Hírek

2021/10 08

Már most több tőzsdei bevezetést hozott 2021, mint a járvány éve

Privátbankár

A tőzsdei bevezetések száma és értéke már 2021 szeptember végére meghaladta a tavalyi teljes évit - közölte az EY nemzetközi felmérése alapján.

Teljes cikk   

2021/10 07

Nemzetközi szinten Budapest jó helyen áll a feltörekvő startupokkal

ProfitLine

A fővárosi startup ökoszisztéma teljes becsült értéke egy év alatt mintegy másfélszeresére, 200 milliárd forint fölé nőtt a Global Startup Ecosystem Report legfrissebb elemzése szerint. Budapest ezzel megerősítette helyét a feltörekvő startup ökoszisztémák legjobbjai között. A jelentés fontos eredményként emeli ki, hogy a kezdeményező állami szerepvállalásnak is köszönhetően az elmúlt években jelentős mennyiségű korai befektetés jutott a kezdő vállalkozásokhoz

Teljes cikk   

2021/09 30

30 éves a HVCA

Millásreggeli

A Hungarian Venture Capital and Private Equity Association (HVCA – Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület) idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, ennek apropóján múlt csütörtökön (szeptember 23.) tartotta az Egyesület a 22. éves konferenciáját. Az egyik legnagyobb idei sikersztorijuk, a Tresorit, akik nyár közepén a Svájci Postával zárták sikeres exitjüket.

Teljes cikk   

2021/09 28

Regionális magyar multikat szeretnének látni az állami kockázatitőke alapok

Portfolio.hu

Az állami szerepvállalás múltjáról és jövőjéről osztották meg tapasztalataikat és elképzeléseiket az állami hátterű alapkezelők és fejlesztéspolitikai intézmények vezetői a Portfolio és a HVCA közös rendezvényén. Mindannyian egyetértettek abban, hogy középtávon a magántőkének kell átvenni a kezdeményező szerepet, de ez nem az állami szerepvállalás csökkenésével, hanem a magántőke minél nagyobb mértékben való megjelenésével, az arányok eltolódásával fog megtörténni. Nem titkolt cél, hogy hosszútávon nemcsak sikeres exiteket szeretnének látni, de a felvásárlási oldalon magyar tulajdonosi hátterű regionális multikat

Teljes cikk   

2021/09 23

Jól felpumpálta a magyar cégek értékét a járvány: őrült pénzekért vásárolják fel őket

Pénzcentrum

A jegybanki és kormányzati, gazdaságélénkítési-, vállalkozástámogatási lépések hatására sok pénz kerül a gazdaságba a COVID-19 negatív hatásainak enyhítése céljából. Részben ezen magas likviditás miatt pedig soha nem látott magasságokba szökött a magyar közép- és nagyvállalatok értéke. Felvásárlásokról, cégértékelésről, a gazdaságot befolyásoló trendekről beszélgettünk az egyik legnagyobb hazai tanácsadócég, az EY tranzakciós csapatának üzletágvezetőjével, Dr. Vaszari Péterrel és a terület igazgatójával, Paulovits Mártonnal.

Teljes cikk   

2021/09 23

Ráirányította a biotechnológiára a befektetők figyelmét a covid

Portfolio.hu

Sem a fertőző betegségek elleni gyógyszerfejlesztés, sem a vakcinafejlesztés nem volt trendi terület a befektetők szemében, ami egyértelműen megváltozott az elmúlt években. A Portfolio és a HVCA közös konferenciáján biotechnológia cégek vezetői vitatták meg, merre tart a gyógyszeripar

Teljes cikk   

2021/09 23

A korai magyar startupok kapitalizációja mára vetekszik a hazai blue chipekével

Portfolio.hu

Elstartolt a HVCA éves befektetési konferenciája, amely a szervezet 30. jubileumi évfordulója alkalmából visszatekint a hazai kockázati- és magántőke iparág elmúlt három évtizedének főbb eseményeire, de szó lesz a globális VC/PE trendekről, és olyan, a régióból induló globális sikertörténetekről is, mint a Tresorit vagy az EPAM.

Teljes cikk   

2021/09 23

A magyar startup-történelem egyik legnagyobb exitje

ProfitLine

A mai Portfolio- HVCA éves befektetési konferencia - amely egyúttal a HVCA 30. jubileumi évfordulója is egyben - visszatekint a hazai kockázati- és magántőke iparág elmúlt három évtizedének főbb eseményeire, kitér a globális magán-és kockázatitőke trendekre, és olyan, a régióból induló globális sikertörténetekre, mint a Tresorit.

Teljes cikk   

2021/09 21

Advent, PSG propel Assembly to unicorn status with new investment

AltAssets

Private equity pair Advent International and PSG have helped e-commerce software and data platform Assembly

Teljes cikk   

2021/09 21

Széchenyi Alapok: jöhetnek a generációváltó cégek és zöld beruházások

Portfolio.hu

Jelentős hatással voltak a koronavírus hónapjai a befektetési aktivitásra és a cégek működésére is – mondta el a Portfolio-nak Jobbágy Dénes, a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatója. Voltak cégek, amelyek ki tudták használni a kínálkozó lehetőségeket, például olyan gyártási technológiákba ruháztak be, amelyekkel azonnal reagálni tudtak a kialakult piaci igényekre. Másoknak a lassulás adott alkalmat arra, hogy átgondolják startégiájukat, és egyfajta „nagytakarítást” tartsanak. Jobbágy Dénes szerint az sem véletlen, hogy a Széchenyi Alapok befektetési aktivitása az ötszörösére ugrott egy év alatt: elsősorban az új irányok hoztak komoly sikereket. Emellett kulcsszerepük volt több BÉT kibocsájtásban is: 16 hónap alatt megduplázhatták a pénzüket, akik a Széchenyi Alapok, mint vezető befektető mellett vettek részt tőzsdei tőkeemelésekben.

Teljes cikk   

2021/09 14

Ömlik a pénz a kockázatitőke-szektorba

Tőzsdefórum

Az extrém növekedési fázisában lévő vállalatok a nemzetgazdaság élbolyában vannak, ezért az államnak érdeke, hogy ezeket a cégeket támogassa- véli Eszter Elemér, a Magyar Kockázati-és Magántőke Egyesület (HVCA) elnöke.

Teljes cikk   

2021/09 13

Pumpálják a pénzt a kockázatitőke-szektorba, szeptember végén bemutatják az eredményeket

Portfolio.hu

Az extrém növekedési fázisában lévő vállalatok a nemzetgazdaság élbolyában vannak, ezért az államnak eminens érdeke, hogy ezeket a cégeket támogassa – mondta a Portfolio-nak Eszter Elemér, a Magyar Kockázati-és Magántőke Egyesület (HVCA) elnöke, aki arról is beszélt, hogyan reagált az egyesület az elmúlt 30 év kihívásaira, miért kevés a magántőke a magyar befektetési piacon, és mikor lesznek kézzelfoghatóak az elmúlt évtizedek befektetéseinek eredményei. 

