta a saját kockázati tőkealapját.

Teljes cikk   

2018/11 19

Magyar vállalkozások segítése Washingtonban

Tőzsdefórum

2018. november 16. 

Magyar startup cégeket és innovatív kisvállalkozásokat segítő központ nyílik Washingtonban a magyar nagykövetségen.

Szabó László washingtoni nagykövet a csütörtöki jelképes alapkőletételen elmondta, Magyarország a tudományos felfedezések és újítások hosszú történetével dicsekedhet. Hozzátette, a magyar nagykövetség elsődleges feladatának tekinti a “legjobb és legcsillogóbb elmék amerikai megjelenésének elősegítését”.

Teljes cikk   

2018/11 19

Keresi az új akvizíciós lehetőségeket a Duna House

Portfólió.hu

2018. november 14. 

A Duna House szerdai sajtótájékoztatóján a társaság menedzsmentje pozitívan értékelte a cégcsoport elmúlt két évét és a vállalat tőzsdei jelenlétét is, a Duna House társ-vezérigazgatói szerint a társaság növekedése folytatódhat, a cég továbbra is aktívan keresi az új akvizíciós lehetőségeket, míg a Duna House célja mindemellett, hogy tovább növelje a részvényesei számára kifizetett osztalékot.

Teljes cikk   

2018/11 19

Mit kell tennünk a sokszereplős, nagy forgalmú tőzsdéért?

portfolio.hu

Amerikai kamatemelés, kereskedelmi háború, olasz válság, feltörekvő piacok sérülékenysége, Donald Trump, vállalati gyorsjelentések. Csak néhány tényező, amelyek miatt mostanában nem unatkoznak a részvénypiaci befektetők – ezekről is szó lesz a Portfolio ma esti befektetői klubjában. Virág Ferenc, a Random Capital vezérigazgatója az esemény kapcsán lapunknak arról beszélt, milyen folyamatok zajlanak manapság a magyar tőzsdén, hogyan változott a piac az elmúlt években, és hogy hogyan lehet megváltoztatni a térségre jellemző költség struktúra átalakulást.

Teljes cikk   

2018/11 13

Digitális sivatag a magyar bankrendszer – az EU sereghajtói vagyunk

Portfólió.hu

Rendkívül el van maradva Magyarország a banki digitalizáció tekintetében, ezért a bankjaink működési költségei magasak, a pénzügyi termékek pedig drágák. Bár lassú, javuló tendenciát tapasztalhatunk, robbanásszerű változásra nem számíthatunk a közeljövőben, hiszen a papírközpontú szabályozás és az elavult banki alaprendszerek (melyeket sok pénzintézet nem is tervez korszerűsíteni) a fejlődés útjában állnak. Az MNB Növekedési jelentéséből szemezgettünk.

Teljes cikk   

2018/11 12

80 milliárd forint friss forrás érhető el innovációra

Tőzsdefórum

2018. október 26. - Augusztus végén kezdte meg működését az a nyolc új kockázati tőkealap, melyek az új Jeremie-forrásnak nevezett európai uniós, innovációs célú tőke kihelyezését kezelik. A Drukka Startup Studio által indított Progress Bar rendezvénysorozat októberi eseményének keretében közülük az X-Ventures, a Solus Capital, a Finatech, illetve a Bonitás tőkealapok képviselői mutatták be az új programmal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Teljes cikk   

2018/11 12

Forradalmasítja a webfejlesztést egy magyar startup

MM Online

2018. október 30.

Bétatesztelési fázisba ért az Oneo magyar startup által kifejlesztett Oneo Shift szoftver, amely forradalmasítaná a webfejlesztést azáltal, hogy statikus weboldalakat varázsol át pillanatok alatt pár kattintással könnyen szerkeszthető weblappá. Az Oneo Shift mesterséges intelligencia segítségével épít tartalomkezelő rendszert a statikus oldalak mögé, ami által utóbbiak könnyedén szerkeszthetővé válnak. Az Oneo a fejlesztésre inkubációs befektetést kapott a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől.

Teljes cikk   

2018/11 12

Hiventures a nemzetközi VC piac élbolyában

Prim

2018. október 31.

Száznál is több vállalkozás összesen 7,26 milliárd forint befektetést kapott 2018-ban a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől, amivel a társaságot ismét a világ legaktívabb befektetői közé sorolták. Már túl vannak az első külhoni befektetésen is: 245 millió forint tőkeinjekciót kapott az Egyesült Államokban szabadulószobákat működtető magyarok által alapított PanIQ Franchising Inc-nek.

Teljes cikk   

2018/11 12

Élénkül a kockázati tőkebefektetések piaca

Tőzsdefórum

2018. október 11-12. Tőzsdefórum

Újra élénkül a kockázati tőkebefektetések piaca: a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint az április-június időszakban 49 vállalkozás jutott 3,26 milliárd forint összértékben tőkéhez Magyarországon.

Teljes cikk   

2018/10 29

Díjazták a legjobb európai deep tech startupokat

Gyártástrend

2018. október 19. 

A budapesti székhelyű Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) digitális ága, az EIT Digital ötödik éve díjazta az európai deep tech cégeket, amelyek közül a tíz legjobb nemzetközi növekedést segítő üzletfejlesztési csomagot kapott.

Teljes cikk   

2018/10 29

Év végéig tetőzik a Ginop

Tőzsdefórum

2018. október 25. 

