Sajtóközlemények

Sajtóközlemények

2020 07 23

A Dentons Horváth Anita partnert nevezte ki mint az európai Energetikai munkacsoport társvezetője

2020. július 21. – Az európai Energetikai munkacsoport társvezetőjeként Horváth Anita a csoport másik társvezetőjével Arkadiusz Krasnodębskivel együtt fogja a Dentons tranzakciós szolgáltatásait magasabb szintre emelni az energiaszektor szereplői számára. A budapesti irodában székelő partner az egyik legelismertebb szakember a komplex hazai és határokon átnyúló M&A ügyletek, közös vállalkozásokkal kapcsolatos ügyek, valamint magántőke tranzakciók terén, és gyakran vezet több joghatóságot érintő tranzakciókat Európa-szerte. Regionális kinevezése mellett Anita a közelmúltban a magyar Társasági jogi és M&A munkacsoport társvezetője is lett, amely pozíciójában Rob Irving partner munkáját fogja támogatni. Anita 2015 óta a Dentons partnere.
„A legfontosabb energiaipari szereplők magyarországi, valamint közép- és kelet-európai stratégiai projektjei során való tanácsadást követően várakozással tekintek energiajogi csoportunk sikereinek európai szintű megismétlése elé. Mivel a Dentons ad otthont a világ legnagyobb energetikai jogi munkacsoportjának, új pozíciómban tovább kívánom erősíteni tanácsadói munkánkat a különböző fejlesztők, befektetők, vállalkozók, finanszírozók, kormányok és szabályozó szervek energetikai projektjei terén.” – mondta Horváth Anita.
Tomasz Dąbrowski, a Dentons Europe vezérigazgatója így kommentálta a kinevezést: „A Dentons továbbra is határozottan elkötelezett amellett a stratégia mellett, hogy bővítse kínálatát a kulcsfontosságú ágazatokban és területeken az európai kontinensen. Örömmel tölt el, hogy egy olyan tehetséges partner, mint Horváth Anita tapasztalatai és kreativitása révén még minőségibb és még innovatívabb szolgáltatásokat tudunk nyújtani ügyfeleink számára.”