Teljes cikk   

2021/09 12

Gigafelvásárlások és hatalmas befektetések - Száguld a fintech-szektor

Portfolio.hu

A Covid-válság okozta pillanatnyi lefagyás után 2021-ben a fintech szektor újra megmutatta, milyen iszonyatos mennyiségű pénzt képes megmozgatni: még nem ért véget az év, de már így is több gigafelvásárlásra és hatalmas kockázatitőke-befektetésre került sor. Összeszedtük, melyek voltak idén a legnagyobb M&A dealek és kockázatitőke-befektetések.

Teljes cikk   

2021/09 09

Új cég lépett be a BÉT Xtend piacára

ProfitLine

Új cég lépett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) közepes méretű vállalkozásokra létrehozott Xtend piacára: csütörtökön elindult a kereskedés az OXO Technologies Holding Nyrt. részvényeivel.

Teljes cikk   

2021/09 06

A pandémia felgyorsította a magánvállalatok átalakulását

Tőzsdefórum

Az elmúlt év piaci kihívásai ellenére sok magánvállalat vezetője véli úgy, hogy a pandémiát követő piaci környezetben jó úton haladnak a rugalmasabbá válás folyamatában. A Deloitte Private most megjelent globális magánvállalatokat érintő jelentése szerint a válság katalizátorként hatott és felgyorsította a szegmens átalakulását. A megkérdezett vezetők több mint kétharmada pozitív cégének kilátásaival kapcsolatban a következő 12 hónapra vonatkozóan.

Teljes cikk   

2021/08 30

VC firm line up to help financial wellness platform Origin to $400m valuation

AltAssets

Financial wellness platform Origin has closed its Series B funding round on $56m, which has brought its valuation up...

Teljes cikk   

2021/08 24

Újabb befektető szállt be a Httpool anyavállalatába

MM Online

A MercadoLibre dél-amerikai e-kereskedelmi és fintech cég 25 millió dolláros részesedést szerzett az Aleph Holdingban, a Httpool Magyarország anyavállalatában. A cég piaci értékelése a közelmúltban átlépte a kétmilliárd dollárt.

Teljes cikk   

2021/08 18

Szárnyal a Deloitte kockázati tőke bizalmi indexe

Tőzsdefórum

A Deloitte legfrissebb közép-európai kockázati tőke bizalmi felmérése szerint a tapasztalat, a bevált növekedési stratégiák és a javuló gazdasági kilátások növelik a bizalmat a magántőke-befektetők körében

Teljes cikk   

2021/07 31

Rekordot döntött a tőzsdei bevezetések nemzetközi piaca

ProfitLine

Az elmúlt két évtized második negyedéveinek legjobb eredményét produkálta a tőzsdei bevezetések (IPO) nemzetközi piaca idén a második negyedévben miután az első negyedév adatai is rekordot döntöttek - ismertette az EY nemzetközi felmérése eredményét

Teljes cikk   

2021/07 29

Egyre vonzóbbak a magyar cégek – növekszik a felvásárlások száma

HR Globe

2020-ban a koronavírus-járvány ellenére is fellendülésnek indult a hazai vállalati összeolvadások és felvásárlások (M&A) piaca– mutat rá az EY M&A Barométer elemzése, ami 2010 óta minden évben összesíti a nyilvános hazai akvizíciókat. Magyarországon mintegy 105 lezárt ügyletet regisztráltak tavaly, a tranzakciók becsült összértéke pedig meghaladta az 5,69 milliárd dollárt (1680 milliárd forintot). A legvonzóbb befektetési célpontnak a technológiai és az ingatlanszektorban tevékenykedő vállalatok bizonyultak

Teljes cikk   

2021/07 29

Így lett egy kutatási kezdeményezésből nemzetközileg is sikeres startup cég a Poliloop

ProfitLine

Egyre nagyobb siker koronázza a Madaras Liz és Lévay Krisztina alapította Poliloop történetét, amely egy olyan biotechnológiai eljáráson alapul, amely a könnyű szerkezetű, jellemzően egyszerhasználatos műanyagokat 6-8 hét alatt szerves iszappá, komposzttá bontja le. Legutóbb az Év Menedzsere Díjátadó Gála 2020-as eseményén díjazták Madaras Lizt, aki immár a 2020 Jövő Menedzsere Díj kitüntetettje.

Teljes cikk   

2021/07 27

Magyarországon ötödébe kerül egy startupba fektetni, mint a Szilícium-völgyben

G7

Annyira túlfűtött most a globális kockázati tőkepiac, olyan sok a befektető, hogy szinte lehetetlen hozzáférni a tranzakciókhoz – ezért a nemzetközi befektetők egyre inkább keresik azokat a helyeket, ahol van még potenciál, és ilyen a tágabban vett kelet-közép-európai régió is – mondja Galácz Ábel, a Lead Ventures alapkezelő vezetője a G7 podcastban.
 

Teljes cikk   

2021/07 26

Tízmilliárdos startup programot indít a Széchenyi Alapok

Novekedes.hu

Tízmilliárd forintot szán hazai startup inkubátorok és akcelerátorok feltőkésítésére a Széchenyi Alapok. A kiválasztott szakmai partnerek egyenként 300 millió és 1,5 milliárd forint között kaphatnak befektetést. A Széchenyi Alapok még a járvány ellenére is tudta fokozni a befektetési aktivitását.

Teljes cikk   

2021/07 24

450 millió forintos befektetési kört zárt a Blue Colibri

MM Online

A vállalati belső kommunikációval, a munkavállalók oktatásának és adminisztrációjának digitalizációjával foglalkozó Blue Colbri nevű hazai startup 450 millió forintot vont be. Korábbi befektető, az OXO Technologies Holding Nyrt. mellett ezúttal a Bonitás Kockázati Tőkealap II. csatlakozott a második körhöz. Az innovatív HR-tech csapat a forrást a termék további fejlesztésére, hazai és nemzetközi terjeszkedésre, elsősorban Kelet-Közép-Európában és a DACH régióban történő értékesítés dinamikus felfuttatására fordítja.

Teljes cikk   

2021/07 21

Tech: 360 millió forintos befektetést kapott egy magyar startup, mesterséges intelligenciával készítenek videót

HVG.hu

A Colossyan nevű startup céget 2015-ben alapították, a befektetők komoly potenciált látnak benne.
Miközben a videós tartalmak régóta komoly tényezőt jelentenek a kommunikációban, az ilyen tartalmak legyártását nem minden vállalat engedheti meg magának. Rajtuk is segítene a Colossyan, egy magyar startup cég, amely tagjai egy olyan rendszeren dolgoznak, amiben mesterséges intelligencia generálja a kívánt videót.