A program szerződött állománya év végéig eléri a 2014-2020 között meghirdethető teljes keretet.

Az év végére a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) szerződött állománya eléri a 2500 milliárd forintot, a 2014-2020 között meghirdethető teljes keretet.

Teljes cikk   

2018/10 24

Cégvezetők: ugyan ki vásárol ma vállalatot?

Tőzsdefórum

2018. október 15. 

Négyéves mélyponton van a cégvezetők felvásárlási kedve – állapítja meg a 45 országban több mint 2600 döntéshozó körében végzett EY Tőkebizalmi Barométer. A visszaesés várhatóan csak ideiglenes, a jövő évtől visszatérhet a tranzakciós piac lendülete.

Teljes cikk   

2018/10 24

Magyar egészségügyi startup cégek mutatkoztak be Berlinben

Piac és Profit Online

2018.október 19. 

Digitális egészségügyi újításokkal foglalkozó feltörekvő magyar informatikai vállalkozások – startup cégek – mutatkoztak be kedden Berlinben az egészségipar és az élettudományok rangos nemzetközi fóruma, a Health Week keretében.

Teljes cikk   

2018/10 24

A korai fázisú befektetések dominálnak a kockázati tőkepiacon

Trend FM

2018. október 12. 

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület elnöke elmondta, hogy 2018. áprilisi-júniusi időszakában 49 vállalkozás jutott több mint 3 milliárd forint összértékben tőkéhez.

Zsembery Levente elmondta, hogy a kedvelt területek nem változtak, a befektetők legszívesebben a teljesen új „0” kilométeres vállalkozásokat karolják fel. Átlagosan 69 millió forintot fektettek be a vizsgált időszakban.

Teljes cikk   

2018/10 15

Eladták a népszerű magyar online számlázó szolgáltatás felét

2018. október 11. Bitport A norvég központú Visma Csoport vette meg a Számlázz.hu 50 százalékos tulajdonrészét. Teljes cikk  

2018/10 15

Tizenöt éves a Design Hét Budapest

2018. október 5. OrientPress Az évek során elért eredményeket jól bizonyítja, hogy az idén már tizenötödik alkalommal megrendezett Design Hét Budapest fesztivál, a vidéki társrendezvényekkel együtt, összesen mintegy 250 programot kínál. A jubileumi esemény díszvendége a design területén is nagyhatalomnak számító Németország, amely sztárdesignerek és ikonikus tárgyak bemutatásával kapcsolódik be a programsorozatba. A tizenöt napos fesztiválon a kiállítások, konferenciák, workshopok, bemutatók, előadások és közösségi akciók sora nemcsak arról tanúskodik, hogy a Design Hét Budapest mára nemzetközileg elismert és meghatározó rendezvénnyé nőtte ki magát, hanem egyúttal igazolja a design gazdasági jelentőségét és társadalomformáló erejét is. A programsorozat védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. Teljes cikk  

2018/10 08

Most igazán jó technológiai startupnak lenni

2018. október 4. Portfólió.hu A Budapesti Értéktőzsde ad otthont a napokban az Európai Bizottság Startup Europe Partnership programja következő állomásának, ahol nemzetközi vállalatok, befektetők és "scaleup" cégek találkozhatnak. A Scaleup Summit elnevezésű eseményen megszólalt Máté-Tóth István, a BÉT üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató helyettese, a Prezi egyik alapítója és az Autodesk igazgatója is. Teljes cikk

2018/10 08

Rekordon járnak a globális cégfelvásárlások

2018. szeptember 28. Portfólió.hu Új rekord felé közelít a globális felvásárlási piac, az év első kilenc hónapjában olyan aktivitást lehetett látni az ügyletkötésben, amilyet legutóbb a tíz évvel ezelőtti pénzügyi válság idején. Teljes cikk

2018/09 24

A startupok a befektetők kedvencei?

2018. szeptember 18. Piac és Profit 2018 első negyedévében a kockázatitőke-iparág újra az erősödés jeleit mutatta, az év második felében pedig az új állami és magánalapok indulása hozhat további fellendülést 2017-hez képest. Két, viszonylag friss trend is megjelent a befektetési piacon: erősödik az alapok regionális aktivitása, és több nagyvállalat is létrehozta a saját kockázati tőkealapját. Teljes cikk

2018/09 24

Mi kell ahhoz, hogy könnyebben cseréljenek gazdát a magyar cégek?

2018. szeptember 20. Portfólió.hu Most lenne érdemes kiszállni a magyar vállalatokból a tulajdonosoknak, ha eladni akarnak. Lehet is látni tranzakciókat, de ezekből sokkal több is lehetne még. Furcsa sajátossága a piacnak, hogy elég sok magyar céget megfuttatnak a piacon, de az eladási szándék nem mindig komoly. Mindez annak fényében igazán meglepő, hogy a következő években megint eltűnhetnek a vevők, és akkor sokkal nehezebb lesz jó alkut kötni. Teljes cikk

2018/09 24

Közbeszerzés nélkül kijelölték a HiVenturest a 10 milliárdos tőkealap kezelésére

2018. szeptember 18. Portfólió.hu Számos ponton módosult a még tavaly márciusban meghirdetett 10 milliárd forintos digitalizációs tőkealap termékleírása, így szűkült a végrehajtható tőkebefektetés sávhatára és kiderült az is, hogy közbeszerzési eljárás helyett a HiVentures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-t jelölték ki az alap pénzügyi közvetítőjeként. Teljes cikk  

