Sajtóközlemények

Sajtóközlemények

2021 12 13

JOGI ÜZLETÁGGAL BŐVÍTI TEVÉKENYSÉGI KÖRÉT A MOORE HUNGARY

A HBK Partners Ügyvédi Társulás csatlakozott a tanácsadóhoz

A HBK Partners Ügyvédi Társulás Magyarország egyik vezető, nemzetközileg is jegyzett jogi szolgáltatója csatlakozott a Moore Hungary üzleti tanácsadó és könyvvizsgáló céghez, és a jövőben Moore Legal Hungary néven folytatja működését.

A vezető nemzetközi minősítők (Legal500, IFLR) által rangsorolt ügyvédi iroda elsősorban a bank- és finanszírozási jog, a társasági jog és az M&A, valamint az ingatlan- és szállodajog területén nyújt jogi tanácsadást magyar és nemzetközi ügyfelek részére. Ügyfélkörében megtalálhatók magyar és nemzetközi pénzügyi intézmények, nagyvállalatok és magánbefektetők, valamint állami intézmények egyaránt. A HBK Partners korábban már számos sikeres projektben működött együtt a Moore Hungary tanácsadó céggel.

A csatlakozás révén újabb fontos szolgáltatáscsoporttal bővül a Moore Hungary tevékenységi köre – mondta el Boross Ákos, a Moore Hungary ügyvezető partnere. - Eddigi üzleti, pénzügyi, adó és számviteli, valamint ingatlan, hotel és turizmus tanácsadási, illetve könyvvizsgálati, könyvelési és bérszámfejtési szolgáltatásainkon túl immár közvetlenül is képesek vagyunk komplex jogi tanácsadással segíteni ügyfeleinket a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt.

A Moore Legal Hungary ügyvezető partnere dr. Kovács Márton, aki egyben az iroda M&A és tőkepiaci jogi csoportját is vezeti. A közel 15 éves ügyvédi gyakorlattal rendelkező szakember az utóbbi években elsősorban élelmiszeripari, banki, energiapari, telekommunikáció és szállodaipar szektorokban nyújt társasági joggal, vállalatfelvásárlásokkal és tőkepiaci joggal kapcsolatos tanácsadást ügyfeleinek. Különleges szakterülete a szállodajog – elsősorban fejlesztők képviselete nemzetközi szállodaláncokkal megkötésre kerülő hosszú távú üzemeltetési szerződéseikkel kapcsolatban – ami szintén jól illeszkedik a Moore Hungary kompetenciáihoz és ügyfélportfoliójába.

A Moore Hungaryhez történő csatlakozásunk lehetővé teszi, hogy a jogi tanácsadáson kívül egyebek mellett adózási és pénzügyi tanácsadásra is kiterjedő, ’one-stop shop’ jellegű kiszolgálást tudjunk nyújtani meglévő és jövőbeni ügyfeleink számára, emellett pedig a Moore Globalban működő Moore Legal hálózat ügyvédi irodáival közösen határon átnyúló tranzakciókban is hatékonyan tudjunk megbízásokat ellátni” – mondta dr. Kovács Márton, immár a Moore Legal Hungary vezető partnereként.