Teljes cikk   

2021/07 20

Új partnerrel erősít a PortfoLion

Markamonitor

Befektetési banki és tőkepiaci területéről érkezik új partner a PortfoLion Capital Partnershez: a korábban a TritonLife-nál, az UniCreditnél és a CAIB-nél is vezető pozíciókban dolgozó Gidófalvy Elemér az idei évtől az érett fázisú befektetések és felvásárlások területén segíti a cég munkáját.  Az új partner érkezésével az Alapkezelő évtizedes tőkepiaci és M&A tranzakciós tapasztalattal egészíti ki menedzsmentjét, ezzel a kockázati tőketranzakciók mellett komplexebb pénzügyi struktúrák lehetőségével fokozza jelenlétét a tradicionális ágazatokban.
 

Teljes cikk   

2021/07 20

Új befektető a Httpool anyacégében

MM Online

A CVC Fund 470 millió dolláros részesedést szerez az Aleph Holdingban. A tranzakció lezárása 2021 augusztusában várható.
Az Aleph Holding, a világ legnagyobb digitális médiaszereplőinek globális partnere közölte: együttműködésre lép a világ vezető magántőke-társaságával, a CVC Capital Partners-szel. Ezzel a partnerséggel a CVC Capital Partners kisebbségi részesedést szerez az Aleph Holdingban, a holding értéke a tranzakcióval eléri a 2 milliárd dollárt.

Teljes cikk   

2021/07 14

Kifakadt a neves befektető: ez már olyan, mint 1999 – Épp a második dotkomlufi zajlik?

Portfolio.hu

Felpörögtek a kockázati tőkés befektetések az idei év első felében, van, aki szerint már a dotkomlufi időszakára, 1999-re emlékeztet a helyzet. Soha annyi unikornis nem volt, mint most, repkednek a 100 millió dolláros „csekkek” a forrásbevonáskor, a befektetők egyszerűen csak nem akarnak kimaradni. A Nasdaq index háromszorozódott öt év alatt és a legnagyobb amerikai vállalatok mind a technológia szektorból kerülnek ki, ezer-kétezer milliárd dolláros értékeltséggel. De azért van több megnyugtató különbség is az ezredfordulóhoz képest.

Teljes cikk   

2021/07 09

Warburg Pincus and Tilia to bolt FSNS onto Certified Group to create cross-selling opportunities

AltAssets

Global buyout major Warburg Pincus and partner Tilia Holdings have bought into food and beverage ....

Teljes cikk   

2021/07 08

 A Svájci Posta többségi tulajdont szerzett a Tresoritban

Novekedes.hu

Többségi tulajdont szerzett a Svájci Posta kommunikációs szolgáltatásokért felelős üzletága a titkosított, felhőalapú fájlmegosztó és kollaborációs szolgáltatást kínáló svájci-magyar cégben, a Tresoritban. A siker nem a semmiből jött: a 2011-ben alapított hazai startup rendszeresen szerepel a Financial Times 1000 leggyorsabban növekvő európai vállalati listáján, több mint tízezer nagyvállalat és cég használja világszerte technológiáját, és olyan nemzetközi befektetők látták meg benne a fantáziát az elmúlt években, mint a 3TS Capital Partners, a PortfoLion, a DayOne Capital, Anka Márton LogMeIn-alapító, vagy Andreas Kemi és Szőke Márton magánbefektetők.

Teljes cikk   

2021/07 07

Magyarországon történt a legtöbb befektetés tavaly a régióban

Kamara Online

A magántőke-társaságok rekordszámú 566 vállalatba fektettek be Közép- és Kelet-Európában 2020-ban, az ügyletszámot vizsgálva Magyarország áll a dobogó tetején: 236 vállalat jutott 226 millió euró támogatáshoz, amelyből 220 kockázati tőke volt - közölte a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) az Invest Europe adatai alapján.

Teljes cikk   

2021/07 02

Apollo buys into fintech PE specialist Motive Partners to tap into ‘$10tn opportunity’

AltAssets

Buyout giant Apollo Global has made a strategic investment in fintech private equity specialist Motive Partners to ...

Teljes cikk   

2021/07 01

Milliárdokat fektetnek a kreatív iparba: jöhetnek a nemzetközi magyar márkák is?

Portfolio.hu

A kreatív ipar Magyarországon jelentős mértékben, közel 3,7 százalékkal járul hozzá az ország GDP-jéhez, a foglalkoztatottak 4,4 százalékát adja. Noha évek óta látszik, hogy az iparágon belül a divat és a design egyre bővülő piac, egészen 2019-ig kellett arra várni, hogy létrejöjjön hazánkban az első, erre a két iparágra fókuszáló kockázati tőkealap. Utánajártunk, mi történt az indulás óta, hány megvalósult befektetésnél tart a Hiventures, és hogy hogyan érintette a kreatív szakmát a koronavírus okozta gazdasági válság.

Teljes cikk   

2021/06 29

Ömlik a tőke Európába

MM Online

A vállalatok közel fele növelné európai aktivitását és működőtőke-befektetéseit (FDI) a koronavírus-járvány okozta tavalyi visszaesést követően – derül ki az EY 550 döntéshozó bevonásával készült nemzetközi felméréséből. Kelet-Közép-Európa az egyik legvonzóbb beruházási célpont, ami Magyarország számára is kedvező helyzetet teremt.

Teljes cikk   

2021/06 24

EY: a járvány utóhatása felgyorsítja a vállalati üzletrész-eladásokat

Novekedes.hu

A döntéshozók többsége (76 százalék) arra számít, hogy a koronavírus-járvány utóhatása időben felgyorsítja a vállalati üzletrész-eladásokat - derül ki az EY legfrissebb felméréséből.

Teljes cikk   

2021/06 22

Különleges startupot támogat a K&H

MM Online

Prémium cukrásztorták és minden ünnepi kellék egy helyen: ezt tudja a Budapest különleges cukrászdáinak termékeit összegyűjtő és kiszállító Édes Város, ahol az édességek mellett most már dekorációk, partikellékek és ajándékok is elérhetőek. A Start it @K&H inkubátorprogramjában rész vett startup fejlesztése olyannyira különleges, hogy világszinten mindössze egyetlen hasonló vállalkozásról lehet tudni.