2018/09 24

Afrikai cég lett úrrá Budapesten sorra kebelezik be a plázákat

2018. szeptember 17. Privátbankár Új nemzetközi szereplő jelent meg a magyar piacon: a bevásárlóközpontokat bekebelező cég sorra hódítja meg a régió országait, a várakozásoknak megfelelően már a magyar piacon is megjelent a dél-afrikai tőke. Az Aréna és a Mammut felvásárlásával máris a legnagyobb plázatulajdonossá lépett elő a vállalat Budapesten, a térség tapasztalatai alapján itt is számos fejlesztés várható, ami növeli a plázák színvonalát. Teljes cikk  

2018/09 24

A válság előtt sem volt ilyen: pénzeső a magyar befektetési profiknál

2018. szeptember 14. Portfólió.hu Az MNB által publikált Aranykönyv első megjelenése óta nem volt olyan nyereséges a magyar alapkezelői piac, mint tavaly, amiben a kedvező tőkepiaci környezet mellett szerepet játszhatott az is, hogy a magyar piacon a magasabb díjjal dolgozó, cserébe viszont magasabb potenciális hozamot ígérő alapok továbbra is népszerűek. Egy év alatt tovább hízott a legnagyobb vagyont kezelő alapkezelők vagyona, a 10 legnagyobb szereplő ezzel már a teljes piaci vagyon 91%-a felett őrködik. Teljes cikk  

2018/09 24

A hazai kkv-k fejlesztése a cél

2018. szeptember 14. Portfólió.hu A BÉT több eszközzel támogatja a tőzsdére készülő cégeket, a cél az, hogy hatékony, transzparens, érett cégek jöjjenek létre, amelyek a megfelelő pillanatban a tőzsdét választják finanszírozási igényeik kielégítésére. Az edukációs folyamat mindenképpen a vállalatok hasznára válik. A tőzsdei felkészülés és a tőzsdére lépés keretrendszere az elmúlt időszakban teljessé vált, a következő időszakban az ösztönzőkre kerül a hangsúly, hogy olyan környezet jöjjön létre, amiben kkv-knak vagy akár állami cégeknek érdemes tőzsdére lépniük. Végh Richárddal, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatójával, és Nemescsói Andrással beszélgettünk. Ilyen és hasonló témákról a BÉT50 konferencián is szó lesz. Teljes cikk

2018/09 19

Rengeteg az összeolvadás és a felvásárlás a hazai ingatlanpiacon

Portfolio.hu

Tovább bővült a hazai összeolvadások és felvásárlások (M&A) piaca a tranzakciók számát tekintve. Az idei év első hat hónapjában 66 tranzakciót hoztak nyilvánosságra Magyarországon, ezzel a piac becsült mérete elérte a 2,3 milliárd dolláros (640 milliárd forint) értéket, ebből a legnagyobb részt az ingatlanpiac képviselte – derül ki az EY legfrissebb elemzéséből.

Teljes cikk   

2018/09 17

Közel 150 startup jelentkezett az Antenna Hungária akcelerátor programjára

2018. szeptember 13. ProfitLine Összesen 148 startup jelentkezett az Antenna Hungária és a Drukka Stratup Stúdió által életre hívott AHa! Brain Store vállalati akcelerációs programra. A jelentkezők közül a szakmai zsűri által kiválasztott 11 legjobb csapat részt vehetett a szeptember második hetében megrendezett boot camp-en. A projekt vezetői pedig közülük néhány héten belül kiválasztják azokat a legjobb csapatokat, melyek befektetést és fél éven keresztül inkubációs szolgáltatást kaphatnak. Teljes cikk  

2018/09 17

Háromszáz milliót kapott az informatikusképző

2018. szeptember 13. Piac és Profit Online Összesen mintegy 300 millió forint kockázati tőkét kapott a junior szoftverfejlesztőket képző Green Fox Academy. A szervezet első lépésként többek között szeptemberben Prágában megnyitja első külföldi iskoláját. Teljec cikk  

2018/09 17

Külföldre tart a Jegymester

2018. szeptember 11. Computerworld.hu Saját fejlesztésű jegyértékesítő platformjának továbbfejlesztéséhez, illetve külső rendszerekkel integrálásához használja fel a több százmillió forintos tőkeinjekciót a Jegymester. Teljes cikk  

2018/09 17

250 milliós tőkeinjekciót kapott egy magyar nyelvoktató app

2018. szeptember 7. Mfor Közel 800 ezer euró (250 millió forint) tőkebefektetést kapott a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől az angol nyelvtanulás könnyed és szórakoztató formáját kínáló Xeropan. Küldetésük, hogy gyakorlati, az életből vett és folyamatosan bővülő témáik segítségével a minden helyzetben jól használható, élő nyelvtudás „ragadjon" a felhasználóikra. Teljes cikk

2018/09 11

11,5 millió eurót kapott a magyar sikerstartup

2018. szeptember 4. Portfolio.hu A Tresorit, egy svájci-magyar biztonságos tárhely szolgáltatásra és megosztásra specializálódott cég, amely felhasználói számára titkosított fájlszinkronizálást és megosztást biztosít, sikeresen lezárta 11,5 millió eurós második körös tőkebevonását - írja a cég sajtóközleményben. Teljes cikk

2018/09 11

Félmilliárdnyi befektetés a Széchenyi Tőkealapnál

2018. augusztus 31. Portfolio.hu A Széchenyi Tőkebefektetési Alapnál (SzTA) újabb 431 millió forint befektetésről született döntés az elmúlt hetekben - közölte a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. Teljes cikk  

2018/09 04

Hatalmas támogatást kaptunk - ennyire megéri itt befektetni?