Teljes cikk   

2021/06 21

Újabb nagy durranás az Egyesült Királyságban a hazai lakásfejlesztőtől

Portfolio.hu

Tovább erősíti jelenlétét az Egyesült Királyságban a Cordia. A társaság újabb befektetéseket hajtott végre azt követően, hogy a cég brit leányvállalata, a tavaly felvásárolt Cordia Blackswan megkezdte első lakásainak értékesítését. A vállalat helyi stratégiai partnerével, a Matter Real Estate-tel együttműködve fektetett be az Auxesia Homes társaságba.

Teljes cikk   

2021/06 21

Tőkeemelést hajt végre az OXO Technologies

Portfolio.hu

Az OXO Technologies bejelentette, hogy zártkörű tőkeemelést hajt végre 1,25 milliárd forintos összegben és további 700 millió forintos összegre szóló tőkeemelési szándékról fogad be szándéknyilatkozatot.

Teljes cikk   

2021/06 17

Világelső innovációs platformmal köt stratégiai szövetséget a Lead Ventures

ProfitLine

A világ legnagyobb vállalati innovációs és akcelerátor platformját megteremtő, amerikai központú Plug and Play-jel lép együttműködésre a Lead Ventures. A scaleupokra szakosodott alapkezelő új stratégiai partneréhez olyan portfóliócégek tartoznak, mint a Paypal, a Dropbox vagy az N26. A kooperációból a Lead Ventures befektetési portfóliójába tartozó vállalkozások is rendkívül sokat profitálhatnak.

Teljes cikk   

2021/06 16

Startupokra fókuszáló új szakmai tagozatot alapított az IVSZ

Prim.hu

Az IVSZ június 15-én megtartott éves közgyűlése több alapszabály módosítást is megszavazott, amelyek szervezeti és személyi változásokat egyaránt hoznak a szövetség életében. A szervezeti újdonságok közé tartozik a Startup és Scale-up szakmai tagozat megalakulása, amely a startup ökoszisztéma szereplőinek (startupok, scale-upok, kockázati tőke alapok, alapkezelők, inkubátorok, tanácsadók stb.) nyújt lehetőséget közös munkára és az IVSZ tagságának szakmai segítségére, képviseletére. 
 

Teljes cikk   

2021/06 15

Elindulhat a parkolási reform Magyarországon?

Portfolio.hu

Hosszú perceken át bolyongani az utcán, szabad parkolóhelyet keresve - idegőrlő tud lenni, pláne, ha időre kellene odaérni valahová. Többek között erre a problémára nyújt megoldást az EPS Global Zrt. okos parkolási rendszere, amely egyelőre két kínai városban üzemel, és hamarosan megkezdi működését a harmadikban is. A cég Magyarországon is megkötötte első szerződését, Hévízen építik majd ki a rendszert. Több önkormányzattal is tárgyalnak, az ügyvezető optimista: lát rá esélyt, hogy a jövőben Magyarországon is változik a jelenleg kissé kaotikus parkolási helyzet.

Teljes cikk   

2021/06 11

Kétszámjegyű volt a növekedés a hazai kockázati és magántőke befektetések piacán

ProfitLine

Tavaly 236 tranzakció keretében a magyarországi cégek több mint 226 millió euró értékű kockázati- és magántőke-befektetésben részesültek hazai és külföldi alapoktól; ez a tranzakciók számát tekintve 15 százalékos növekedés 2019-hez képest, a befektetett összeget nézve pedig 36 százalékos - közölte a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) pénteken.

Teljes cikk   

2021/06 09

A magyar orvostechnikai cégek kockázati tőkével a világpiacon is nagyot guríthatnak

G7

Az egészségügyben is egyre nagyobb szerepet kap a technológia, és egy-egy innováció gyorsan és jelentős bevételhez tud juttatni akár kezdő vállalatokat is. Ráadásul itt jóval kisebb a verseny, mint a technológiai piacon, aki jó és hatékony megoldást talál ki, megrendeléshez jut

Teljes cikk   

2021/06 04

Beszáll a Recartba a Lead Ventures

Márkamonitor

Eddig több mint 200 millió dollár pluszbevételt generált ügyfeleinek a budapesti Recart. A mobil marketing platform webshopok ezreinek segít egyebek között azzal, hogy valós idejű viselkedési adatokat elemezve veszi rá az érdeklődő vevőket a félbehagyott vásárlások befejezésére. A Lead Ventures által kezelt Enter Tomorrow kockázati tőkealaptól érkező befektetést a társaság részben automatizált online marketingszoftverének továbbfejlesztésére fordítja, részben pedig értékesítése felfuttatását fedezi belől

Teljes cikk   

2021/05 25

Mélyrepülésre készültünk, de ez a válság egészen újat hozott (Interjú)

Ma már tisztán online meg lehet szervezni egy-egy nagy nemzetközi M&A-tranzakciót az elejétől a végéig, a home office egyeduralmát azonban, úgy néz ki, a hibrid munkavégzés válthatja fel – mondja Bíró Balázs. A Deloitte Magyarország leendő vezérigazgatója a pénzügyi tanácsadás területéről érkezik, így a tanácsadócég stratégiai céljai és növekedési tervei mellett az aktuális hazai pénzintézeti felvásárlásokról, összeolvadásokról is megkérdeztük.

Teljes cikk   

2021/05 20

Új vezető a Széchenyi Alapoknál

MM Online

Közel 30 év tőkepiaci tapasztalattal rendelkező pénzügyi szakembert nevezett ki újonnan létrehozott, ötödik befektetési igazgatóságának élére a Széchenyi Alapok, amely egy év alatt megötszörözte befektetési aktivitását. Kővágó János tőzsdei brókerként kezdte pályafutását a Daiwa-MKB Rt-nél, majd japán legnagyobb brókercégénél a Nomura Securities-nél töltött közel 15 évet különbözö vezető beosztásokban Budapesten, illetve Londonban. A Citibanknál közel tucatnyi régióbeli ország tőkepiaci tranzakciójáért volt felelős vezető. A Grant Thorton Corporate Finance vezetőjeként több hazai és számos nemzetközi, sikeres cégeladási, illetve felvásárlási tanácsadói projektet vezetett.

Teljes cikk   

2021/05 19

360 millió forintból indulhat 13 magyar innovatív vállalkozás

ProfitLine

13 innovatív vállalkozást részesít 360 millió forint összértékű támogatásban és befektetésben a következő 2 évben a Startup Campus Inkubator Zrt. Ennek keretében 3 üzletfejlesztési/inkubációs program indul idén nyáron, melyeknek célja a korai fázisú innovatív vállalkozások üzleti- és termékfejlesztése, mentorálása, valamint az induláshoz szükséges tőkebefektetésre való felkészítés.

Teljes cikk   

2021/05 19

10 millió dollár tőkét vont be a növekedéséhez a magyar-amerikai startup

MM Online

Az egyik legelső nemzetközi sikereket elérő magyar startup, az Organica Water spinoffjaként létrejött Transcend is a nagy előd nyomdokaiba lépett szoftverével. „Büszkeség számunkra, hogy nem csak a startup vezetői és teljes fejlesztői csapatában vannak jelen magyarok, hanem a befektetők körében is” – mondta el Sohajda Júlia, a Vespucci Partners társalapítója. A budapesti székhelyű kockázatitőkealap-befektető már magvető fázistól kezdve támogatta a startup útját. Ennek eredménye a napokban zárult nemzetközi növekedési tőkebevonás, amely végül tízmillió dollárosra duzzadt.

Teljes cikk   

2021/05 11

Adócsökkentéseket jelentett be a kormány, két szektor különadója is megszűnik

Portfolio.hu

Két százalékponttal csökkenti jövőre a kormány a munkabér adóterheit. Könnyebb és olcsóbb lesz az átalányadózás, megszűnik a kockázatitőke-alapkezelők és a tőzsdék különadója, és kedvezőbbé válik az energiaellátók társasági adózása is. Mindezeken túl 15%-ra csökken a kriptodevizákból származó jövedelmek adóterhe – jelentette be Varga Mihály a Facebookon.

Teljes cikk   

2021/05 06

A kínai cégek imádják Magyarországot?

Piac és Profit

A kínai cégek felvásárlási kedve nemcsak globálisan, de Európában is több éves mélyponton van. A befektetéseket ösztönző tényezők ugyanakkor továbbra is erősek, ami elősegítheti a kínai cégek befektetési kedvének növekedését – állapítja meg a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda.

Teljes cikk   

2021/05 06

IZRAELI SZAKÉRTŐKTŐL TANULTAK AZ ÍGÉRETES VISEGRÁDI STARTUPOK

Gazdaságportál

Izrael a világ egyik legsikeresebb innovációs ökoszisztémája, a helyi szakértőktől és üzletemberektől pedig értékes tanácsokat és ismereteket szerezhetnek a V4-es országok startupjai is. Az erre irányuló igényre adott válaszként a visegrádi országokban működő izraeli nagykövetségek idén februárban már második alkalommal rendezték meg a “Startup Nation V4 Virtual Startups Bootcamp” előadássorozatot, amelyen Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország startupjai vehettek részt.

Teljes cikk   

2021/04 27

Minden kockázatitőke-befektető a következő unikornist keresi

Mfor

Pozsonyi Gáborral, az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion Capital Partners partnerével annak kapcsán beszélgettünk, hogy a PortfoLion a világ egyik legmeghatározóbb, korai fázisú befektetésekre szakosodott cégével, a Creandummal közösen tízmillió eurót fektetett be az online csalások megelőzésére specializálódott SEON Technologies Kft.-be.

Teljes cikk   

2021/04 26

Csúcsbefektetéssel válthat üzleti modellt a SmartFront

ProfitLine

Az MFB csoporthoz tartozó Hiventures startupokat célzó növekedési befektetési programjának eddigi legnagyobb önálló befektetésével, 900 millió forinttal válthat üzleti modellt a SmartFront.

Teljes cikk   

2021/04 23

5 millió dolláros befektetés egy agrártechnológiai startupban

ProfitLine

A svájci-fehérorosz alapítású OneSoil a mai napon bejelentette, hogy Series A befektetési körben összesen ötmillió dollár kockázati tőkét vont be az Almaz Capital és a hazai PortfoLion Capital Partners részvételével. A OneSoil rendkívül könnyen használható, digitális eszközöket fejleszt mezőgazdasági termelők számára. Applikációjuknak köszönhetően a gazdák automatikusan kijelölhetik művelt területeik határvonalait, nyomon követhetik azok állapotát és terméshozamaikat. 

  •  

Teljes cikk   

2021/04 23

A határzárak sem állítják meg a befektetőket: lehet-e céget venni videohívásban?

Portfolio.hu

Miközben a világjárvány kezdetén még egyáltalán nem tűnt reálisnak, hogy az online térben vegyenek cégeket a befektetők, ma már egyáltalán nem ritka, hogy úgy zárulnak tranzakciók, hogy a felek soha nem találkoztak „élőben”. A befektetők is alkalmazkodtak az új körülményekhez, mert alkalmazkodniuk kellett, a dealek során pedig felértékelődött a bizalom kérdése.

Teljes cikk   

2021/04 23

5 millió dolláros befektetést kapott a PortfoLion

Technokrata.hu

A svájci-fehérorosz alapítású OneSoil a mai napon bejelentette, hogy Series A befektetési körben összesen ötmillió dollár kockázati tőkét vont be az Almaz Capital és a hazai PortfoLion Capital Partners részvételével

Teljes cikk   

2021/04 23

Nyártól egyre több meggyengült cég lesz felvásárlási célpont

Mfor

Egyelőre nem jellemző Magyarországon, hogy a cégtulajdonosok tömegesen adnák el a vállalkozásaikat, a nyár közepére azonban változhat a kép, ha nem sikerül stabilizálni a bedőlés szélére került vállalkozások helyzetét. Vevői oldalon a kormány kedvencein kívül képbe kerülhetnek nyugati és ázsiai befektetők is.

Teljes cikk   

2021/04 17

Hogyan alakítja át az ESG szempontrendszer a befektetési politikákat?

ProfitLine

Virtuálisan tartják meg az első V4 ESG konferenciát, ahol nemzetközi vállalati, tőzsdei és banki szakemberek közösen tárják fel a társadalmilag felelős befektetések irányelveit, kihívásait és a globális piacra gyakorolt hatásait. A Deloitte három szakértője is megszólal a jövőt és környezetvédelmet érintő témákban.

  •  

Teljes cikk   

2021/04 06

A befektetők már nemcsak a profitot, hanem a fenntartható működést is értékelik

Adózóna

Egyre többen invesztálnának olyan pénzügyi lehetőségekbe, amelyek egy fenntarthatóbb gazdasági és társadalmi környezet kialakításához is hozzájárulnak – derül ki az EY tanulmányából. A kereslet dinamikus növekedése miatt a megkérdezettek majdnem fele a következő 2–3 évben ezen a területen kívánja növeli magán- és kockázatitőke-befektetéseit.

Teljes cikk   

2021/04 06

Egyetemi startupoknak ad 20 milliós befektetést a Startup Campus University

Kamara Online

Kilencedik alkalommal indul el a Startup Campus és az MFB csoporthoz tartozó Hiventures közös, egyetemi innovációkat felkaroló inkubációs programja, amelyre bármilyen ötlettel lehet jelentkezni, emellett a 2021-es tavaszi-nyári program kihívásait az Adria Port határozta meg logisztika, kikötői technológia és tengeri közlekedés témakörében, amely kiemelt figyelmet kap az idén.