2018. augusztus 28. Privátbankár Évtizedes csúcsot döntött a európai cégekbe fektetett kockázati- és magántőke értéke. A Kelet-Közép Európában működő vállalatok 3,5 milliárd euró értékű befektetést kaptak 2017-ben, ami 113 százalékos növekedést jelez az előző évhez képest, és 40 százalékos bővülést mutat a 2008-ban elért korábbi csúcshoz viszonyítva – derült ki az Invest Europe éves jelentéséből. A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület szerint az összes befektetés 71 százaléka lengyel vállalatokhoz került, mellettük a román, a magyar és a lett cégek voltak a legnépszerűbbek. Teljes cikk

2018/09 04

Rekordösszegű kockázatitőke-befektetés a Kelet-Közép-Európában

2018. augusztus 28. Kamara Online A Kelet-Közép-Európában (KKE) működő vállalatok rekord összegű, összesen 3,5 milliárd euró értékű befektetést kaptak 2017-ben; az összes befektetés háromnegyede fogyasztási cikkek és szolgáltatások iparágban történt; a befektetések 71 százaléka lengyel vállalatokhoz került, a fennmaradó hányad román, lett és magyar cégekhez – derül ki az Invest Europe legfrissebb jelentéséből. Teljes cikk

2018/09 04

Pénzt kap a szoftverrobotot fejlesztő startup

2018. augusztus 23. az én pénzem A PortfoLion és a hubraum 400 ezer eurós befektetésének köszönhetően új piacok felé nyithat a CloudStorm, a robotizált folyamatautomatizálással foglalkozó startup cég. A cégek által rendelkezésre bocsátott tőke kiegészíti az Európai Bizottság „Horizon 2020” keretprogramja keretében a szoftverrobotok új generációjának kifejlesztéséhez biztosított 1,6 millió eurós keretet. Teljes cikk

2018/08 29

Rengeteg pénzt fektettek a régiós és magyar cégekbe tavaly

2018. augusztus 23. Portfólió.hu Elérte a 3,5 milliárd eurót a magán- és kockázatitőke-befektetések értéke tavaly Közép-és Kelet-Európában, ami új rekordnak számít - írja az Invest Europe a sajtóközleményében. Teljes cikk  

2018/08 29

Új állami kockázati tőkealapok nyíltak a magyar vállalkozásoknak: több mint 40 milliárd forintra lehet pályázni

2018. augusztus 07. Novekedes.hu Három új kockázati tőkealapot is elindított a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA). Interjú  Csuhaj V. Imrével, az SZTA vezérigazgatójával Teljes cikk

2018/08 29

Venture EU: 675 milliárdos tőkeprogram indul

2018. augusztus 07. Piac és Profit Online Több százmilliárd forintos uniós tőkeprogram indul a következő 1-2 évben, amelyen keresztül 1500 innovatív vállalat találhat befektetőre. IT, orvostudományi és zöldenergiai startupokat biztosan támogatnak majd. Még az idén leszerződik mind a hat, korábban kiválasztott európai tőkealap-kezelővel a VentureEU, a kockázatitőke-alapok páneurópai alapja; így hamarosan elindulhat a 2,1 milliárd eurós (közel 675 milliárd forint) EU-s tőkeprogram, amelyből várhatóan mintegy 1500 innovatív európai vállalkozás jut majd tőkefinanszírozáshoz. A Széchenyi Tőkealapkezelő Zrt. összeszedte, mit lehet tudni a kezdeményezésről. Teljes cikk  

2018/08 29

Külföldön is terjeszkedne a Jegymester

2018. július 31. Piac és Profit Online Több százmillió forintot fektet be és ezzel meghatározó részesedést szerez a Jegymester Kft.-ben a GB & Partners által kezelt EXIM Növekedési Magántőkealap, céljuk, hogy a jegyértékesítő platform külföldi piacokon is megjelenjen. Teljes cikk  

2018/08 29

Rekordmértékű tőke áramlott a fintech szektorba

2018. július 31. Tőzsdefórum Az év első felében 57,9 milliárd dollár befektetői tőke áramlott 875 tranzakcióval a fintech szektorba a világon, ami rekordnak számít, több, mint tavaly az egész évben - közölte a KPMG könyvvizsgáló Teljes cikk

2018/07 30

Folytatódik a kockázatitőke-piacok fellendülése

2018. július 17. BrandtrendDeloitte legfrissebb közép-európai kockázati tőke bizalmi felmérésében félévente megkérdezett közép-európai tőkebefektetők szerint a gazdaság és a tőkepiac kedvező környezetet teremt az ügyleteknek, többségük nem számít a piac lassulására, így a közép-európai tőkebefektetési tevékenység továbbra is egészséges szinten mozog. Teljes cikk  

2018/07 30

Tőkebefektetést keres? Mutatjuk, milyen esetekben érdemes az SZTA-hoz fordulni

2018 első negyedévében az erősödés jeleit mutatta a hazai kockázatitőke-iparág; hasonlóan az elmúlt időszakokhoz, ezt a negyedévet is a korai fázisú cégeket kereső befektetők dominálták – közölte a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) a napokban. Csupán ebben a negyedévben 12 exitre került sor, tavaly egész évben 11-et regisztráltak. Blogbejegyzésünkben hagyjuk a számokat beszélni, és bemutatjuk, hogy illeszkedik a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. 4 tőkealapja a mai kockázatitőke-piacba!

2018/07 23

Az OTP innovációs receptje: nem csak a fintechekre építenek

2018. július 19. Portfólió.hu Az OTP-nél tavaly április óta külön szervezeti egység dolgozik azon, hogy a bank fintech cégekkel közösen vagy éppen dolgozói ötletek alapján felpörgesse a digitalizációt: ez az OTP LAB. A bank startup akcelerációs programot is indított, amelyben a fintech cégek többek között mesterséges intelligenciával működő adósminősítő rendszert, szuperbiztonságos biometrikus azonosítást, de számla digitalizációs rendszert is bemutattak. A legnagyobb hazai bank fintech stratégiájáról, a startup programról és az OTP belső innovációs laborjáról Fischer Andrással, az OTP LAB vezetőjével beszélgettünk. Teljes cikk    

2018/07 23

A hazai befektetők uralják a piacot: még sincs ok az örömre

2018. július 18. Portfólió.hu Nem indult erősen a magyar ingatlanpiac a befektetési volumen szempontjából, 2018 első felében a teljes befektetési összeg csupán a 40 százalékát tette ki a tavalyi első félév során mértnek. A piaci várakozások alapján azonban a következő félévben kerül sor a nagyobb tranzakciókra, így az egész éves összeg túllépheti az 1 milliárd eurós (320 milliárd forint) határt. A belföldi tőke részaránya a teljes befektetési tevékenységhez viszonyítva növekedett, ami ebben az időszakban lezajló, összesen 12 felvásárlásnak köszönhető - derül ki a CBRE legfrissebb elemzéséből. Teljes cikk  

2018/07 23

Egyre több magyar startup kap tőkebefektetést

2018. július 13. Üzletrész Egyre több startupot találtak érdemesnek arra, hogy tőkét fektessenek beléjük – tette közzé a a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület. Az idei első negyedévben összesen 39 vállalkozás jutott 1,347 milliárd forint tőkéhez. A legtöbb tőke két szektorba áramlott: a fogyasztói szolgáltatásokba, illetve a közlekedésbe. A legnagyobb értékű befektetésre ugyanakkor az élettudomány területén került sor. A kockázatitőke-iparág újra az erősödés jeleit mutatta az év első három hónapjában, a korábbi időszakokhoz hasonlóan a korai fázisú cégeket kereső befektetők dominálták a piacot. Eltérően a 2015–2016-os évektől, kivásárlásos magántőke-tranzakció nem volt január–március hónapban – jelentette a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA). Teljes cikk

2018/07 17

Erősödik a kockázati tőke iparág 

2018. július 11. Tőzsdefórum Újra az erősödés jeleit mutatta a kockázati tőke iparág az első negyedévben: a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint január-márciusban 39 vállalkozás jutott 1,347 milliárd forint összértékben tőkéhez Magyarországon. Teljes cikk  

2018/07 17

Folytatódik a közép-európai kockázatitőke-piacok fellendülése

2018. július 11. Kamara Online A Deloitte legfrissebb közép-európai kockázati tőke bizalmi felmérésében félévente megkérdezett közép-európai tőkebefektetők szerint a gazdaság és a tőkepiac kedvező környezetet teremt az ügyleteknek, többségük nem számít a piac lassulására, így a közép-európai tőkebefektetési tevékenység továbbra is egészséges szinten mozog. Teljes cikk  

2018/07 17

A tőkebevonás olyan, mint egy házasság csak hosszú távon van értelme

2018. június 20. Piac és Profit Online A tőkebevonás olyan, mint egy házasság. Csak olyan befektetővel érdemes dealt csinálni, akivel hosszú évekig együtt is tudsz működni. Ezt vallják a Starschema tulajdonosai, akik kitartó munka után a Big Data szegmens régiós piacvezetői lettek. Teljes cikk

2018/07 17

Gyenge évkezdet után élénkülhet a felvásárlási piac

2018. június 19. Mfor „Egyelőre tovább folytatódik a világgazdasági konjunktúra, a finanszírozási költségek pedig továbbra is nagyon alacsony szinten mozognak, így az év eleji jelentős visszaesést követően várhatóan korrigál majd az M&A piac- magyarázza Boross Ákos, a BDO Magyarország pénzügyi tanácsadási üzletágának ügyvezető partnere. - Arra azonban számítani kell, hogy a korábbinál magasabb részvényárfolyamok miatt, a túlértékeltség kockázatának elkerülése érdekében a tranzakciók nagyobb hányada zajlik majd részvénycsere formájában." Teljes cikk

2018/06 19

Fellendülőben a magyar m&a piac

2018. június 14. Iroda Blog Ma tartotta 20. Éves Befektetési Konferenciáját a kockázatiés magántőke, illetve a vállalatfinanszírozási szektor regionális helyzetéről a Magyar Kockázatiés Magántőke Egyesület (HVCA). Teljes cikk  

2018/06 19

Jövedelmezőbbek a nők által alapított startupok

2018. június 12. HR Portál A női startupok több bevételt termelnek, miközben kisebb pénzügyi befektetésben részesülnek, mint a férfiak által alapított startupok - derül ki a Boston Consulting Group és a MassChallenge kutatásából. Teljes cikk  