Teljes cikk   

2021/04 02

A koronavírus-járvány ellenére is rendkívül kiegyensúlyozott maradt az üzletkötési kedv a közép-kelet-európai régióban

ProfitLine

A Mazars és a Mergermarket közös idei jelentése alapján csak átmeneti zavart okozott a közép-kelet-európai (CEE) országok összeolvadási és felvásárlási (M&A) piacán a koronavírus-járvány, miután az üzletkötési kedv az év második felében ismét fellendült. A „CEE Látkép: Külföldi befektetések” című jelentés 2020/2021-es kiadása átfogó képet ad az elmúlt évben megvalósult regionális vállalati összeolvadásokról és felvásárlásokról, valamint betekintést nyújt a következő hónapok kihívásaiba és lehetőségeibe. A tanulmány szerint a magyar kereskedési piac megtartott

Teljes cikk   

2021/04 01

A magyar startupok 80 százaléka hisz saját nemzetközi sikereiben

Üzletem.hu

A magyar startupok 80 százaléka hisz saját nemzetközi sikereiben – közölte a Startup Hungary a magyarországi startup világot feltérképező átfogó jelentés, a Hungarian Startup Report alapján.

Teljes cikk   

2021/03 30

3 milliárdos városi tőkealapot hoz létre Pécsett az MFB Invest

Portfolio.hu

Kedvező feltételekkel nyújt tőkefinanszírozást a pécsi és baranyai vállalkozásoknak a Magyar Fejlesztési Bank csoportjához tartozó MFB Invest Zrt. 3 milliárd forintos befektetésével létrehozandó tőkealap - derül ki a pécsi önkormányzat közleményéből

Teljes cikk   

2021/03 19

Tőzsdére megy Oszkó Péter cége, hamarosan indulhat a kereskedés az OXO papírjaival

Portfolio.hu

Új céget regisztrált a Budapesti Értéktőzsde az Xtend piacra, a tőzsde 2021. március 19-től felveszi az értékpapírlistára az OXO Technologies Holdingot.

Teljes cikk   

2021/03 09

Újabb 7 millió eurós befektetéssel terjeszkedik a Codecool

Kamara Online

Hétmillió eurós tőkebefektetéshez jutott a Codecool programozóiskola és IT-szakember közvetítő cége, amelyet további terjeszkedésre és termékfejlesztésére fordítanak.

Teljes cikk   

2021/03 08

Globális tanácsadó cég jelent meg a magyar piacon

Portfolio.hu

Moore Hungary néven új globális tanácsadó cég jelent meg a magyar piacon. A világ több mint száz országában jelenlévő Moore Global nemzetközi tanácsadó hálózat szolgáltatásai mostantól a hazai piacon is közvetlenül elérhetővé válnak.

Teljes cikk   

2021/03 08

Elindult a Hiventures StartupHER!

Prim.hu

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures harmadik alkalommal hirdeti meg startupher programját, amelynek célja a női vállalkozók, startupperek támogatása. A kampány során a jelentkező női vállakozókat kiváló szakértői csapat és neves mentorok segítik majd ötletük kidolgozásában és fejlesztésében. A legjobbak idén is 15 millió forintos inkubációs befeketési lehetőséget kapnak.

Teljes cikk   

2021/03 04

Permira said to bid on $3.8bn-valued medical device maker LivaNova

AltAssets

Private equity major Permira has reportedly bid on $3.8bn-valued US medical device maker LivaNova in an attempt to take the Nasdaq-listed company private

Teljes cikk   

2021/03 04

2,5 milliárdos befektetést szerzett a Codecool programozóiskola

Portfolio.hu

Több mint 2,5 milliárd forintos tőkebefektetéshez jutott a Codecool programozóiskola és IT-szakember közvetítő cége. Az IT-szakemberek képzését megreformáló, 3-12 hónapos kurzusokat kínáló vállalat további terjeszkedésre és termékei fejlesztésére készül új partnere, az Integral Venture Partners, valamint korábbi befektetői, a Lead Ventures és a PortfoLion Capital Partners támogatásával. A programozóiskola még az év első felében újabb campust nyit a régióban - derül ki a társaság közleményéből.

Teljes cikk   

2021/02 26

Birkenstock sold in €4bn L Catterton-backed deal after record results in 250-year history

AltAssets

Iconic sandalmaker Birkenstock has sold a majority stake in itself to consumer-focused private equity firm L

Teljes cikk   

2021/02 23

A Hiventures tavaly közel 14 milliárd forint tőkét helyezett ki

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Zrt. kockázati tőkealap-kezelő 2020-ban közel 14 milliárd forint tőkekihelyezést valósított meg, ezzel fennállása óta összesen 38 milliárd forintot folyósított

Teljes cikk   

2021/02 19

Rekordszinten a biotechnológiai és gyógyszeripari startupokba érkező forrás

Negyedével nőtt a múlt év utolsó három hónapjában az egy évvel korábbihoz képest a startupokba fektetett kockázati tőke értéke a KMPG „Venture Pulse Q4 2020” jelentése szerint. A legnagyobb üzleteket az év végén a kínai cégek valósították meg.

Teljes cikk   

2021/02 18

Nagyon felpörgött a Hiventures a járvány ideje alatt

Portfolio.hu

A koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére a tavalyi volt a Hiventures Zrt. eddigi legsikeresebb éve - jelentette ki a Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelent interjúban Katona Bence, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB-) csoporthoz tartozó kockázatitőke-társaság vezérigazgatója.

Teljes cikk   

2021/02 17

Zöld Béka Díjat kapott a Lidl, különdíjat a Nanushka

Üzletem.hu

A Deloitte Magyarország 20. alkalommal hirdette meg a Zöld Béka Díjat, amely a nem pénzügyi jelentések készítése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatok elismerésére szolgál hazánkban. Az őszi pályázati időszakot követően egy 13 tagú, független szakértői zsűri előre meghatározott kritérium- és pontrendszer alapján értékelte a beérkezett jelentéseket, amelyek közül végül egyhangúlag két, 2020-ban először jelentést készítő vállalat bizonyult a legjobbnak. A Legjobb Fenntarthatósági Jelentés Díjat a Lidl Magyarország, míg a különdíjat a Nanushka International Zrt. kapta.

Teljes cikk   

2021/02 12

Duplázott Magyarország a felvásárlásokban tavaly

Portfolio.hu

Az Allen & Overy tavalyi negyedik negyedévi M&A Insights jelentése szerint a tranzakciók száma a Covid-19 világjárvány miatt globálisan csökkent, amelynek hatását enyhítette az év második felében tapasztalható fellendülés. A magyar felvásárlási piac azonban duplázott 2019-hez képest, köszönhetően a Goodman, az Aegon és a SVEA eladásoknak.