2018/06 19

Európai szintről érkezik az újabb pénzözön a magyar kkv-knak

2018. június 12. Portfólió.hu Tavaly decembertől 2021-ig 97 millió eurónyi tőkét helyez ki a közép-kelet-európai régióban működő kkv-k és más, növekedésoreintált cégek számára az Európai Beruházási Alap. A HVCA-Portfolio Investment Conference délutáni szekciójában ugyanakkor felvetődött a kérdés: az újabb Jeremie-körrel és a tőzsdefejlesztési alappal nincs-e már így is túl sok kihelyezésre váró tőke a magyar piacon. A panelrésztvevők szerint a forrásbőség ellenére is van keresnivalója a páneurópai alapnak a hazai M&A piacon. Teljes cikk

2018/06 19

Kiszállnak a stratégiai befektetők a régiós cégekből, de már folyik a verseny a helyekért

2018. június 12. Portfólió.hu Egyre több befektetésből szállnak ki a stratégiai befektetők világszerte, ez pedig lehetőséget teremt más alapkezelőknek a jó beszálláshoz. A HVCA-Portfolio Invstment Conference délutáni szekciójában elhangzott, a stratégiai befektetőket sok esetben a mostani geopolitikai bizonytalanságok, illetve túlzott szabályozói elvárások is aggasztják. Teljes cikk

2018/06 19

Odavannak a blockchainért a bankok és a fintech cégek

2018. június 12. Portfólió.hu Egészséges verseny van a bankok és a fintech cégek között a digitalizációs versenyben, és míg lakossági vonalon nagyobb teret nyerhetnek a fintech cégek, befektetési banki vagy vállalati oldalról nem biztos, hogy labdába tudnak rúgni a hagyományos nagybankokkal. a HVCA & Portfolio Investment Conference délelőtti panelbeszélgetésében szó volt arról is, hogy a blockchain forradalmasíthatja az eddig ismert világot és folyamatokat, de a kriptodevizákkal továbbra sem árt vigyázni. Teljes cikk

2018/06 19

Lego-guru: állandóan ezen buknak el a cégek

2018. június 12. Portfólió.hu Piaci részesedést növelni csak úgy lehet, ha egy vállalat az innovációban, a márkaépítésben és az ügyfélélmény nyújtásában is előrébb jár a versenytársakhoz képest. Christian Majgaard, a Lego globális márka és üzletfejlesztési részlegének korábbi vezetője szerint sok cég nem tudja, hogy a logó és a márka két különböző dolog. A HVCA-Portfolio Investment Conference nyitóelőadója kitért arra is, milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy erős márka, és felvásárlóként mikor kell elgondolkodni egy már meglévő márka fenntartásában vagy teljes újragondolásában. Teljes cikk

2018/06 19

A Magyar Fejlesztési Bank csatlakozott a Central Europe Fund of Funds nemzetközi befektetési alaphoz

2018. június 12. Webradio A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) csatlakozott a legkevesebb 200 millió eurót megmozgató, régiós befektetési alaphoz, a Central Europe Fund of Funds-hoz (CEFoF), amely a közép-európai régióban tevékenykedő kis- és középvállalkozások tőkefinanszírozásának elősegítésére jött létre - közölte az MFB. A közlemény idézte Bernáth Tamást, az MFB elnök vezérigazgatóját, aki a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) és a Portfólió által közösen szervezett befektetési konferencián kedden Budapesten kifejtette, hogy az európai befektetési alap üzleti céljai jól illeszkednek a Magyarországon kiépülő finanszírozási ökoszisztémához, amely azért jött létre, hogy minden céges életfázisban, a lehető legszélesebb körben segítse tőkefinanszírozással az innovatív kezdeményezéseket. Teljes cikk

2018/06 19

Kapkodnak a magyar cégek után, milliárdok ömölhetnek az országba

2018. június 8. Portfólió.hu Egyre élénkebb az M&A-piac Magyarországon és a növekedés nem áll le, hacsak nem üt be egy komolyabb válság. A növekedés dinamikáját jelenleg a rengeteg felhalmozott pénz és az öröklés is hajtja hazánkban, különösen a pénzügyi szektor és az ingatlanpiac aktív - véli Lengyel Zoltán, az Allen & Overy partnere. A szakember beszélt a Portfolio-nak adott interjújában a hazai bankszektor jövőjéről is. Teljes cikk

2018/06 19

Beindul a banki konszolidáció, Magyarországon több ilyen ügylet is jöhet

2018. június 7. Portfólió.hu Az elmúlt néhány év konjunktúrája a belföldi tőke felhalmozódását segítette, így a hazai cégeknek nagyobb tere nyílt, hogy akvizíciós úton növekedjenek, ugyanakkor a magyar piac mérete óhatatlanul korlátozza a tranzakciók méretét. Csűrös Balázs, a Deloitte Magyarország tanácsadási üzletágának partnere szerint a nemzetközi trendeknek megfelelően zajlik a konszolidáció a regionális pénzügyi szolgáltatói szektorban, mivel több nemzetközi csoport úgy ítéli meg, hogy számára a közép-európai régió nem alapvető fontosságú. A Portfolio-nak adott interjúban a szakember beszélt arról is, mennyire nehezítik meg a szigorúbb jogszabályi és hatósági elvárások az M&A-piaci ügyletek teljesülését és milyen hatással lehet a felvásárlási piacra egy esetleges kereskedelmi háború és a protekcionista intézkedések. Teljes cikk