Teljes cikk   

2021/02 04

Tizenöt startup került be a BME inkubációs programjába

ProfitLine

Tizenöt startup került be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) inkubációs programjába, a csapatok eddig mintegy 175 millió forint befektetéshez jutottak

Teljes cikk   

2021/01 28

Komplex pénzügyi és ingatlan üzletágat hozott létre a BDO Magyarország

ProfitLine

A BDO Magyarország tulajdonosai és menedzsmentje a cégcsoport már korábban elfogadott nemzetközi hálózati stratégiája mentén 2021 elején úgy döntött, hogy a már több mint 10 éve párhuzamosan működő pénzügyi valamint hotel és ingatlantanácsadási üzletágait összevonja és egységes megjelenésű, egyablakos kiszolgálást biztosító komplex pénzügyi és ingatlan szolgáltatásokat nyújtó tanácsadói üzletágat alakít ki.

Teljes cikk   

2021/01 27

Blackstone agrees $2.8bm buyout of Allstate Corp life insurance arm

Blackstone has agreed a $2.8bn buyout of Allstate Corp’s life insurance arm.

Teljes cikk   

2021/01 27

Megtörtént az eddigi legsikeresebb exit a Hiventuresnél

Prim.hu

Lezárta eddigi legeredményesebb exitjét az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Zrt. A tőkealap-kezelő az egyik legnagyobb magyar tulajdonú logisztikai vállalatnak, a Trans-Spednek adta el 27%-os kisebbségi tulajdonrészét a Webshippy-ben, az e-kereskedelmi logisztika digitalizálásában úttörő startupban. 

Teljes cikk   

2021/01 26

EY: hatalmasat bukott a kreatív szektor Koronavírus

Ado.hu

A kulturális és kreatív szektor (CCI) a járvány által leginkább sújtott iparág, de kulcsszerepet kell játszania az európai gazdaság talpraállásában – derül ki a EY által készített tanulmányból.

Teljes cikk   

2021/01 21

A Lead Ventures tulajdonszerzésével és a MOL támogatásával regionálisan terjeszkedne az i-Cell

ProfitLine

A MOL-lal kezd közös termékfejlesztésekbe és a nemzetközi piacokat célozza az i-Cell, amelyben a közelmúltban szerzett tulajdonrészt a Lead Ventures. A scaleupokra specializálódott, budapesti székhelyű kockázati- és magántőkebefektető cég 100 millió eurós tőkéjű alapjainak a MOL, az MFB és az Eximbank a legnagyobb befektetője. Az elektronikus útdíjfizetési és a flottakövetési szegmens egyik kiemelkedő vállalkozásának számító i-Cell célja, hogy a mintegy 6 milliárd eurósra becsült európai telematikai piac meghatározó regionális szereplőjévé váljon a Lead Ventures és a MOL támogatásával.

Teljes cikk   

2021/01 15

A SOLUS Capital 2 milliárd forint tőkét helyezett ki a Digitális jólét programban

Kamara Online

Az MKB csoport tagjaként a SOLUS Capital tőkealap-kezelő már kétmilliárd forint tőkét helyezett ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium Digitális jólét programjában (DJP) – közölte az MKB Bank Nyrt

Teljes cikk   

2021/01 15

Fél milliárdos befektetést kapott a hazai proptech vállalkozás

ProfitLine

Egy 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás TabLog projektje 450 millió tőkebefektetést kapott, melyet termékfejlesztésre, illetve a nemzetközi piacra lépésre és terjeszkedésre használnak fel. Emellett a cég 2021-ben közel 20 új munkahelyet is teremt Magyarországon. A vállalkozás kitűzött célja, hogy az érkeztetés szakértőjeként meghatározó szereplő legyen egy olyan világban, amelyben a munkát folyamatos térbeli mobilitás és időbeli rugalmasság jellemzi.

Teljes cikk   

2021/01 14

A hazai startupokról készít átfogó jelentést a Startup Hungary

Kreativ.hu

A magyarországi startup ökoszisztéma jelenlegi helyzetét térképezi majd fel a Startup Hungary által indított kutatás, melyre már várják a hazai vállalkozások válaszait.

Már a Startup Hungary 2020-as alapításakor is egyértelmű célkitűzés volt, hogy a szervezet rendszeresen éves jelentést készítsen a magyarországi startup szektor helyzetéről a hazai ökoszisztéma szereplőinek bevonásával. Az első felmérés már készül: a startupoktól most várják a kérdőív kitöltését, a végeredményt pedig idén márciusban hozzák nyilvánosságra.

Teljes cikk   

2021/01 12

SOLUS Capital: eddig 2 milliárd forint sikeres tőkekihelyezés a Digitális Jólét Programban

Trend FM

A SOLUS Capital – az MKB Pénzügyi Csoport tagja – fő befektetési kompetenciaközpontként vesz részt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Digitális Jólét Programjában, melynek célja a magyar vállalkozások digitális fejlesztése. A mintegy 8 milliárd forint keretösszegű program célja az olyan magas növekedési potenciállal rendelkező hazai kkv-k és startupok támogatása, amelyek a versenyképességüket erősítő és a Digitális Jólét Program stratégiai célkitűzéseihez illeszkedő digitális fejlesztéseket valósítanak meg.

Teljes cikk   

2021/01 05

Több tízmilliárdos befektetéssel terjeszkedhet tovább a Kifli.hu anyacége

G7.hu

A cseh sajtó értesülései szerint lényegében biztosra vehető, hogy korona milliárdokkal száll be az idehaza kifli.hu, Csehországban rohlik.cz néven futó online kiskereskedelmi szolgáltatás mögött álló cégbe egy francia kockázati tőkealap.

Teljes cikk   

2021/01 02

KORAI FÁZISBAN LÉVŐ TECHNOLÓGIAI VÁLLALKOZÁSOK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJA AZ OXO CSOPORT

ProfitLine

Korai fázisban lévő technológiai vállalkozások jelentkezését is várja január 4-től az OXO csoport, amelyen belül az OXO Labs Kft. a jelentkezők közül legalább tízet választ majd ki, az ígéretes jelölteknek 25-50 millió forint összegű befektetést biztosít a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával

  •  

Teljes cikk   

2020/12 31

Kiosztották az Év Startupja és az Év Startup Befektetője díjat

IT Business

Idén decemberben hirdették meg először az Év Startupja és az Év Startup Befektetője díjakat az idén indult startup-építő szervezetek (például a Founder Institute, a Startup Hungary és a Tőkeportál) összefogva az évek óta működő Startup Campussal és a Startup Maffiával. A nyerteseket a decemberi 29-i Startup Szilveszter esemény során hirdettek ki.