2018/06 19

Kissé csökkent a kockázati tőkebefektetések értéke tavaly

2018. június 6. ProfitLine Magyarországon 95 befektetésen keresztül 95 vállalat kapott összesen 38,2 millió euró összértékű kockázati- és magántőke-befektetést tavaly a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) éves jelentése szerint. Teljes cikk

2018/06 05

Megélhetési vállalkozók árasztják el Magyarországot, de azért vannak érdekes befektetési sztorik

2018. június 1. Porfolio.hu A tavalyi év után idén is folytatódhat a magyar M&A piacon látott növekedés ügyletszámban és ügyletértékben is, de a piac bezárkózása árnyalja a képet - mondta el a Portfolio-nak adott interjúban Zsembery Levente, a HVCA elnöke és az X-Ventures vezérigazgatója, miután 2017-ben a régióban Magyarországon volt a legmagasabb az úgynevezett hazai tranzakciók aránya. A szakember beszélt arról is, hogy bár az új Jeremie-körrel ismét jelentősebb összeget lehet kihelyezni a magyar innovatív cégeknek, egyre több a megélhetési vállalkozó is, akik bár tudják magukról, hogy nem vállalkozó alkatok, a sok pénz miatt mégis kockáztatnak. Teljes cikk    

2018/06 05

A szakma nagyágyúi a budapesti befektetési konferencián

2018. május 23. Piac és Profit Online A HVCA Éves Befektetési Konferenciája az üzleti élet és a jogi szakma kiemelt kapcsolatépítő fóruma, ahol a résztvevők megvitatják a kockázati- és magántőke, illetve a vállalatfinanszírozási szektor helyzetét Közép-, Kelet-, illetve Délkelet-Európában. A nyitóelőadást Christian Majgaard, a márkaépítés és innováció nemzetközileg elismert szakértője, a LEGO korábbi globális márkaépítési és üzletfejlesztési vezetője tartja. Teljes cikk  

2018/06 05

Ki mondta, hogy csak a startupokba éri meg befektetni Magyarországon?

2018. május 24. Portfólió.hu A rendszerváltás óta működik a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb magántőke társasága, az Enterprise Investors. Tranzakciós szakértőkből álló befektetési csapatuk a közép-európai régió tizenegy országában tevékenykedik: bár az egyes országok piacai - leginkább méretük miatt - meglehetősen eltérnek egymástól, a befektetők sok szempontból hasonló kihívásokkal küzdenek Budapesten, mint például Varsóban, Pozsonyban vagy Bukarestben. A Portfolio Tüske Tamással, a magyarországi működésért felelős igazgatóval beszélgetett a hazai és a régiós befektetési lehetőségekről, a megfelelő cégek megtalálásáról, és arról, mi a legnehezebb a generációváltásban. Teljes cikk  

2018/05 23

A Tungsram kivásárlása jól mutatja, milyen fontos a vállalategyesülési és felvásárlási tevékenység a magyar gazdaságban

2018. május 18. ProfitLine A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) örömmel jelenti be, hogy a sorrendben immár huszadik Éves Befektetési Konferenciájának nyitóelőadását Christian Majgaard, a márkaépítés és innováció nemzetközileg elismert szakértője, a LEGO korábbi globális márkaépítési és üzletfejlesztési vezetője tartja. A rendezvénynek június 12-én, a budapesti Hotel Hilton Vár ad otthont. Majgaard úr nevéhez fűződik a LEGO 21. századi márkaként történő újrapozicionálása olyan áttörő franchise-ok segítségével, mint a LEGO Mindstorms robotok és a Harry Potter licenc. Christian Majgaard nyitóelőadásának központi témája az innováció és a márkaépítés lesz. Teljes cikk    

2018/05 23

Mit ér az élelmiszer ha magyar?

2018. május 18. Elelmiszer.hu Az export állt a középpontban a HG Media „Fókuszban: A kereskedelmi mérleg” című szakmai konferenciáján, ám a hazai élelmiszer sok előadásban és kerekasztal-beszélgetésben kapott hangsúlyos szerepet. A résztvevők arra is keresték a válaszokat, hogy merre érdemes terjeszkednie a hazai élelemiszerexportnak és melyek az ebben rejlő nehézségek? Persze szó esett a nagy mumusról: a munkaerőpiaci válságról is. „A világ gazdasága értékláncba szerveződött, ebben kell megtalálniuk a helyüket a magyar vállalkozásoknak” – fogalmazott Zsembery Levente kockázatelemző, az X-Ventures vezérigazgatója és a HVCA elnöke. Az egyik óriási lehetőség a magyar cégek számára a kínai piacban rejlik. A Kína itt, Magyarország ott? - című – teltházas – beszélgetésen elhangzott, hogy soha nem voltak olyan jók a kínai – magyar kapcsolatok, mint ma. Teljes cikk    

2018/05 23

Nemzetközi fintech ünnep Budapesten!

2018. május 18. Prim Az MKB Fintechlab - az MKB Bank által Magyarországon elsőként létrehozott fintech innovációs labor és banki startup inkubátor - 2016 óta foglalkozik startupokkal és a fintech befektetésekkel. Teljes cikk  

2018/05 23

Minőségi menedzsment és átlátható működés kell az M&A-piac fellendüléséhez

2018. május 17. Világgazdaság A magyar piac nem túl nagy, az eladásra váró cégek zöménél még mindig súlyos probléma a generációváltás, és több lehetőséget kell biztosítani a tehetséges és tapasztalt menedzsereknek. Teljes cikk

2018/05 23

Kedvező piaci dinamika a hazai vállalatértékesítésiés felvásárlási piacon

2018. május 14. ProfitLine Ugyan az elmúlt évben a közép-kelet-európai régióban és Magyarországon is bizonyos mértékben csökkent a tranzakciós aktivitás az M&A piacon, azonban a gazdasági növekedés és alacsony forrásköltségek továbbra is kedvező környezetet biztosítanak a tranzakciók megvalósulásához– derül ki a Deloitte új tanulmányából. A 2017-es évben 376 tranzakciót bonyolítottak a régióban, amely 7 százalékos csökkenést mutat a tavalyi évhez képest. A nyilvános adatok alapján a legnagyobb összegű felvásárlások a távközlési és a pénzügyi szektorban valósultak meg. Az ingatlanpiac sikeres évet zárt, több új befektető is megjelent Magyarországon. Teljes cikk

2018/05 15

Egymillió eurós befektetést kapott a Bookr Kids

2018. május 10. Mediapiac Összesen 1 millió euró tőkebefektetést kap a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől a Bookr Kids. A három éves startup interaktív könyveket és alkalmazásokat fejleszt gyerekeknek, könyvkiadóknak, cégeknek és oktatási intézményeknek, közben digitalizál eddig csupán papíralapon elérhető meséket. Teljes cikk    

2018/05 15

Nagyon jó év lehet 2018 a cégfelvásárlási piacon

2018. május 9. Portfólió.hu Már az első negyedévben meghaladta az 1000 milliárd dollárt a világ cégfelvásárlásainak értéke, ami számottevő növekedés a megelőző év azonos időszaki 749 milliárd dollárjához képest - derül ki a KPMG elemzéséből. Idehaza a Telenor eladásával minden bizonnyal megdőlt a legnagyobb hazai cégfelvásárlás rekordja, és jó eséllyel megdől az egész éves tranzakciós rekord is. Teljes cikk    

2018/05 15

Mire jó a tőzsde kkv-piaca?

2018. május 9. ProfitLine Egyre többet lehet arról hallani, hogy deklarált gazdaságpolitikai cél a kis- és középvállalkozások szabályozott piacra lépésének könnyítése. E cél érdekében egyrészt a Budapesti Értéktőzsde létrehozta a BÉT Xtend platformot, másrészt a vállalkozások a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. új tőkealapja, a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap forrásait is igénybe tudják venni a bevezetés megkönnyítése érdekében. Az Xtend Magyarországon eddig nem látott módon egyszerűsíti a forrásbevonást, amihez azonban számos nemzetközi példa szolgál alapul. Az ilyen kkv-piacokat a „hagyományos” tőzsdei piacokkal ellentétben multilaterális kereskedési platformoknak (MTF) hívjuk. Az alábbi cikkben a Dr. Pintér Attila Ügyvédi Iroda az MTF legfontosabb jellemzőit gyűjtötte össze. Teljes cikk    

2018/05 15

Az elitben a Hiventures

2018. május 4. MM Online Két független nemzetközi szervezet – a Crunchbase és Dow Jones – egyaránt Európában az első, nemzetközi szinten pedig a harmadik helyre sorolta a Hiventurest a legaktívabb befektetők rangsorában, 2018 első negyedéves eredményei alapján. Teljes cikk  

2018/05 09

Csúcsra pörög a fintechforradalom: még soha nem kaptak ennyi pénzt

2018. április 25. Portfólió.hu 2018 első negyedévében több kockázati tőkét kaptak a fintech cégek, mint valaha: három hónap alatt 5,4 milliárd dollárt szerzett a szektor. Teljes cikk

2018/05 09

Újabb izgalmas magyar részvénysztori - Kockázati tőkések szálltak be

2018. április 24. Portfólió.hu Egy kockázati tőkealap szerzett 5 százaléknál nagyobb tulajdonrészt a Futuraquában. Teljes cikk  

2018/05 09

Forradalom a magyar internetes jegypiacon

2018. április 18. Privátbankár A TIXA online jegyáruház és a Tickething netes jegypiactér együttműködése megreformálja az online jegyértékesítést. Teljes cikk  

2018/05 09

2,1 milliárd euróhoz juthatnak innovatív vállalkozások

2018. április 17. Piac és Profit Online Európa-szerte fellendítheti az induló és a felfutóban lévő innovatív vállalkozásokat az a 2,1 milliárd euró, amihez a VentureEU, a kockázatitőke-alapok páneurópai alapján keresztül lehet hozzájutni. Az innováció szempontjából kulcsfontosságú szerepet tölt be a kockázati tőkéhez való hozzáférés, ugyanakkor a kockázati tőke Európában továbbra is fejletlen. 2016-ban a kockázatitőke-befektetők az EU-ban hozzávetőleg 6,5 milliárd eurót, az USA-ban viszont több mint hatszor ennyit, 39,4 milliárd eurót fektettek be. Teljes cikk

2018/05 09

Magyar cég is felkerült a Financial Times listájára

2018. április 14. Tőzsdefórum A világ egyik legelismertebb gazdasági napilapja, a Financial Times idén is közzétette a leggyorsabban növekvő 1000 európai cég rangsorát, amelyen a 8 éve magyar garázscégként indult Supercharge Kft. az előkelő 103. helyet kapta. Teljes cikk