Teljes cikk   

2020/12 22

A Trans-Sped megvásárolta a Webshippy 27 százalékos üzletrészét

Portfolio.hu

Eddig az MFB Növekedési Tőkealap tulajdonában állt a raktározással és tárolással foglalkozó Webshippy .

Teljes cikk   

2020/12 17

Több mint 1700 milliárd forint finanszírozásra vállalt kötelezettséget az MFB Csoport idén

Novekedes.hu

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és az MFB Csoporthoz tartozó cégek együttesen várhatóan 0,8 százalékkal járulhatnak hozzá a 2020-as hazai GDP-hez, miután gyorsan és jól reagáltak az évet alapvetően meghatározó piaci kihívásokra.

Teljes cikk   

2020/12 17

Még soha nem öntött ennyi pénzt a magyar gazdaságba az MFB

Portfolio.hu

Rekord összegű, több mint 1700 milliárd forintnyi finanszírozásra vállalt kötelezettséget az MFB Csoport 2020-ban – közölte Sipos-Tompa Levente elnök-vezérigazgató (képünkön) a társaság mai online sajtótájékoztatóján. A múlt héten bejelentett tőkeemelés és a kötvénykibocsátások a további növekedést szolgálják.

Teljes cikk   

2020/12 16

805 millió forint tőkebefektetéssel él a Xeropan

Üzletem.hu

Rendkívül mozgalmas az idei év a magyar nyelvoktató platform, a Xeropan életében. A COVID-19 járvány első hulláma során az Oktatási Hivatal javasolta angoltanároknak országszerte a távoktatás támogatása érdekében, a nyár folyamán pedig elnyerte az amerikai EdTech Breakthrough: az év Interaktív Tanulást Támogató rendszere díját.

Teljes cikk   

2020/12 15

Bőven vannak még sikercégek a régióban: kérdés, ki találja meg őket elsőként

Portfolio.hu

Október közepén, 25 milliárd forintos induló tőkével jött létre a PortfoLion által kezelt PortfoLion Regionális Magántőke Alap II. Az EXIM Bank és az OTP közösen, 50-50%-ban biztosítják a tőkét az alaphoz, amelynek célja, hogy régiós cégeket segítsen fejlődni. Az alap célja elsősorban az, hogy regionális cégeket fejlesszen, fókuszterületei közé pedig a digitális technológiák, a szoftverfejlesztés tartozik majd. A Portfolio most a konkrét befektetésekről, a potenciális piacokról és az első hetek tapasztalatairól kérdezte Molnár András vezérigazgatót és Nieder Jenő vezérigazgató-helyettest.

Teljes cikk   

2020/12 14

Három divat- és designipari innováció kapott befektetést a HFDA startup programban

Üzletem.hu

Idén rekordszámú, összesen 61 divat- és designipari ötlettel jelentkeztek a kreatív szakmák innovátorai a Magyar Divat & Design Ügynökség (HFDA), a Startup Campus startup inkubátor és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures tőkealapkezelő közös startup programjára.

Teljes cikk   

2020/12 09

Deloitte: A biztosítói piacot a kihívások mellett jelentős aktivitás jellemezte idén

Biztosító Magazin

Tavaly tovább növekedett a régióban a biztosítási szektor teljes díjbevétele, miközben az életbiztosítási üzletág évek óta tartó csökkenési trendje is megfordult. A pandémia által okozott általános bizonytalanságok valamint a gazdasági visszaesés ellenére a biztosítói tranzakciós piac 2020-ra még aktívabb és  kompetitív lett mint 2019-ben. Tovább folytatódott a már több éve megfigyelhető stratégiai átrendeződés a régióban jelen lévő nemzetközi csoportok esetében. Egyesek felülvizsgálják jelenlétüket a régióban és üzleteik eladásáról döntenek, ugyanakkor jelentős szereplők növekednek és felvásárolnak.

Teljes cikk   

2020/12 07

Új mentőprogramot kapnak a hazai cégek

Portfolio.hu

A Hiventures speciális likviditási és tőketámogatást biztosíthat a Covid-19 járvány okozta gazdasági hatások által sújtott vállalkozásoknak - jelentette be hétfőn a kockázatitőke-alapkezelő. A legújabb mentőprogramnak köszönhetően a hazai vállalatok Magyarországon egyedülálló módon - Európában is az elsők között - juthatnak ilyen típusú támogatott forráshoz.

Teljes cikk   

2020/12 07

Vajon melyik magyar cég lesz a következő felvásárlási célpont?

Mfor

Az állami támogatások ideiglenes segítséget nyújtanak a járvány által érintett vállalkozásoknak, ugyanakkor prognosztizálható, hogy a kormányzati támogatások visszaesésével a vállalati felvásárlási és egíbeolvadási ügyletekkel kapcsolatos jogviták száma, értéke és komplexitása növekedni fog – vetítette előre a DLA Piper nemzetközi jogi cég.

  •  

Teljes cikk   

2020/12 07

Új befektetési igazgatóval erősít a Széchenyi Alapok

Márkamonitor

Tapasztalt pénzügyi szakembert nevezett ki újonnan létrehozott, negyedik befektetési igazgatóságának élére a Széchenyi Alapok, amely egy év alatt megötszörözte befektetési aktivitását.  Molontay Tamás pályáját a Volksbankban kezdte, majd felsővezetőként, illetve vezérigazgatóként dolgozott az ING Bankban, a Crédit Agricole-nál és a Citibankban, foglalkozott kockázati tőkével, és egy nemzetközi ügyfélélménykutató cég európai igazgatójaként is tevékenykedett.

Teljes cikk   

2020/12 04

Adatnindzsákkal hódít a világpiacon a magyar cég

Portfolio.hu

Ha valaki big data szakértőként szeretne elhelyezkedni Magyarországon, nem érdemes messzebb mennie a Hiflylabs-nél. A cég üzleti intelligencia megoldásokkal, tanácsadással, valamint mobilalkalmazás-fejlesztéssel foglalkozik, vagy ahogy ők mondják: üzleti értéket teremtenek egy adatokkal teli világban.

Teljes cikk   

2020/12 04

Milliárdos befektetés egy nyelvoktatási startupba

Tőzsdefórum

Hat nemzetközi befektetővel 4,25 millió dolláros (nagyjából 1,2 milliárd forint) tőkeemelést hajtott végre az amerikai-orosz startup, a Novakid angol idegennyelvi oktató platform gyerekeknek - közölte a tranzakciót vezető befektető, a magyar kötődésű PortfoLion Capital Partners

Teljes cikk